Home » cursus Digitaal Filmen en Videobewerking

Opleiding: cursus Digitaal Filmen en Videobewerking

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Digitaal Filmen & Videobewerking


In deze boeiende cursus Digitaal Filmen & Videobewerking nemen wij je graag mee naar de indrukwekkende wereld van de film. Dit doen we stap voor stap:
Stap 1We blikken kort met jou terug op de indrukwekkende geschiedenis van de film. Hoe is de film ontstaan, welke techniek gebruikte men en wat is er sindsdien veranderd of juist hetzelfde gebleven?
Stap 2Een goede film kan alleen worden gemaakt met de juiste apparatuur en de juiste techniek. Dit is de basis voor elke film. Daarom leggen wij je uit wat een digitale camera is, welke soorten er zijn en welke specificaties van belang zijn bij de aanschaf van een digitale camera die het best bij jou past. Je kunt ook filmen met jouw mobiele telefoon.


Ook hierbij is het van belang dat je rekening houdt met specificaties. Een optimaal filmresultaat behaal je niet met alleen een digitale camera. Wij maken je graag wegwijs in diverse opnametechnieken. Je bepaalt straks zelf welke beelduitsnede, belichting en camerahoek het best passen bij jouw eigen film.
Stap 3Zodra je de basis van het digitale videofilmen beheerst, leer je hoe je een boeiend beeldverhaal maakt. In deze fase van de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking leer je hoe jij je idee uitwerkt in een scenario. Hoe uitgebreider het scenario, des te lastiger lijkt het om een verhaal te filmen. Maar niet meer na het volgen van de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking!


Je leert hoe jij een filmplanning maakt en zo ieder denkbaar scenario verfilmt. Een planning geeft je een duidelijk overzicht van de te filmen scènes, het laat zien wat de voortgang is van het beeldverhaal en maakt het mogelijk om jouw volledige idee uit te werken tot een indrukwekkende film.
Stap 4Niet elke opname gaat in 1 keer goed. Het weer zit tegen,  je hebt onvoldoende tijd, of misschien wil je een bepaalde scène opnieuw filmen. Met de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking is dat geen probleem. De cursus Digitaal Filmen & Videobewerking gaat namelijk uitgebreid in op:

  • het monteren van filmmateriaal;
  • het invoegen van beeldovergangen;
  • toevoegen van muziek of ingesproken tekst.
Na het volgen van deze cursus doe jij dit allemaal zelf thuis op jouw eigen computer met populaire softwareprogramma's zoals Magix.
 


Stap 5

Met een bewerkingsprogramma maak jij je eigen film interessanter, grappiger of juist spannender. Je leert namelijk geluidseffecten toe te voegen aan bepaalde filmfragmenten. Ook kun jij mensen iets anders laten zeggen door stemmen in te voegen. En met teksten die je later in jouw digitale video invoegt, wordt een filmfragment nog duidelijker.
De effecten die je toevoegt aan jouw eigen videofilm, neem je zelf op, of kun je vinden via internet. De cursus Digitaal Filmen & Videobewerking leert je geluidseffecten te maken en ze op te nemen. Ook worden ideeën voor geluidseffecten aangedragen.
 


Stap 6

We bereiden je ook graag voor op het maken van een professionele film. Je leert opnametechnieken voor gevorderden, we gaan extra in op het monteren van filmmateriaal voor gevorderden en brengen je op de hoogte van alles wat met lichttechnieken heeft te maken.
Tenslotte bewaar jij je film op dvd, computer of internet. Zo kun je blijven genieten van jouw meest dierbare ervaringen. Stap voor stap leer je hoe je een boeiend beeldverhaal, een vakantiefilm, een trouwfilm of misschien wel een documentaire maakt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDe cursus Digitaal Filmen en Videobewerking duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMaak je eigen speelfilm met de cursus Digitaal Filmen & Videobewerking


Ken je dat gevoel? Je bent op vakantie, viert een verjaardagsfeest of hebt een idee voor een mooi of spannend verhaal. Graag vereeuwig je zo’n feest of verhaal in een film. Maar... hoe doe je dat?


Een film maken is meer dan alleen beeld opnemen en vervolgens monteren. Je moet weten wat de ingrediënten zijn voor een goede basis.
Digitaal filmen en bewerkenZo leer je in de cursus meer over de geschiedenis van de film en ontdek je welke apparatuur nodig is om digitaal te filmen en video te bewerken.


Ook opnametechniek, belichting en camerastandpunten zijn belangrijk zodat je een beeldverhaal op meerdere manieren kunt maken.
Nadenken over shotsEen goede voorbereiding is ook hier het halve werk. Vooraf bepaal je welke shots nodig zijn en hoe je verhaal begint en eindigt. Ook denk je na over de volgorde waarin je welke beelden weer wilt geven.


Heb je al het beeldmateriaal op de juiste manier verzameld? Dan is het tijd voor nabewerking. Je leert monteren met videobewerkingssoftware. Daarbij knip en plak je een film en voeg je geluids- en beeldeffecten toe.


In de cursus leer je ook wat de functie is van achtergrondmuziek. Zet muziek onder de beelden en je krijgt al snel een goede sfeer.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F07f0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren