Home » cursus Aquarelleren

Opleiding: cursus Aquarelleren

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Aquarelleren


Aquarelleren is een kunstvorm die eindeloos veel mogelijkheden biedt. In de eerste lessen van de cursus Aquarelleren leg je de basis voor de ontplooiing van je creativiteit met aquarelverf.


  • Raak vertrouwd met de verschillende materialen; aquarelverf, penselen, aquarelpapier en verdere benodigdheden.
  • Leer uiteenlopende technieken toe te passen; zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek.

Ontwikkel je eigen aquareltechniek. Met leuke kleuroefeningen leer je kleuren verzwakken, versterken, oplichten en donkerder maken. Je mengt kleuren en schildert grote vlakken. Al gauw schilder je bloemen, stadsgezichten, interieur en stillevens.[/li]
  • Ontspan en laat je inspireren door buiten bezig te zijn met aquarelleren. Bomen, takken, landschappen, wolken, water, tuinen, mist en nevel, je legt het vast op het gevoelige aquarelpapier. Je leert technieken zoals glaceren, wassing, deppen, spatten, oplichten, raderen, krassen, Siberische inkt, potlood, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en quache.

Leer je aquarelwerken goed te verzorgen en lijst de mooiste exemplaren uit jouw collectie in. Door ze een mooi plaatsje in jouw huis te geven, kan ook je omgeving meegenieten van jouw zelfgemaakte kunstcollectie.
[/li]Een zelfgemaakte aquarel als cadeau is natuurlijk uniek en wordt enorm gewaardeerd. Uiteraard is het ook zeker de moeite waard om je kunstwerken te bewaren in een mooie map. De pronkstukken uit jouw collectie in boekvorm: de droom van iedere kunstenaar!
Oefening baart kunstAquarelleren is namelijk een echte doe-cursus. Veel oefenen is zeer belangrijk. Door het aanleren van de juiste technieken zie je de resultaten van je werk verbeteren. Aan de hand van een prachtig geïllustreerd naslagwerk raak je bekend met de verschillende aspecten van de aquarelleerkunst.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding AquarellerenDe cursus Aquarelleren duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf259,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van aquareldocent,Boordevol met praktijkopdrachten,Incl. gratis materialenpakket

Algemene informatie over de cursusMaak je eigen meesterwerken met de cursus Aquarelleren


Heb jij altijd al mooie aquarellen willen maken? Met de cursus Aquarelleren van NHA kan iedereen deze schildervorm leren. Aquarelleren is een ontspannende hobby die je veel voldoening geeft. Wacht dus niet langer en schrijf je vandaag nog in! 
Zelf aan de slag met aquarelAquarelleren is een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden. Spreken de zachte kleuren, de doorzichtigheid van de verf of de specifieke onderwerpen die zo goed bij het aquarelleren passen jou aan? Deze Aquarel cursus is de perfecte manier om hier zelf mee aan de slag te gaan! 


In de eerste lessen van de cursus Aquarelleren leg je de basis voor het ontwikkelen van jouw creativiteit met behulp van aquarelverf. Eerst leer je de verschillende materialen kennen zoals:

  • aquarelverf;
  • penselen;
  • aquarelpapier en andere benodigdheden.
Daarna leer je uiteenlopende technieken toepassen, zoals nat op droog, lijnen en vlakken, vloeimengingen en glacistechniek. Stap voor stap ontwikkel je de verschillende aquareltechnieken.
Cursus Aquarelleren mét gratis materialenpakketBij deze Aquarel cursus krijg je een uniek en gratis materialenpakket meegeleverd. In het pakket vind je aquarelpapier, penseel, aquarelverf en een potlood. Zo heb je direct alle materialen in huis om zelf de mooiste aquarelwerken te maken. 


 

Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
330b2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren