Home » cursus Medische Terminologie

Opleiding: cursus Medische Terminologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Medische Terminologie


Dankzij het overzichtelijke, goed te volgen lesmateriaal en de stap voor stap aanpak bereikt u snel resultaat en krijg je de vaktaal optimaal onder de knie. De cursus Medische Terminologie bestaat uit de onderdelen medische terminologie en pathologie. Daarin worden onderwerpen behandeld zoals:
Het menselijk lichaamHierin aandacht voor de bouw en het functioneren van de organen in het menselijk lichaam met daarbij telkens de Latijnse en/of Griekse medische terminologie.
De ziekteleerInleiding in de ziekteleer, een beschrijving van de ziekteoorzaken, de ziekteverschijnselen, aandoeningen en syndromen.
Diagnose en therapieënDiagnostiek van aandoeningen en therapieën.


 Ook wanneer je in privésituaties met een dokter of ziekenhuis in aanraking komt, kan het prettig zijn om de vaktaal te kunnen volgen en om een verwijskaart te kunnen begrijpen. Medische terminologie is dus met recht een cursus waar je wijzer van wordt!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf229,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusLeer medische terminologie en spreek de taal van artsen en verpleegkundigen. 


Hoor en lees je vaak medische termen zoals acute buik, delier en sub-cutaan? Of lijkt het alsof anderen alleen nog maar Latijn spreken? Tijd om de kennis van medische terminologie bij te spijkeren.

Heb je regelmatig contact met een arts, verpleegkundige, fysiotherapeut, apotheker en / of Mensendiecktherapeut?

Of je nu beroepsmatig of privé contact hebt met een medisch professional: je ontkomt niet aan vakjargon. Het is de taal die medici spreken. Niet om interessant te doen, wel om zo effectief en specifiek mogelijk te benoemen waar het over gaat.
Kennismaken met medische terminologieIn de cursus Medische terminologie maak je kennis met basisbegrippen uit de medische wetenschap.

Je start de cursus met een kijkje in het menselijk lichaam. Je ontdekt hoe organen zijn opgebouwd en hoe belangrijke delen van het lichaam in het Latijn of Grieks heten.
Ken de verschillenWat is het verschil tussen een ziekte, aandoening en syndroom? Je ontdekt het in het onderdeel Pathologie.

Hoe komt een arts tot een diagnose? Mag een verpleegkundige ook diagnosticeren? Je krijgt antwoord op deze vragen in het onderdeel Diagnostiek in de cursus medische terminologie.
Kom goed beslagen ten ijsNa de cursus is je Griekse en Latijnse woordenschat flink uitgebreid. En je:

  • kunt verwijsbriefjes lezen en begrijpen;
  • kunt een gesprek met een arts goed volgen;
  • praat makkelijker mee met je collega’s in het ziekenhuis of gezondheidscentrum;
  • googelt gerichter wanneer je een medische vraag hebt;
  • communiceert efficiënter met een behandelaar of therapeut.

Ook handig: tijdens je vakantie in Spanje maak je de arts snel duidelijk dat je oorpijn hebt en dat je denkt aan een ‘Otitis media acuta’.

Wil je uitgebreider kennismaken met de medische wereld? Kies dan de cursus Medische Kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie.
Verrijk je kennis met de cursus medische terminologieVerrijk je medische vocabulaire en communiceer makkelijker met artsen en andere medische professionals.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
56DfD Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren