Home » cursus Rekenen

Opleiding: cursus Rekenen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Rekenen


De volgende onderdelen komen in de cursus Rekenen aan bod:

  • Getallen: je leert de notatie en betekenis van (zowel positieve als negatieve) gehele getallen, decimale getallen en breuken kennen én gebruiken.
  • Verhoudingen: na deze lessen kun je de schrijfwijze, taal en betekenis van procenten, breuken en verhoudingen herkennen en gebruiken.
  • Meten/meetkunde: leer de methoden, de eenheden en de schaalverdeling om objecten te meten en daarmee te rekenen.
  • Verbanden: dit onderdeel gaat over het omgaan met tabellen, grafieken, formules en vuistregels waarin patronen of verbanden zijn weergegeven. In het dagelijks leven, in beroepssituaties en in de media komen met name tabellen en grafieken veelvuldig voor.
Rekenen is een vaardigheid. Dit betekent dat het niet alleen gaat om het geven van oplossingen. Ook het begrijpen en zelf kunnen toepassen van rekenmethoden is belangrijk. Met de cursus Rekenen (op 2F niveau) leer je welke rekenregels er zijn, maar ook de manier waarop ze worden toegepast. Doordat er veel met oefeningen wordt gewerkt, pas je de regels meteen toe in de praktijk.

Na deze cursus ben je in staat om steeds vlotter en steeds meer berekeningen uit te voeren. Reken daar maar op!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Rekenen staat eens studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf179.10euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusRekenvaardigheden snel verbeteren? Volg de cursus Rekenen


De wortel van 196? 8 x 16 vereenvoudigen tot 4 x 32 of 2 x 64? Goed kunnen rekenen, het belang is vanzelfsprekend. Je wilt je kinderen helpen bij hun huiswerk, gewichten kunnen omrekenen bij het koken en wisselgeld in de winkel kunnen natellen. En ongetwijfeld kun je nog tientallen situaties bedenken waarbij goed kunnen rekenen belangrijk is.

Rekenen is soms best lastig. Heb je het gevoel dat jouw vaardigheden op dat vlak tekort schieten? Dat geldt voor meer mensen.

De cursus Rekenen heeft al duizenden mensen goed op weg geholpen en het vertrouwen gegeven dat zij prima met cijfers kunnen omgaan.
Keuzes makenGoed rekenen is zowel voor je werk als thuis belangrijk. Je hebt rekenen nodig bij het boodschappen doen en het invullen van belastingformulieren. Ook als je financiële keuzes maakt op het gebied van sparen of verzekeren. Bij grote aankopen wil je sterk in je schoenen staan, prijzen vergelijken en goed onderhandelen.

Met de cursus Rekenen leer je stapsgewijs en op een leuke, interactieve manier rekenen. De volgende onderdelen komen uitgebreid aan bod:

  • getallen;
  • verhoudingen;
  • meten/ meetkunde;
  • verbanden.

Praktische cursusJe leert de basisprincipes van rekenen en maakt veel oefeningen. De opgedane kennis kun je direct in de praktijk brengen. Het lesmateriaal varieert en maakt de cursus afwisselend en onderhoudend.

Na de cursus Rekenen weet je weer precies hoe de rekenregels werken en kun je ze zelf goed toepassen. Je schrikt er niet meer voor terug om dingen uit te rekenen en je zelfvertrouwen groeit.

Volg de cursus en leer beter rekenen. Je merkt al snel het verschil en plukt de vruchten in het kwadraat.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Bc75B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren