Home » cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Opleiding: cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Programma Digitale Fotografie en Beeldbewerking


Vanaf de eerste les gaan we meteen actief aan de slag met fotograferen. We gaan beelden opslaan, beelden digitaal bewerken op de pc en een eigen digitaal foto-album samenstellen. Je zult zien dat de stap voor stap aanpak goed te volgen is en dat je snel vorderingen maakt.




Foto's bewerken



Zou het niet fantastisch zijn, als je alle foto's kon bewerken tot perfecte plaatjes? Met behulp van jouw thuiscomputer en Photoshop Elements (of een andere Photoshopversie) gaan we hiermee aan de slag. Je leert:

  • rode ogen corrigeren;
  • retoucheren;
  • scherpte verbeteren;
  • kleuren aanpassen;
  • overbelichting en onderbelichting corrigeren;
  • mislukte foto's opknappen met behulp van een histogram;
  • foto's samenvoegen tot een mooie compositie;
  • foto's in leuke vormen gieten.





Maak indruk met je foto's



Geef jouw foto's meer stijl. Dankzij kleine aanpassingen perfectioneer je jouw eigen foto's. Daar beleef je tot in lengte van jaren plezier aan.




Ongekende mogelijkheden



Je kunt straks jouw eigen wenskaarten en uitnodigingen voorzien van prachtige kleurenfoto's. Of je maakt een kalender, een poster, een feestgids of noem maar op. Ook leer je dynamische presentaties maken van de door jou gekozen foto's. Het plaatsen van foto's in een e-mail bericht of op een eigen internetsite komt zeker ook aan de orde.




Digitaal fotoalbum



En wat dacht je van het samenstellen van een digitaal fotoalbum? Zoek jouw favoriete foto's op categorie en onderwerp. Geen moeilijk gezoek en geblader meer, voortaan is elke foto meteen te vinden. Alle foto's van die leuke vakantie in Spanje nodig? Binnen enkele seconden verschijnen ze op het scherm en kun je er actief mee aan de slag.




De kunst van het fotograferen



Naast het feit dat de cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking afgestemd is op de meest gebruikte software ter wereld, kennen we een tweede onderscheidende factor; de kunst van het fotograferen. Hoe breng ik iets optimaal in beeld? Hoe maak ik een mooie voorgrondvulling en hoe maak ik een foto van een scherp portret? Goede foto's maken is niet langer meer toeval, maar kan geleerd worden. Je leert anders naar je omgeving kijken en leert het ultieme moment te vangen in jouw camera!



Software Photoshop Elements




De cursus is gebaseerd op het softwarepakket Photoshop Elements. Voor het maken van beeldbewerkingsopdrachten heb je Photoshop Elements of een soortgelijk sofwarepakket nodig. Via de volgende website kun je een gratis proefversie downloaden (30 dagen geldig), ook kun je hier de software aanschaffen: www.adobe.com



Een andere website waar de software aangeschaft kan worden is bijvoorbeeld www.bol.com

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking



De studieduur voor de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf289,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Maak en bewerk foto’s met de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking


Een foto maken kan toch iedereen? Natuurlijk. Maar als je echt goede foto’s wilt maken, dan volg je de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking. Leer alles wat er te leren is over digitale fotografie. Leer ook de fijne kneepjes van nabewerking, zodat je goede foto's nóg beter maakt.

De cursus Digitale Fotografie & Beeldbewerking begint bij de basis fotograferen en bewerken.




Vragen die aan bod komen zijn:


  • Hoe breng je objecten of personen optimaal in beeld?
  • Waar moet je op letten? (onder- en overbelichting, afstand, kaderen, etc.)
  • Hoe maak je een mooie voorgrondvulling?
  • Hoe maak je een foto van een scherp portret tegen een wazige achtergrond?





De cursus leert je anders naar de omgeving kijken. Vang het ultieme moment met een camera.




Het gemak van digitaal fotograferen



Vanaf de eerste les fotografeer je. Alle onderdelen komen aan bod: van het opslaan van foto's tot digitaal bewerken en een digitaal fotoalbum samenstellen. Het grote voordeel van digitale fotografie? Je ziet direct of de foto gelukt is. Is dit niet het geval, gooi hem in de digitale prullenbak. Goede foto’s bewaar je (op een geheugenkaart, computer, usb-stick, in de cloud of op een website). Of je drukt ze af.




Jouw foto’s bewerken



De fotografiecursus haakt in op de beeldbewerkingssoftware Photoshop Elements. Leer rode ogen corrigeren, foutjes retoucheren, scherpte verbeteren, kleuren aanpassen en over- of onderbelichting compenseren.




Ongekende mogelijkheden



Maak van foto's in een oogwenk schitterende wenskaarten, kalenders of posters. Onderzoek de mogelijkheden en pas direct toe wat je leert. Met de cursus leer je ook presentaties van foto’s maken. Die speel je af op je computer of TV. Hoe plaats je foto's op een website? Wat is de beste manier om foto's digitaal te versturen? Dit alles leer je in de cursus Digitale Fotografie en Beeldbewerking.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
9b333 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren