Home » cursus Steno

Opleiding: cursus Steno

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Steno


De cursus Steno is door bevoegde leraren uiterst zorgvuldig samengesteld. Zij hebben slechts één doel voor ogen: het bieden van een eenvoudige en overzichtelijke cursus waarmee je snel en goed leert stenograferen. De opbouw is als volgt:
Inleiding StenoJe maakt kennis met de basisbegrippen en -technieken. Je wordt vertrouwd gemaakt met de speciale manier van schrijven.
StenograferenGeleidelijk leer je via het onverkorte schrift het verkorte schrift.

Je krijgt een steeds betere techniek en de snelheid wordt opgevoerd tot het gewenste niveau. Met deze cursus Steno is het mogelijk om de vereiste snelheid van 100 en 120 lettergrepen te halen.

De cursus neemt niet veel tijd in beslag. Je kunt dus gemakkelijk Steno leren naast jouw werk of een andere studie.

Om de studiemethode nog effectiever te maken ontvang je dicteeroefeningen. Deze oefeningen bieden een prima mogelijkheid om zelf te oefenen.

Steno is een bijzonder leuke, praktisch opgezette cursus waarin de jarenlange ervaring van NHA op het gebied van kantooropleidingen is verwerkt en die jaarlijks door bijzonder veel mensen met veel plezier wordt gevolgd!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


8 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Schrijf net zo snel als iemand praat: leer het geheim van steno


De directeur praat met de Raad van Bestuur. Standpunten en vaktermen vliegen over tafel. Hoe houd je de gespreksdeelnemers schrijvend bij? Hoe voorkom je dat je achterloopt? Wat doe je als de laptop uitvalt of als de memorecorder het af laat weten? Steno werkt altijd…

Stel: Je verslaat een belangrijke bespreking of interview. Je wilt alles zeer nauwkeurig vastleggen, maar de laptop is stuk. Vanwege het vertrouwelijke karakter is opnemen met je telefoon geen optie. Dan maar met de hand schrijven.

Met de hand schrijven gaat langzamer dan typen. Veel langzamer. Maar je wilt niet achterlopen. Je wilt het tempo van de sprekende persoon bijhouden. Dit leer je met de opleiding steno van NHA.
Wanneer je stenografeert, pak je alle woorden mee. Je mist niks. Echt alle info verwerk je in een razendsnel tempo.
Geheimschrift schrijvenSteno is een speciale techniek. Stenografie is net geheimschrift. Voor andere mensen zijn je aantekeningen volledig abracadabra.Wanneer je de schrijftechniek eenmaal in de vingers hebt, pluk je er de vruchten van. Je bent net zo snel als de spreker.In je opleiding Steno leer je de basisbegrippen en oefen je de techniek tot je alles goed onder de knie hebt.
CombinerenDe cursus kun je prima combineren met je werk of de beroepsopleiding Secretaresse.

In de cursus Steno oefen je veel. Na de cursus kun je:

  • razendsnel aantekeningen maken tijdens lessen en colleges;
  • in hoog tempo meetings verslaan zonder computer en software;
  • interviews woord-voor-woord vastleggen zonder audio-opnames.

Kansen vergrotenVergroot je kans op een mooie baan en combineer je cursus met de beroepscursus Secretaresse.

Wees net zo snel als de gesprekspartners. Ook als er geen laptop of smartphone voor handen is. Of wanneer de technologie hapert. Start met Steno leren bij NHA.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
CbB07 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren