Home » cursus Strafrecht

Opleiding: cursus Strafrecht

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Strafrecht
Het strafrecht beschrijft welke gedragingen als strafbaar worden aangemerkt. De strafrechtelijke regels staan in het Wetboek van Strafrecht beschreven. In deze module zullen we ook gebruik maken van dit wetboek. Hierdoor kun je de verschillende juridische feiten eenvoudig beschrijven!

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
De algemene leerstukken in het strafrecht

In dit deel komen begrippen als poging, deelneming, schuld en opzet aan bod. Je leert dat het strafrecht verschilt van alle andere rechtsgebieden, omdat op overtredingen en misdrijven straffen staan, die worden opgelegd door een strafrechter.
De processtappen in het strafproces

Aan de hand van het Wetboek van Strafrecht leer je de verschillende processtappen te benoemen. Je kunt in eigen woorden weergeven welke hoofd- en bijkomende straffen en maatregelen er zijn. Ook kun je een strafrechtelijke rechtsvraag beantwoorden, aan de hand van het strafrechtelijke beslissingsmodel.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Strafrecht staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week.Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusWat mag wel en wat mag niet in Nederland? Volg de cursus Strafrecht op HBO-niveau
In het Wetboek van Strafrecht staat wat er mag in Nederland en wat er verboden is. Maar wat is de rol van vonnissen? Van de parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie? Leer de ins en outs van het strafrecht kennen.

De tien geschreven en ongeschreven strafuitsluitingsgronden kennen? Strafvordering voorkomen? De rechtsregels begrijpen?
Cursus Strafrecht

Volg een juridische cursus en vergroot je kennis. Leer in twee maanden de essentie van het strafrecht kennen.

Het strafrecht verschilt van alle andere rechtsgebieden. Hoe? Het strafrecht gaat over overtredingen en misdrijven waarop straffen staan.

Leer je bij de cursus Strafrecht criminelen vrijpleiten? Natuurlijk heeft in het Nederlandse rechtssysteem iedereen recht op juridische rechtsbijstand tijdens een rechtszaak.

Tijdens de cursus Strafrecht leer je hoe het strafrecht in Nederland werkt en hoe het strafproces in zijn werk gaat: van het verschil tussen staandehoudingen tot arrestaties en van het verschil tussen een strafeis en een vonnis.
Kennis verfijnen met een cursus Strafrecht

Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werk je bij de overheid en wil je meer inzicht in strafrecht? Ambieer je een baan als parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie of als medewerker bij een gerechtsdeurwaarder? Studeer je criminologie op HBO-niveau? Heb je een HAVO-diploma op zak en zoek je een juridische cursus? Volg de compacte cursus Strafrecht op HBO-niveau.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
80Ce3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren