Home » cursus Paardenverzorging

Opleiding: cursus Paardenverzorging

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Programma Paardenverzorging


Het paard door de eeuwen heen



In de cursus Paardenverzorging leer je eerst meer over de herkomst en de inzet van paarden. Ook maak je kennis met de verschillende paardenrassen en hun bijzonderheden. Om meer te begrijpen van de lichaamsbouw, het gedrag en de kenmerken van de verschillende paardenrassen, is het van belang terug te gaan in de tijd en iets te leren over de herkomst van het paard.


Tegenwoordig leven nog maar zeer weinig paarden in het wild of halfwild. De meeste paarden zijn gedomesticeerd. Dat betekent dat de dieren door verandering van eigenschappen aangepast zijn aan het leven met, en gebruik door de mens. Wist je bijvoorbeeld dat de mens de eerste paarden al zo'n 6.000 jaar geleden gebruikte als lastdier? Tegenwoordig worden paarden ook veelvuldig gebruikt voor de sport en als hobby- of gezelschapsdieren.


De diversiteit aan typen paarden en rassen is groot. Dit komt doordat mensen paarden zijn gaan fokken voor allerlei doeleinden. De veel voorkomende rassen en verschillen in bouw en karakter komen in de cursus uitgebreid aan bod. Ook leer je het gedrag van paarden begrijpen en hoe je hier zelf op kunt inspelen.




Geef jouw paard of pony de beste zorg



Voor het verzorgen van paarden is het uiteraard van groot belang om te weten hoe het lichaam van een paard in elkaar zit en hoe het functioneert. Omdat het paard vanwege zijn bewegingsstelsel door de mens wordt ingezet, is het heel belangrijk dat dit goed blijft functioneren. Alleen zo kan een paard goed functioneren en samen met zijn eigenaar of verzorger de gevraagde prestaties leveren.


Belangrijk hierbij zijn bijvoorbeeld de voeding en verschillende aspecten in de huisvesting die samenhangen met specifieke kenmerken van het paardenlichaam.


Naast de verzorging van paarden behandelen we ook de meest voorkomende aandoeningen bij paarden en de behandeling, maar vooral ook de preventie ervan. Je leert alles over inenten, ontwormen en de juiste hoefverzorging.




Leer de beginselen van paardrijden



In de cursus Paardenverzorging leer je ook hoe het paard wordt ingezet voor de mens. Je leert meer over het harnachement, oftewel het tuig van een paard, zoals het zadel, hoofdstel en mentuig. We behandelen de beginselen van het paardrijden, zoals een correcte zithouding, de juiste uitrusting, buiten rijden, dressuur, springen en mennen.


Paarden zijn grote edele dieren die we met zorg en respect horen te behandelen. Daarom leer je ook meer over het veilig vervoeren van paarden. Verder leer je in de cursus meer over fokkerij, de verzorging van merrie en veulen, het beleren van jonge paarden en het aankopen van een paard.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur



De cursus Paardenverzorging heeft een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Cursus Paardenverzorging: leer alles over het verzorgen van paarden en pony's


Dressuur, springen, mennen of tochten door de bossen en over het strand. Paardrijden is een veelzijdige hobby. Maar wat heeft een paard eigenlijk nodig? Welke voeding is het beste? Leer alles wat er te weten is over paarden en pony's. Volg de cursus Paardenverzorging en leer hoe je je paard optimaal verzorgt. 


Of het nu gaat om dressuur, springen, mennen of buiten rijden: paardrijden begint met de basisbeginselen.


Onderwerpen die in de cursus Paardenverzorging aan bod komen zijn onder andere:

  • Hoe zie je of een paard gezond is?
  • Hoe zadel je een paard op en af?
  • Wat is de juiste zithouding op een paard?
     




Cursus Paardenverzorging: hoe verzorg je paarden?



Wat eten paarden? En geef je een paard waarmee je af en toe recreatief door het bos rijdt hetzelfde eten als een renpaard waarmee je wedstrijden wint?


Deze Paarden cursus behandelt ook de meest voorkomende aandoeningen bij paarden. Leer alles over inenten, ontwormen en hoefverzorging. Zo zorg jij dat jouw paard gezond blijft!


Of het nu gaat om recreatief paardrijden, rijden in wedstrijdverband of om een andere tak van de hippische sport: de cursus Paardenverzorging is geschikt voor iedere paardenliefhebber.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


"Dankzij deze cursus leef ik eindelijk mijn jeugddroom!"



Monique Veenstra (58) volgde de cursus Paardenverzorging:
“Als tiener was ik echt een paardenmeisje. Elk weekend was ik op de manege te vinden. Mijn droom was om van paarden mijn beroep te maken, maar ik koos uiteindelijk een andere weg en kwam in het bedrijfsleven terecht.


Nu ik met pensioen ben wilde ik toch graag iets met paarden gaan doen. Daarom volgde ik de cursus Paardenverzorging van NHA. Ik verzorg nu de paarden van andere mensen tijdens hun vakantie. Dankzij deze cursus leef ik eindelijk mijn jeugddroom!”



 



Paardenrassen en hun bijzonderheden



Leer de verschillende rassen en hun eigenschappen kennen. De paarden cursus biedt een overzicht van de herkomst van paarden. 


Hoe corrigeer je paarden? Hoe bouw je een band op met een paard? Wat doe je als je naar links wil en je paard galloppeert naar rechts? Hoe houd je een steigerend paard onder controle? Word een expert op het gebied van paardengedrag met deze paarden cursus!


Wil je van werken met paarden je beroep maken? Dat kan. In de cursus Paardenverzorging maak je kennis met verschillende paardenberoepen en krijg je een overzicht van mogelijke opleidingen en diploma’s.


 [klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Cursus Paardenverzorging met gratis fotoboek



Bij de cursus Paardenverzorging ontvang je een prachtig fotoboek met meer dan 450 bladzijden.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
10A7B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren