Home » cursus Archeologie

Opleiding: cursus Archeologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Cursus Archeologie


De cursus Archeologie bestaat uit 12 uitgebreide lessen waarin je de nodige kennis en kunde opdoet om amateurarcheoloog te worden. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:


 

  • Hoe de archeologie in Nederland en België georganiseerd is
  • De geschiedenis van archeologie
  • Basisconcepten, technieken en methoden die in archeologie gebruikt worden
  • Praktijk – van de voorbereiding tot het daadwerkelijke veldwerk
  • Tijdperken en vindplaatsen: van het Paleolithicum tot aan de Nieuwe Tijd,
  • Overzeese archeologie en conflictarcheologie
  • Archeologie en publieksbereik

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur voor de cursus Archeologie is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 5 uur per week. Er kunnen meerdere lessen per week bestudeerd worden, dit verkort vanzelfsprekend de studieduur. 
 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Met persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusCursus Archeologie als thuisstudie


Wil jij meer ontdekken over de geschiedenis door zelf op onderzoek uit te gaan? Dan is de opleiding archeologie iets voor jou. Met deze cursus Archeologie van NHA dompel jij je onder in de wondere wereld van oudheidkunde. Na de cursus beschik jij over alle kennis en kunde om aan de slag te kunnen als amateurarcheoloog.
 


Duik de geschiedenis inOm belangrijke zaken uit de geschiedenis te kunnen ontrafelen, is archeologie noodzakelijk. Ontdek hoe men vroeger leefde, door opgravingen te doen van bijvoorbeeld gereedschappen, menselijke overblijfselen of dierlijke resten.


Ontrafel wat er zich vroeger afspeelde en speel een belangrijke rol in nieuwe archeologische ontdekkingen. Als archeoloog heb jij een passie voor de geschiedenis en beschik je over voldoende geduld. Een waardevolle opgraving is immers niet in één dag gedaan.
 


Zonder voorkennis aan de slag met de cursus ArcheologieTijdens de opleiding Archeologie word je wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die er voor de amateurarcheoloog zijn. Je leert over de praktische kant van archeologie waaronder het voorbereiden, het veldwerk en de verschillende methoden en technieken. Maar je leert ook het uitwerken van de gegevens en de voorlichting aan het publiek.
 


Amateur archeoloog wordenWil jij actief bijdragen aan de archeologische inzichten van jouw omgeving? Je kunt als amateurarcheoloog zowel zelfstandig als bij een vereniging actief aan het werk met de opgedane kennis. Zo kun jij met name aan de slag met materiaalverwerking, publiekswerking en publicaties van archeologische vondsten. Van keramiek- en glasvondsten tot complete bouwwerken: de mogelijkheden zijn eindeloos.


Wil je je onderdompelen in de wereld van de geschiedkundige ontdekkingen? Wil je zelf actief aan de slag? Met de cursus Archeologie van NHA heb jij straks de juiste kennis in huis: van het praktische veldwerk de daarbij horende voorbereiding tot de theoretische kennis van verschillende tijdperken.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B1723 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren