Home » opleiding Beroepsfotograaf

Opleiding: opleiding Beroepsfotograaf

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Beroepsfotograaf


Deze cursus helpt jou om een beroepsfotograaf te worden. Je leert hoe je dit bereikt en wat je nodig hebt om te starten. Je hebt namelijk minder nodig dan je denkt. We leren je hoe je met heel weinig opstartkosten jouw eigen bedrijf opzet!
Mensen fotograferen als beroepsfotograafMooie portretten blijven altijd een geliefd item en zullen altijd een belangrijke bron van inkomsten zijn voor een professioneel fotograaf. Met portretfotografie kun jij dus prima je geld verdienen. Maar naast portretfotografie zijn er talloze andere vormen van fotografie waarbij jij mensen op beeld vastlegt.


De huwelijksmarkt bijvoorbeeld. De essentiële voorbereidingen, prijslijsten, brochures en omgaan met potentiële klanten. Of kies jij liever voor modefotografie en de glitter en glamour van de catwalk? Je leert het allemaal in de opleiding Beroepsfotograaf.


Daarnaast ga je aan de slag met zowel schoolfotografie als sociale fotografie en ontdek je de fijne kneepjes van sportfotografie. De belangrijkste sportmomenten gebeuren meestal in een flits. Ontdek hoe je deze momenten vastlegt met deze opleiding. Beroepsfotograaf worden kun jij ook!


 


Professioneel objecten en gebouwen fotograferenNaast het fotograferen van mensen of dieren, kun je er ook voor kiezen objecten of gebouwen vast te leggen op een foto. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan bedrijfsfotografie, waar je foto's van kantoren, gebouwen en evenementen maakt. Of kies voor advertentiefotografie en leer hoe je foto’s maakt van producten en diensten zoals je ze ziet terugkomen in brochures en op websites.


Daarnaast komt ook het maken van nieuwsfoto’s uitgebreid aan bod tijdens deze opleiding Beroepsfotograaf. Zo leer jij alles wat je moet weten om foto’s voor lokale en regionale kranten te maken.


 


Combinatieopleiding Beroepsfotograaf + LightroomKies jij voor de combinatieopleiding Beroepsfotograaf + Lightroom? Dan leer je niet alleen de kneepjes van al deze vormen van fotografie, maar ontdek je ook hoe je jouw foto’s vervolgens bewerkt. Je gaat in deze opleiding dus ook nog aan de slag met de volgende onderwerpen:

Rangschikken van fotocollecties[/li]
Bestandformaten[/li]
Veranderen van kleurtinten[/li]
Ruis verwijderen[/li]
Lenscorrecties[/li]
Filters en maskers[/li]
Lightroom Mobile[/li]
Presets en Plugins[/li] 


Eigen bedrijf startenIn deze 10 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

Kortom, in deze unieke cursus vind je informatie en tips die je in geen enkele andere cursus zult vinden. We leren je hoe je jouw talent voor fotograferen commercieel kunt benutten.


 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur:Voor de Beroepsfotograaf opleiding staat een studieduur van 9 maanden bij een normaal studietempo van gemiddeld 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.  
Combinatie opleiding Beroepsfotograaf + LightroomVoor de combinatie opleiding Beroepsfotograaf + Lightroom staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo van gemiddeld 4 uur per week.


 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf619,00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Fotograferen als de beste? Volg de cursus BeroepsfotograafVan sfeervolle stillevens tot dynamische sportfoto’s: krijg je vaak complimenten over de foto’s die je maakt? Heb je een scherp oog voor detail en gevoel voor compositie? En wil jij van foto’s maken je beroep maken? Dan is de cursus Beroepsfotograaf je op het lijf geschreven.


Je bepaalt zelf hoe je het beroep als fotograaf uitoefent. Zo maak je als huwelijksfotograaf foto’s van pasgetrouwde stellen, als bedrijfsfotograaf fotoreportages van zakelijke evenementen en prominenten in het zakenleven en wie weet breng je als sportfotograaf op een goede dag de Olympische Spelen in beeld.


Is fotografie jouw uit de hand gelopen hobby en wil je hier graag je werk van maken? Dan is de cursus Beroepsfotograaf zeer geschikt voor jou! In deze cursus gaan we ervan uit dat je al een goede amateur- of hobbyfotograaf bent. Ben je dat nog niet? Ook dat is geen probleem. 
Aan de slag met een goede basiskennis van fotografieHeb jij nog weinig of geen ervaring met fotografie? Wil je je de basis van fotografie eerst eigen maken? Ook dan kun je deze cursus Beroepsfotograaf volgen. Aan het begin van de cursus vind je namelijk een korte module waarin de basiskennis van fotografie aan bod komt. 


Hierin verdiep je je onder andere in de werking van een (digitale spiegelreflex)camera en de verschillende instellingen. Ook de werking van de belangrijke onderdelen diafragma en sluiter komen aan bod. Verder leer je meer over flitsen, belichten en scherpstellen. 


 


Veel vraag naar goed fotomateriaalHoewel bewegend beeld steeds belangrijker wordt, is er altijd vraag naar goede foto’s. Kranten en tijdschriften hebben fotomateriaal nodig. Ook bedrijven hebben beeld nodig voor folders en brochures. En websites kunnen niet zonder goede foto’s.


In de cursus leer je hoe je altijd kwalitatieve foto's aanlevert die jouw klanten aanspreken. Zo kun je reclamebureaus en vaktijdschriften benaderen met je fotomateriaal. Bied je mooiste vakantiefoto’s aan reisbureaus aan of verkoop je fotowerk voor ansichtkaarten en kalenders.


 


Professioneel fotograferen én nabewerkenVan kaderen tot op de juiste manier belichten en foto’s bewerken: natuurlijk hebben de foto’s die jij maakt een professionele ‘look’. Je leert wat professionele foto’s onderscheidt van amateurfoto’s zodat je structureel goede foto’s kunt leveren. Alle kanten van fotografie komen in de opleiding aan bod, waarbij steeds de nadruk ligt op de professionele benadering. 


Wil je niet alleen weten hoe je professionele foto’s maakt maar ook hoe je ze bewerkt en vervolgens slim sorteert en beheert? Volg dan de combinatiecursus Beroepsfotograaf + Lightroom! Met het fotobewerkingsprogramma Lightroom ontdek jij hoe je écht verbluffende foto’s creëert.


 


Word freelance fotograafHeb je ondernemersambitie? Heb jij al ervaring met fotografie en wil jij van fotograferen je beroep maken? Dan is de opleiding Beroepsfotograaf de eerste stap naar jouw droombaan.


Beroepsfotografie is namelijk meer dan alleen goede foto’s maken. Je moet ook weten hoe je start als freelance fotograaf. In de cursus Beroepsfotograaf leer je hoe je jouw eigen bedrijf start, je eigen opdrachten binnenhaalt, administratie voert en een goede prijs bedingt voor het door jou geleverde werk.


Met een verrassend lage investering, beperkt adverteren en het aanspreken van bestaande relaties kun je al snel aan de slag als professioneel beroepsfotograaf.


 


Na de cursusGa na deze cursus als fulltime fotograaf aan de slag. Laat je droom om freelance fotograaf te worden uitkomen en krijg betaald voor iets wat je leuk vindt: kwalitatief hoogwaardige foto’s maken.


 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
18667 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren