Home » cursus Zakelijke Correspondentie Frans

Opleiding: cursus Zakelijke Correspondentie Frans

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Zakelijke Correspondentie Frans


Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie Frans:

 • hoe een brief er uit moet zien;
 • hoe je een logische opzet maakt;
 • hoe je tot een duidelijke stijl komt;
 • hoe je zorgt voor zuiver taalgebruik;
 • hoe je de juiste, vriendelijke toon treft;
 • hoe je voor een correcte inhoud zorgt.
Zo leer je het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door jou gewenste doel te bereiken.
Leer de regels van Zakelijke CorrespondentieEen zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Frans de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • aanhef;
 • beginformuleringen;
 • slotformuleringen;
 • grammaticale bijzonderheden;
 • typische eigen zegswijzen.
Met deze praktische cursus van NHA leer je een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zul je niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat je veel praktische oefening krijgt. Jouw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt je kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De cursus Zakelijke Correspondentie Frans duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Nu met gratis Taal-app,Kies voor persoonlijke begeleiding,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusEen correcte Franse brief of e-mail? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Frans


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Heb je beroepsmatig regelmatig te maken met Frans sprekende relaties? Dan is het fijn als je de taal goed beheerst en je op een correcte manier schriftelijk kunt communiceren. Wil jij jouw zakelijk Frans verbeteren? Volg dan een cursus Zakelijke Correspondentie Frans bij NHA. Vraag nu een gratis proefles aan!


Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder zakelijke communicatie. De Franse taal lijkt meer op het Nederlands dan je misschien denkt, maar voor velen is het een moeilijke taal. Met de cursus Zakelijke Correspondentie Frans van NHA leer jij hoe je in het bedrijfsleven soepel communiceert in de Franse taal. 
Cursus Zakelijke Correspondentie Frans: aanwinst voor je CVDe cursus Zakelijke Correspondentie Frans is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Franse taal nodig hebt voor je werk. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk.


Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: small talk.


Door deze cursus Zakelijke Correspondentie Frans te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Door het volgen van deze cursus behaal je B2 niveau. Om de cursus te kunnen volgen is basiskennis van de Franse taal gewenst (A2 niveau). 
Vergroot je woordenschat in het zakelijks FransIn de cursus Zakelijke Correspondentie Frans leer je onder meer hoe een brief eruit moet zien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je voor goed taalgebruik zorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op.


De nadruk ligt in de cursus op de praktijk. Je oefent met herkenbare situaties, zoals documentatie aanvragen, een offerte maken, een sollicitatie- of klachtenbrief schrijven en een hotel reserveren.


Wanneer gebruik je Madame en wanneer Mademoiselle? En mag je ‘tu’ gebruiken in een zakelijke brief? Je leert het tijdens de cursus Zakelijke Correspondentie Frans.
Leer zakelijk Frans met 4 hoofdvakkenDe cursus Zakelijke Correspondentie Frans bestaat uit de 4 hoofdvakken Correspondentie, Woordenschat, Grammatica en Samenvatting.


Na afloop van de cursus Zakelijke Correspondentie Frans kun je op een correcte manier in het Frans corresponderen. Een mooie aanvulling op je CV en zeer nuttig in het dagelijks leven!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D206F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren