Home » Haken

Opleiding: Haken

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Cursus Haken


In 14 uitgebreide lessen werk je aan je techniek en creativiteit. Leren haken was nog nooit zo leuk! Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 • Benodigdheden
 • De basis: hoe houd je je haaknaald en draad vast, hoe maak je de eerste basissteken?
 • Breid je kennis uit van basissteken, waaronder de vaste, keerlosse en stokjes
 • Haakpatronen lezen
 • Verschillende vormen en netwerken haken
 • Haken met verschillende kleuren en restjes garen
 • Afwerkingsrandjes en knoopsgaten
 • Overige technieken zoals Tunisch haken en Granny Squares
 


Je krijgt een kwalitatief startpakket bij je cursus geleverd waarmee je direct aan de slag kunt. Om te leren haken hoef je dus geen benodigdheden te kopen.


 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Haken uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Haken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën.

Studieduur


De studieduur voor de cursus haken is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaald jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 349.00 euro

Algemene informatie over de cursusLeren haken met een leuke thuiscursus


Haken is hip! Van trendy sjaals tot mooie omslagdoeken tot woonaccessoires. Gehaakte producten kom je overal tegen. Wil jij ook leren haken? Met deze cursus van NHA dompel jij je helemaal onder in de wereld van haken. In het vervolg geef je een origineel kraamcadeau in de vorm van een gehaakte knuffel, voorzie je je bank van trendy gehaakte kussens en creëer je een unieke en modieuze strandtas. Na deze cursus Haken verras jij jezelf en je vrienden met jouw prachtige gehaakte creaties!
 


Haken voor beginners mét materialenpakketAls je gaat leren haken via een NHA cursus, hoef je geen enkele voorkennis te hebben. Het is echt ‘haken voor beginners” en je start dan ook bij de basis. Je wordt vervolgens geleidelijk door alle materie geleid.


Daarnaast hoef je niet meteen naar de winkel om benodigdheden te kopen: Je gaat namelijk leren haken middels een uitgebreid materialenpakket dat je bij je cursus ontvangt. Daar kun je meteen mee aan de slag!
 


Verschillende kleuren en bijzondere stekenDe cursus Haken van NHA zit boordevol handige informatie en tips hoe jij de mooiste gehaakte producten kunt maken. Door de aanwezigheid van stap-voor-stap foto’s en handige instructievideo’s krijg jij de technieken zeker onder de knie. Aangezien de cursus Haken voor beginners is, start je met de basissteken. Daarna ga je al snel verder met verschillende vormen, verschillende kleuren, variatietechnieken en uiteindelijk ook afwerkingsranden en knoopsgaten. 
 


Je leert haken met de hulp van een docent. Dit betekent dat je foto’s van je haakkunsten naar je toegewezen docent stuurt. Deze zal je haakwerkjes beoordelen en je voorzien van feedback. 
 


Dit leer je allemaal:Bekijk de onderstaande video om te zien wat je onder andere gaat leren in de cursus Haken.


 Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
766d2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren