Home » cursus WordPress

Opleiding: cursus WordPress

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma WordPress


In deze cursus leer je onder andere:




WordPress installeren en hosten



De cursus WordPress begint met het downloaden, installeren en configureren van het gratis softwarepakket WordPress. Hiervoor heb je 'hosting', huisvesting voor je website en database, nodig. Wij laten je zien hoe je je hosting het meest optimaal gebruikt en waar je deze kunt aanvragen.

Als je WordPress hebt geïnstalleerd, tonen we je hoe je op het systeem inlogt en ervoor zorgt dat je voor een of meer gebruikers een account maakt. Hiermee kun je zelf, samen met eventuele andere gebruikers, je website volledig onderhouden!




Je WordPress website vormgeven



Je leert thema's downloaden en installeren om je website een mooi design te geven zonder grafische programma's als Photoshop of InDesign te hoeven gebruiken. Je leert ook dit design aan te passen naar je wens, zodat je website levendiger en aantrekkelijker wordt!




Widgets en plugins



Kant-en-klare uitbreidingen voor het WordPress systeem worden ook wel 'widgets' en 'plugins' genoemd. Met deze kleine programma's installeer je met enkele klikken nieuwe functionaliteiten, zoals koppelingen met Facebook en Twitter en websitestatistieken voor je website, waarmee je kunt laten zien dat je actief en actueel bent op je vak- of kennisgebied. Wij leren je hoe je zonder programmeerkennis deze uitbreidingen probleemloos kunt installeren en activeren.




Google houdt van WordPress



Een veelgeprezen voordeel van het ontwikkelen van websites met WordPress is dat websites goed worden geïndexeerd door zoekmachines als Google. Dit houdt in dat je website zonder problemen kan worden gevonden door zoekmachines, die hem vervolgens ook aan relevante, zoekende mensen laten zien.




Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting



In deze cursus wordt soms verwezen naar webhosting. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Een eigen WordPress website leren maken? Ontdek de ins en outs in de cursus WordPress.



Wil je zelf websites maken met het gratis programma WordPress? Van statische pagina’s tot dynamische berichten in een blog: met de cursus WordPress heb je alle technieken snel onder de knie. Je maakt bovendien kennis met veel aanvullende functies, zoals thema’s en plug-ins.

Je hebt ze vast weleens gezien: van die superstrakke websites met bewegende afbeeldingen en reactiemogelijkheden, volledig geoptimaliseerd voor Google. De kans is groot dat je dan een WordPress website hebt gezien.

Met het gratis content management systeem WordPress ontwikkel je zonder programmeerkennis een website, blog of webshop die ook nog eens goed gevonden wordt door zoekmachines als Google en Bing. In de cursus WordPress leer je hoe je dat doet.

De cursus WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en praktijkgericht. Vanaf dag één ga je aan de slag met het bouwen van een website.




Je leert de website uitbreiden en aanpassen en je ontdekt hoe je goed zichtbaar wordt in zoekmachines. Je maakt kennis met verschillende aanvullende programma’s voor de WordPress-site en je leert hoe je deze kunt installeren.




Uitgebreide cursus



In de cursus WordPress komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

  • installeren en hosten van een Wordpress website;
  • onderhoud;
  • vormgeven;
  • widgets en plugins gebruiken;
  • SEO (zoekmachine-optimalisatie).




Je beschikt al snel over voldoende vaardigheden om goed met WordPress aan de slag te gaan. Zo worden de functionaliteiten snel optimaal benut.




Eigen website, blog of webshop



Jouw eigen Wordpress website ontwerpen, ontwikkelen en beheren? Met de cursus WordPress leer je alles wat nodig is. Je zet zonder enige programmeerkennis een dijk van een website, blog of webshop online.

Of je nu een website gaat bouwen voor je eigen bedrijf of beroepsmatig voor anderen: volg deze veelzijdige, uitdagende thuiscursus en je kunt direct aan de slag.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
17624 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren