Home » cursus Juridische Vaardigheden

Opleiding: cursus Juridische Vaardigheden

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Juridische Vaardigheden


Tijdens de opleiding Juridische Vaardigheden komen diverse juridische onderwerpen aan bod. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan de volgende vaardigheden:

  • het leren hanteren van een wettenbundel;
  • ontleden van wetsartikelen;
  • jurisprudentie zoeken en gebruiken;
  • het gebruik van juridische literatuur;
  • het gebruiken van parlementaire stukken;
  • het oplossen van een casus via een stappenplan;
  • het gebruik van taal door juristen;
  • dossierbeheer en dossiermanagement.
 
Aan het einde van de cursus krijg je een casus waarin je de opgedane kennis in praktijk brengt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Juridische Vaardigheden heeft een studieduur van 3 maanden bij een studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Vergroot jouw juridische kennis met de opleiding Juridische vaardigheden


Kom jij tijdens jouw werk in aanraking met wet- en regelgeving of het juridische vakgebied? Of ambieer jij een functie waarbij juridische vaardigheden goed van pas komen? Dan is het volgen van de opleiding Juridische Vaardigheden een logische stap in jouw carrière.
 


Basisvaardigheden van het juridische vakgebiedDe opleiding Juridische vaardigheden is geschikt voor iedereen die graag de basisvaardigheden van het juridische vakgebied wil leren.


Het beschikken over juridische vaardigheden is in veel functies een must. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een functie als juridisch medewerker, juridisch secretaresse, lid van een ondernemingsraad of een medewerker personeelszaken.
 


Wat is het doel van de opleiding?Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden van het juridische vakgebied op basis van praktijkgerichte theorie. Je leert onder andere het hanteren van een wettenbundel, het ontleden van wetsartikelen en het zoeken van jurisprudentie.


Al deze essentiële onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding Juridische Vaardigheden. Met behulp van deze stevige juridische basiskennis kom jij tijdens jouw werk niet voor verrassingen te staan.


Met behulp van de theorie die je leert tijdens de opleiding, ben jij na afronding in staat om uiteenlopende juridische casussen op te lossen, ook als je geen kennis hebt van het desbetreffende vakgebied. Dit is een vaardigheid die tegenwoordig in veel functies een vereiste is. Het gaat immers niet alleen om het beschikken over juridische kennis, maar ook het daadwerkelijk kunnen toepassen van deze kennis in de praktijk.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F12aA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren