Home » cursus Handletteren

Opleiding: cursus Handletteren

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma cursus Handletteren


Tijdens de cursus Handletteren maak je kennis met alle facetten van handletteren. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:


 


Wat is handlettering & meteen aan de slag!Na een introductie in handletteren en de gebruikte materialen ga je meteen beginnen met handletteren.


 


TypografieIn dit onderdeel van de cursus Handletteren leer je hoe letters zijn opgebouwd en welke lettertypen goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Ook leer je hoe je letters kunt accentueren en hoe je mooie scriptletters kunt tekenen.


 Layout schetsen & uitwerkenJe leert je woorden op een mooie manier te structureren zodat je een gebalanceerd handlettering ontwerp krijgt. Ook ga je werken met grids. Uiteindelijk leer je een potloodschets uit te werken tot een echt werkstuk.


 


DecoratieMet decoratie breng je je handlettering echt tot leven. Je gaat daarom aan de slag met brush letters, leuke tekeningen, banners, kaders en dieptewerking.


 


Kleurgebruik & blendenTijd voor kleur! Welke kleuren zijn geschikt voor jouw handlettering tekst, hoe kun je kleuren het beste combineren en hoe werkt blenden precies?


 


Krijtborden en andere ondergrondenAls laatste leer je in de cursus Handletteren meer over de bijzondere ondergronden waarop je kunt handletteren, bijvoorbeeld op krijtborden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus Handletteren


De cursus Handletteren heeft een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op 4 lessen per maand en je kunt rekenen op een studie- en oefentijd van ongeveer 3 uur per week.


Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Leer creatief tekenen met letters,Inclusief gratis materialenpakket

Algemene informatie over de cursusCursus Handletteren: Creatief tekenen met letters!De mooiste kaartjes en posters met sierletters maken? Een leuke krijtbord decoratie voor in huis creëren met een speels geschreven tekst erop? Met de cursus Handletteren van NHA kun jij je creativiteit de vrije loop laten.
gratis proefles!


 


Ontwikkel jouw vaardighedenHeb jij niet het mooiste handschrift van jezelf? Geen probleem, want iedereen kan leren handletteren! De cursus Handletteren is zo ontwikkeld dat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt beginnen.


Daarnaast is de cursus zeer praktijkgericht: na wat basisinformatie ga je in de eerste les al meteen aan de slag. Je begint laagdrempelig met natekenen, maar al snel mag je je creativiteit gaan aanspreken. Zo leer je niet alleen de tekst mooi op papier te tekenen, maar leer je ook om deze aan te kleden met doodles, banners, kaders en méér.


Bij de cursus krijg je ook een gratis materialenpakket waarmee je direct aan de slag kunt. Kortom: je kunt je creativiteit helemaal kwijt in de cursus Handletteren!


 
Benieuwd of deze cursus Handletteren iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
 Zet handletteren in voor ontspanning én werkDe cursus Handletteren is een ontspannende hobbycursus waarbij je op jouw eigen tempo de lessen afrondt! Maar de cursus is niet alleen geschikt als ontspanning of leuk tijdverdrijf.


Het is natuurlijk ook mogelijk om handletteren in je werk te gebruiken. Werk je bijvoorbeeld in de horeca en wil je het dagmenu graag op een mooie manier onder de aandacht brengen op een krijtbord? Of werk je in de creatieve sector en wil je je designs upgraden met zelf ontworpen lettertypes? Ook dan maak je een goede keuze door deze cursus Handletteren te volgen.


 


Maak verrassende creaties met de cursus HandletterenHet doel van de cursus Handletteren is dat jij straks zonder veel moeite de mooiste handlettering creaties kunt maken. Door je te verdiepen in deze creatieve en kunstzinnige vorm van schrijven, kun je iedereen om je heen verrassen met de mooiste handgeschreven kaartjes.


Ook uitnodigingen voor feestjes, posters, krijtborden en zelfs interieuritems (zoals houten dienbladen) personaliseer je straks helemaal zelf door ze te voorzien van handlettering.


 


Wat ga je leren?In onderstaande video is te zien wat je kunt leren in de cursus Handletteren. 


 

Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
249e3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren