Home » DJ Muziekproducer Worden

Opleiding: DJ Muziekproducer Worden

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma DJ & Muziekproducer worden


Tijdens de Muziekproducer & DJ worden opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kennismaking met MAGIX Music Maker Plus;
 • Een muziekproductie maken;
 • Beatmatchen;
 • Een muziekcollectie opbouwen;
 • Een DJ-optreden opzetten;
 • Eigen muziekproducten in de markt zetten.
 


DJ worden kun je niet alleen op basis van theorie. Daarom is deze cursus zowel theoretisch als praktisch ingestoken. Je gaat het geleerde dus meteen in de praktijk brengen, onder andere door het maken en afmixen van een nummer.


 


Inclusief videolessenDiverse lessen uit de DJ cursus zijn voorzien van videomateriaal. Deze videolessen laten je precies zien hoe je het softwareprogramma bedient. Duidelijker en gemakkelijker dan ooit!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus DJ & Muziekproducer Worden uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus DJ & Muziekproducer Worden, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. Studieduur DJ & Muziekproducer worden


De NHA opleiding DJ & Muziekproducer Worden duurt 6 maanden wanneer je op een gemiddeld tempo studeert. Uiteindelijk bepaal je zelf jouw eigen tempo, dus je kunt ook minder lessen per maand bestuderen. Dit heeft dan uiteraard invloed op de algehele studieduur.

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 299.00 euro

Algemene informatie over de cursusDJ worden? Bereid je optimaal voor met deze Muziekproducer & DJ cursus!Wil jij DJ worden en droom je ervan om op een podium zowel populaire liedjes als je eigen nummers ten gehore te brengen?  Wil jij aan de slag als muziekproducer zodat je je creativiteit kwijt kunt in zelfgemaakte tracks? Met de cursus DJ & Muziekproducer Worden leer je dit allemaal. Misschien ben jij wel de volgende Martin Garrix?!


 


Wanneer jij ervan droomt om carrière te maken als DJ, dan ben je bij NHA aan het juiste adres. Met onze DJ opleiding kun jij je namelijk optimaal voorbereiden op alle facetten van het muziek producen.


 


Hoe word je DJ of muziekproducer?Het begint natuurlijk allemaal met het maken van een track. Je voegt de verschillende onderdelen van het nummer toe (zoals een melodie, bas en eventuele effecten en extra instrumenten), waarna de track wordt afgemixt. Dit doe je allemaal in het muziekprogramma MAGIX Music Maker Plus, waarin je tijdens deze DJ cursus wegwijs wordt gemaakt. Ook ga je aan de slag met het programma Rekordbox, waarmee je jouw eigen DJ set kunt samenstellen.


 


Wil je succes behalen met je zelfgemaakte nummer? Dan zul je het ook op de juiste manier in de markt moeten zetten. De DJ & Muziekproducer opleiding neemt je mee in het gehele proces om je track onder de mensen te brengen. Ga jij je track op Spotify of misschien zelfs op de radio krijgen?


 


Een praktijkgerichte DJ cursusIn de DJ cursus ga je aan de slag met duidelijke leerstof die jou zal opleiden tot DJ en muziekproducer. Tijdens de opleiding kun je je composities laten beoordelen door een professionele DJ.


 


Je leert niet alleen de theorie van hoe je een track maakt, maar je gaat het juist daadwerkelijk in de praktijk toepassen. De gehele DJ cursus is praktijkgericht opgezet, dus nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je ook daadwerkelijk beginnen met het produceren van je eigen muziek. Jij weet straks hoe je thuis een muziekproductie maakt, wat je moet doen om deze in de markt te zetten én je weet hoe je een optreden kunt opzetten.


 


Gratis software: MAGIX Music Maker Plus voor Windows [img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/7%20Hobby/Icons_logos/Musicmaker.png? [klik hier voor het telefoonnummer]Bij de DJ cursus ontvang je het extra uitgebreide softwarepakket MAGIX Music Maker Plus t.w.v. €59,- cadeau. Met deze software kun jij meteen aan de slag met het maken van je eigen muziekproducties. 


 In samenwerking met DJ school & XZATICDeze DJ cursus is ontwikkeld in samenwerking met DJ en producer XZATIC, oftewel Michiel de Jong. Zijn muziek wordt door de internationale top gedraaid. Denk aan Armin van Buuren, Paul Oakenfield en Paul van Dyk. Ook is er een samenwerking met de DJ School. Deze school is ook bekend van diverse media. Een aantal DJ School studenten draait inmiddels in grote clubs en discotheken.


Al die ervaring is verwerkt in onze nieuwe cursus.


 


Voor wie is deze opleiding geschikt?Ben jij geïnteresseerd in het maken van tracks? Wil jij als muziekproducer je eigen muziek creëren en wil je deze on stage als DJ ten gehore brengen voor volle zalen? Dan is deze Muziekproducer & DJ opleiding geschikt voor jou.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6b4bA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren