Home » cursus Sociaal Zekerheidsrecht

Opleiding: cursus Sociaal Zekerheidsrecht

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Sociaal Zekerheidsrecht
Het studieprogramma is opgebouwd rond het arbeidsrecht en het sociaal recht:
Arbeidsrecht

In dit onderdeel ligt de nadruk op het aangaan en beëindigen van een arbeidsovereenkomst en op de geldende rechtsbescherming.
Sociaal recht

In dit onderdeel wordt o.a. ingegaan op een aantal belangrijke wetten met betrekking tot de werknemersverzekeringen, de volksverzekeringen en de sociale voorzieningen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Sociaal Zekerheidsrecht staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 a 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf449.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusExact weten hoe sociale zekerheid werkt? Volg de cursus Sociaal Zekerheidsrecht op HBO-niveau
Welke sociale verzekeringen zijn er? Welke eisen stelt de wet aan een arbeidsovereenkomst? Hoe werkt kinderbijslag? Verdiep je expertise met Sociaal Zekerheidsrecht.

Een werknemer is voor de derde keer een uurtje te laat, wegens ziekte. Moet de werkgever de werknemer uitnodigen voor een gesprek? Wat zijn de consequenties als een organisatie geen verzuimbeleid heeft? Of als een organisatie zich niet houdt aan de Wet Verbetering Poortwachter?
Sociale zekerheid, arbeidsrecht en werkgeverslasten

Nederland is een verzorgingsstaat. Dit betekent  dat de overheid de verantwoordelijkheid draagt voor het welzijn van zijn burgers. Nederland kent tal van wetten rond de sociale zekerheid, oftewel: het sociaal zekerheidsrecht.

Leer de ins en outs van het sociaal zekerheidsrecht kennen: van kinderbijslag tot werkloosheidswetgeving en van werkgeverslasten tot arbeidsrecht. Leer de effecten van premiedifferentiatie kennen.

Leer de rechten en plichten van werkgevers en werknemers kennen. Wees een gids op de afdeling personeelszaken. Weet wat de overheid vraagt  van mensen en organisaties en wat de overheid biedt.
Wie benutten kennis van sociale zekerheid?

Van een jobcoach tot een lid van de Raad van Commissarissen, van een manager tot een personeelsfunctionaris: juridische kennis van sociale zekerheid biedt helderheid.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Db352 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren