Home » cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

Opleiding: cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Zakelijke Correspondentie Nederlands


Iedereen die een hogere (administratieve) functie ambieert, moet een goede kennis hebben van zakelijke correspondentie. Veel contacten tussen bedrijven verlopen schriftelijk, en dat zal nooit veranderen. Of dat nu per post of per e-mail gebeurt, maakt niet zoveel verschil. Of het nu ingewikkelde offertes betreft of een eenvoudige bevestiging van een telefonische afspraak evenmin.

Wij leiden je op voor het officiële examen van de Associatie. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Dat maakt jouw door het bedrijfsleven erkende diploma waardevol en waardevast.
Wat je leert in deze cursus:Omdat e-mails en brieven belangrijke visitekaartjes zijn voor bedrijven en organisaties, leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands:

 • hoe je een e-mail of brief opstelt;
 • hoe je de inhoud van de boodschap bepaalt;
 • hoe je een logische indeling maakt;
 • hoe je een zakelijke stijl aanhoudt;
 • hoe je de juiste, overtuigende toon treft;
 • hoe je irritante taal- en stijlfouten vermijdt.
Zo trek je de aandacht van de geadresseerden. Met deze praktische cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je doeltreffende, overtuigende boodschappen schrijven. We vallen je niet lastig met overbodige studiestof. De correspondentieopdrachten zorgen ervoor dat je veel praktische oefeningen krijgt. Jouw zakelijke woordenschat wordt uitgebreid en jouw kennis van grammatica en spelling wordt opgefrist.
Het vakkenpakket omvat:


 • Een praktische inleiding tot strategisch communiceren;
 • grammatica-, spelling- en stijloefeningen;
 • correspondentievoorbeelden om:
  afspraken te bevestigen;
   offertes te schrijven;
   circulaires op te stellen;
   vragen te stellen;
   te overtuigen en te verkopen;
   betalingsherinneringen te sturen;
   te klagen en klachten te beantwoorden;
   te solliciteren.

Deze NHA-cursus is gemakkelijk te volgen en is een van de beste in zijn soort.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf251.10euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusKrachtig en effectief communiceren? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands


Schrijf je ‘u heeft’ of ‘u hebt’? Wat is correct: een aantal deelnemers wil of willen zich inschrijven? In vrijwel ieder beroep is het belangrijk dat je goed schriftelijk kunt communiceren. Je wilt een goede brief schrijven, een helder antwoord formuleren of een krachtige offerte opstellen.


Correct en passend taalgebruik kan een wereld van verschil maken. Het verschil tussen wel of geen klant, een tevreden of ontevreden relatie en wel of niet aangenomen worden voor een functie.


Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder schriftelijke communicatie. In de praktijkgerichte cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands leer je hoe je op de juiste manier schriftelijk communiceert en leer je zakelijk schrijven.
Fris je kennis van spelling en grammatica opWat leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands? Zakelijk schrijven,  doeltreffende en overtuigende boodschappen schrijven. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op.


Je leert ook hoe je een e-mail of brief opstelt en hoe je een zakelijke stijl aanhoudt. Met de praktische opdrachten gaan je vaardigheden vlot vooruit.


Van afspraken bevestigen tot offertes schrijven, betalingsherinneringen opstellen en sollicitatiebrieven schrijven: je krijgt veel praktische voorbeelden.


Wil jij je algemene kennis van de Nederlandse taal opfrissen? Bekijk dan eens de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken. Tijdens deze cursus ga je aan de slag met spelling, grammatica, stijl, teksten en communicatie. 
Voorkom misverstanden met de cursus Zakelijke CorrespondentieDe cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands is erg geschikt om te volgen wanneer je een goede Nederlandse taalvaardigheid nodig hebt voor je werk. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk. Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest.


Door deze cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: small talk.


 


Behaal een erkend diplomaJe kunt de cursus Zakelijke Correspondentie Nederlands afsluiten met het officiële examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Het door het bedrijfsleven erkende diploma is daarmee zeer waardevol en waardevast.


Til je Nederlandse zakelijke correspondentie naar een hoger niveau. Volg de opleiding Zakelijke Correspondentie Nederlands.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
48A59 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren