Home » cursus Recht

Opleiding: cursus Recht

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Recht
Voordat men een beslissing over een geschil kan nemen, is kennis van het bestuursrecht noodzakelijk. Je dient hiervoor goed op de hoogte te zijn van de gang van zaken van de bedrijfsvoering.
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
Algemene inleiding tot het recht

In dit deel krijg je meer informatie over het civiel recht. Het privaatrecht (ook wel bekend als het burgerlijk recht) beschrijft de verhouding tussen burgers onderling. Het Nederlandse recht is voor een groot deel vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek, wat we in deze cursus zullen behandelen.
Het goederenrecht en het verbintenissenrecht

Naast het verbintenissenrecht en het goederenrecht besteden we ook volop aandacht aan de leer van de machtenscheiding. Je krijgt inzicht in diverse arresten (uitspraken van een hogere rechter). Je leert dit aan de hand van kennis- en analysevragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Recht staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf649,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVerdiep je in recht en de rechtspraak. Volg de cursus Recht op HBO-niveau
Ken je het verschil tussen bestuursrecht, strafrecht en privaatrecht? Weet je te benoemen wanneer mediation te verkiezen boven een gang naar de rechter? Volg de cursus Recht.
Leer in 6 maanden het Nederlands recht kennen in deze compacte cursus Rechten. Leer organisaties, bedrijven en mensen adviseren. Onderzoek problemen vanuit een juridische invalshoek.
 


Cursus Recht: ken je rechten en plichten

Wat voor verbintenis ga je aan als je een wasmachine koopt? Wat voor verbintenis gaat een bedrijf aan als het een ander bedrijf overneemt? Wat voor verbintenis hebben een werknemer en werkgever?
Voor sommige mensen lijken dit overbodige vragen, voor juristen is het gesneden koek en belangrijke kennis: bij verschillende soorten overeenkomsten horen verschillende soorten rechten en plichten.
 


Van vergunning tot dagvaarding

Organisaties hebben juridische kennis nodig. Niet alleen achteraf als er iets is misgegaan en er een conflict is. Minimaliseer vooraf de kans op ongewenste gevolgen van beslissingen.
Leer de juridische status van arbeidsovereenkomsten, vergunningen, vonnissen, dagvaardingen, mediation kennen.
In slechts 6 maanden heb je met deze cursus al een overzicht van het Nederlands recht.
 


Kennis verfijnen met een cursus Recht

Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werkzaam bij de overheid of het bedrijfsleven? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Recht online of als thuisstudie.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
165a7 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren