Home » cursus Wijzer met Statistiek

Opleiding: cursus Wijzer met Statistiek

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Wijzer met Statistiek


De cursus bestaat uit 14 lessen verspreid over vier basisonderdelen. In de eerste inleidende les wordt uitgelegd wat statistiek juist is, de belangrijkste begrippen worden uitgelegd en er wordt nagegaan hoe een statistisch onderzoek op een correcte manier kan gedaan worden, en wat de valkuilen zijn. De vier basisonderdelen zijn:




Telproblemen



In het eerste deel leer je meer over telproblemen: op welke manier er gemakkelijk geteld kan worden hoeveel mogelijkheden er zijn om een bepaalde uitkomst te verkrijgen. Verder wordt ook aandacht besteed aan enkele toepassingen, namelijk de driehoek van Pascal en het binomium van Newton.




Kansberekenen



Met behulp van de methodes die je in het deel 'telproblemen' gezien hebt, kun je nu kansen op bepaalde uitkomsten gaan berekenen. Verder wordt aandacht besteed aan samengestelde kansen, en aan kansen waarbij aan een voorwaarde voldaan moet zijn.




Beschrijvende statistiek



In de beschrijvende statistiek worden waarnemingsgegevens vastgelegd in tabellen en grafieken. Met behulp van deze grafieken vindt een eerste visuele analyse van de eigenschappen van de gegevens plaats. Daarnaast worden de gegevens beschreven door middel van een aantal typerende parameters zoals gemiddelde en standaardafwijking.




Verklarende statistiek



Het laatste onderdeel omvat de methodiek om op basis van parameters, berekend uit een steekproef, conclusies te trekken voor de volledige verzameling waaruit de steekproef afkomstig is. Uitspraken geldig voor een beperkte groep worden hier dus geëxtrapoleerd tot de volledige groep. De waarschijnlijkheidsleer is hier als hulpwetenschap onmisbaar.

Na het volgen van de cursus Wijzer met Statistiek kun je er zeker van zijn dat je statistische gegevens juist kunt interpreteren en analyseren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


3 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Meer inzicht krijgen in statistiek? Kies de cursus Wijzer met Statistiek


Negen van de tien mensen die deze statistiek cursus hebben gevolgd, zijn uitermate tevreden. Acht van de negen mensen raden de cursus van harte aan. 87 procent van alle cursisten beoordeelt de cursus Wijzer met Statistiek met een 9,4. Wat zeggen statistieken precies? Hoe meet je wat op welke wijze en hoe lees je de cijfers? Volg de cursus Statistiek en je krijgt de antwoorden.

Statistieken zijn overal. Bij het onderbouwen van conclusies bijvoorbeeld, het ontwikkelen van nieuwe producten en het oplossen van problemen.

Statistiek is de wetenschap die zich bezighoudt met het verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren van gegevens.

Je komt statistiek in het dagelijks leven vaker tegen dan je misschien denkt: wat is de kans dat er regen valt op een bepaalde dag, wat is de gemiddelde opbrengst van een investering... Hoe groot is de kans dat je deze zin nog leest?

Je leert statistieken lezen en interpreteren. Ook leer je hoe je zelf statistieken verantwoord inzet.




Voorbereiding studie



De cursus Wijzer met Statistiek is een prima voorbereiding wanneer je een MBO, HBO of universitaire studie gaat volgen. Maar ook als je in je werk met statistiek te maken krijgt of wanneer het onderwerp je persoonlijke interesse heeft, is de cursus beslist een aanrader.




Veelzijdige cursus



De cursus Wijzer met Statistiek bestaat uit deze onderdelen:

  • telproblemen;
  • kansberekenen;
  • beschrijvende statistiek;
  • verklarende statistiek.





Na het volgen van de cursus Wijzer met Statistiek ben je prima in staat om statistische gegevens juist te interpreteren en te analyseren. Je hebt voldoende bagage om statistische vraagstukken op te lossen.

Volg de cursus Wijzer met Statistiek en vergroot de kans dat je straks beter statistisch onderlegd goed voor de dag komt.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2aAe2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren