Home » cursus Thuiskapper

Opleiding: cursus Thuiskapper

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma van de kappersopleiding Thuiskapper


Inhoud van de cursusDe cursus Thuiskapper bestaat uit zes onderdelen. In deze zes onderdelen komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod: je doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!
De basis, haar- en huidtypenJe begint de cursus Thuiskapper met het leggen van een grondige basis. Je weet straks alles over haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.

Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die je wil gebruiken. Wij leren je in deze kapperscursus hoe je klanten adviseert over kapsels, welke stylingproducten ze kunnen gebruiken en hoe ze haar en hoofdhuid gezond houden.
Producten en toepassingenMet de basiskennis onder de knie ben je toe aan de volgende stap. Voordat je jouw familie en vrienden gaat knippen, maken we je vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En je zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. Je leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip-, coupe- of uitdunschaar.

Verder ga je ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en vele andere materialen. Wij leren je welke materialen je kunt gebruiken en hoe je deze materialen onderhoudt.
KniptechniekenIn dit onderdeel leren we je alle kniptermen. We leren je haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. Je leert horizontaal, diagonaal, voorwaarts en achterwaarts te knippen, je leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn je straks niet vreemd. Omdat het knippen van kinderen vaak extra tijd kost bieden we je extra tips om kinderen goed te kunnen knippen. Je bent met deze technieken in staat om elk gewenst kapsel te knippen.
HaarkleurenEr zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. In de cursus Thuiskapper leren we je uit welke kleurelementen verschillende haarkleuren zijn opgebouwd. Wij leggen je uit met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.
Watergolven en föhnenNa het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leer je welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen je uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar in te rollen, te borstelen of te föhnen.

Het stylen van haar gebeurt met behulp van water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. Je weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor jouw haarcreaties.
PermanentenTenslotte leren we je haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van haar en haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer de gewenste krul is bereikt weer wordt gekoppeld.

Je begrijpt dat deze behandeling niet op elk haartype kan worden toegepast. Permanenten beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na het volgen van deze cursus kun je precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.
Vertrouwd met de schaar en meteen van start met onze kapperscursusMet de cursus Thuiskapper leer je alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in jouw stoel zit. We hebben de kapperscursus zeer praktisch opgezet om je zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en styling. Je start de cursus op een oefenhoofd voordat je met het kapsel van jouw vrienden en familie aan de slag gaat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDeze kapperscursus duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf349,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusCursus Haarknippen én haarstyling in één unieke kapperscursus


Knippen, verven en modelleren? Geld uitsparen door de knipbeurten van gezinsleden zelf te doen? Met de kappersopleiding Thuiskapper van NHA word je een professioneel kapper en creëer je de mooiste kapsels.


Bij de kapper lijkt het zo makkelijk. Maar wees eens eerlijk: durf je zonder enige ervaring een schaar te zetten in het kapsel van iemand anders? Nee, toch? Deze kapperscursus biedt uitkomst.
 


Leer knippen, kleuren & stylen in deze kapperscursusEen goed kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Maar een kappersbezoek is vaak duur en je hebt geen tijd om voor ieder feestje naar de kapper te gaan.


In de kappersopleiding van NHA leer je de kneepjes van het vak en ontdek je hoe je zelf je haar kunt kleuren en stylen. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet, kun je ook je gezinsleden, familie en vrienden van een vlot kapsel voorzien. Misschien ben je wel, hier komt die, geknipt voor het vak van thuiskapper.
Kniptechnieken, stylingsmethoden en meerIn de cursus Thuiskapper komen alle kapperstechnieken aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten. Je leert hoe je haar moet verzorgen en je kunt anderen adviseren over een passende model.


Je maakt uitgebreid kennis met verschillende kappersscharen, kniptechnieken, verzorgingsproducten en stylingsmethoden.


Van haar-, hoofd- en huidtypen tot producten, toepassingen, kniptechnieken en nog veel meer: in de cursus Thuiskapper komen alle facetten van het kappersambacht uitgebreid aan bod.


In de oefenstof leer je aan de hand van foto’s hoe je stap voor stap de verschillende handelingen verricht.
Inclusief zeventien instructiefilms[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">
Bij de kapperscursus horen zeventien instructiefilms, waarin je de handelingen ook nog eens kunt zien met bewegende beelden.
Gratis oefenhoofd  bij je kappersopleidingNa de cursus Thuiskapper beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om een professioneel en passend kapsel te creëren. Je ontvangt namelijk een GRATIS materialenpakket t.w.v. € 150,- zodat je direct aan de slag kunt! Je oefent op ‘een oefenhoofd’ en je kunt dan vol vertrouwen aan de slag met het kapsel van vrienden en familie.


Ben je geknipt voor het kappersvak? Kies voor de kappersopleiding Thuiskapper: Cursus Haarknippen én haarstyling in één.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6f524 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren