Home » Barista

Opleiding: Barista

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Barista opleiding


Tijdens de opleiding Barista komen diverse onderwerpen aan bod. Zo ga je onder meer aan de slag met de onderstaande thema’s:

  • Je moet natuurlijk weten met welk product je werkt. Daarom leer je de oorsprong van koffie en ga je dieper in op de regio’s waar koffie vandaan komt. Daarnaast komt de kwaliteit van koffie uitgebreid aan bod.

  • Koffiebonen worden gebrand en gemalen alvorens je ze kunt gebruiken. Branden & malen worden ook behandeld in deze Barista cursus. Zo krijg je onder andere een inleiding in de diverse brandmethodes, waaronder ook methodes voor thuis.

  • Middels ruiken en proeven kun je koffie als het ware beoordelen. Dit kan met een speciale techniek, genaamd Cuppen. In de Barista opleiding leer je Cuppen en weet je precies op welke onderdelen je koffie en koffiebonen kunt keuren.

  • Zettechnieken van alle populaire koffievarianten. Leer de juiste verhouding van koffie, water, melk en eventuele andere toevoegingen. Ook leer je in de Barista cursus meer over de oplossingen bij veel voorkomende smaakproblemen, zoals koffie die te bitter of te zuur is.
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding Barista 


Voor de opleiding Barista staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 419.00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Word een echte koffiekenner met de Barista cursus


Kun jij ook zo genieten van een heerlijk kopje koffie? Door het volgen van deze Barista cursus word je een echte koffiekunstenaar. Je leert hoe je het beste uit een koffieboon haalt en hoe je de koffie mooi kunt presenteren. 

De consumptie van koffie is de afgelopen honderd jaar enorm toegenomen. Met zijn allen drinken we meer dan twee miljard kopjes koffie per dag. De smaak, herkomst en variëteiten zijn hierdoor steeds belangrijker geworden.
Van koffiekennis tot latte artTijdens de Barista cursus leer je veel over de verschillende kwaliteiten van de koffiebonen, waar ze vandaan komen, hoe ze worden bewerkt en welke smaken daaruit voortkomen. Ook komen onderwerpen als de presentatie, latte art en coffee in good spirits voorbij.


Het welbekende bakkie troost kent voor jou geen geheimen meer nadat je de Barista cursus hebt afgerond.
Leer de populairste koffievarianten bereidenWaarschijnlijk ben je wel bekend met de aloude filterkoffie, koffie uit een automaat of misschien wel uit de espressomachine. Mogelijk heb je ook wel eens wat anders geprobeerd dan het ‘standaard’ kopje koffie zoals een cappuccino, espresso of latte macchiato. Tijdens de Barista cursus leg je een goede theoretische basis zodat jij deze koffievarianten straks perfect kunt bereiden. Ook leer je welke smaken je kunt toevoegen of juist weglaten.
Voor wie is de Barista cursus geschikt?De opleiding tot Barista kan door iedereen gevolgd worden. Je legt een goede basis om jouw koffiekennis te vergroten. Uiteraard kun je deze kennis gebruiken voor thuis, maar hij is ook van grote waarde wanneer je echt aan het werk wil als Barista.


 


Instructievideo’s

De lesstof is verrijkt met tal van instructievideo’s. Van het zetten van een espresso tot het verfraaien van een kop koffie met een tulp, roos enzovoorts.


 

Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3f827 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren