Home » cursus Schoonheidsverzorging

Opleiding: cursus Schoonheidsverzorging

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Schoonheidsverzorging


Een gezonde en stralende huid? Het klinkt bijna als een tv-reclame! Maar het kan allemaal werkelijkheid worden. Wanneer je kiest voor de opleiding Schoonheidsverzorging dan leer je namelijk hoe je de huid op de juiste manier verzorgt. En daar gaat de huid van stralen!


Maar in het programma van deze uitgebreide Schoonheidsverzorging opleiding staat nog veel meer dan alleen huidverzorging. Van make-up tot haarverzorging en van massagetechnieken tot een huidanalyse. Jij weet precies hoe je schoonheidsverzorging tot in de perfectie uitvoert.

 • Huid en afweersysteem
 • De zintuigen
 • Allergieën en aandoeningen van de huid
 • Huidverzorging
 • Huidanalyse
 • Oppervlaktereiniging en gezichtsmaskers
 • Anatomie van de hand en voet
 • Pathologie
 • Cosmetische hand- en voetverzorging
 • Basismanicure- & nagellaktechnieken
 • Productgebruik & kleurenleer
 • Massage
 • Gezichtsanalyse
 • Ontharingsmethoden
 


Lichaamsbehandeling
We nemen verschillende huidtypes en veelvoorkomende huidproblemen, zoals acne, couperose, striae, wratten en moedervlekken, onder de loep. Je leert hoe je de huid het beste kunt verzorgen. Daarnaast leer je verschillende massagetechnieken en ontharingsmethoden.


Cosmetische hand- en voetverzorging
Ook de handen en voeten hebben zorg en aandacht nodig. Tijdens deze Schoonheidsverzorging opleiding leer jij over de lichaamsstructuur en hoe je omgaat met kloven, winterhanden, eelt, likdoorns, knobbels en ingegroeide nagels.
Daarnaast leer je de basistechnieken van een dekkende unikleurlak en de zogenaamde French-manicuretechniek.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDe opleiding Schoonheidsverzorging duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer per maand studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Studeer in je eigen tempo,Start vanaf de basis

Algemene informatie over de cursusSpecialist in schoonheid? Volg de cursus schoonheidsverzorging


Schuilt echte schoonheid van binnen? Misschien wel, maar iedereen weet: je voelt je lekkerder als je er goed uitziet! En een specialist in schoonheidsverzorging weet precies wat er nodig is om je goed te voelen. Start jij ook vandaag nog met deze Schoonheidsverzorging opleiding?


Jij gaat aan de slag met make-up, haarverzorging, massagetechnieken en lichaamsverzorging. Je ontvangt tips en tricks en leert alles wat je moet weten over schoonheidsverzorging in de breedste zin. Voor je het weet loop je stralend en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet. Want dát is wat een verzorgd uiterlijk met je doet!


Tijdens de Schoonheidsverzorging opleiding krijg jij praktische tips en aanwijzingen voor een stralend uiterlijk. Van huidverzorging tot massagetechnieken. Je leert hoe je zelf het beste voor de dag komt en hoe je dit effect ook bij anderen bereikt.


 


Zie er verzorgd en stralend uitVind jij het heerlijk om je op te tutten? Kun jij je helemaal verliezen in verzorgingstips op internet? En volg jij vele beauty influencers op Instagram? In dat geval past de opleiding Schoonheidsverzorging perfect bij jou!


Maar ook als jij er graag verzorgd bij wilt lopen en wilt leren hoe je dit het beste kunt doen, dan is deze cursus ideaal. Tips en aanwijzingen om te zorgen voor een verzorgd uiterlijk, krijg je aangereikt in deze opleiding. Schoonheidsverzorging is een belangrijk onderdeel van elke dag als jij er stralend uit wilt zien. Zo kun je altijd en ieder moment perfect voor de dag komen!


De cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in schoonheidsverzorging en hier meer over wil weten. De cursus start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.


Heb je al wel kennis van schoonheidsleer? Dan is deze opleiding Schoonheidsverzorging de perfecte aanvulling! De vele tips die je krijgt helpen je kennis naar een hoger niveau te tillen. Ideaal als je echt alles weten over schoonheidsverzorging in de breedste zin.


 


Opleiding Schoonheidsverzorging: van voorbereiding tot uitvoeringHoe houd je de huid gezond? En hoe verzorg je (droge) huid, acné en huidafwijkingen? Tijdens de Schoonheidsverzorging opleiding leer jij alles wat je moet weten voor de beste schoonheids- en lichaamsverzorging. Het uitgangspunt van de opleiding is dat je leert hoe goede verzorging ervoor kan zorgen dat mensen lekkerder in hun vel zitten.


Je gaat daarom aan de slag met de voorbereiding en uitvoering van de verschillende behandelingen. Je ontdekt welke vaardigheden je nodig hebt in de schoonheidsverzorging, hoe je te werk gaat in de praktijk en welke materialen en producten geschikt zijn.


Je gaat dieper in op de eigenschappen van de huid, het afweersysteem, zintuigen en de anatomie van het lichaam. Ook verdiep jij je in verschillende massagetechnieken tijdens de cursus. Ontspanning is namelijk essentieel bij een goede verzorging van lichaam en geest.


Daarnaast leer je in de Schoonheidsverzorging opleiding meer over onder andere ontharingsmethodes en het aanbrengen van make-up. Je ontwikkelt jouw vaardigheden en maakt je de technieken eigen door ze direct toe te passen in de praktijk.


 


Vol zelfvertrouwen de wereld tegemoetEen stralend uiterlijk geeft zelfvertrouwen. Wanneer je er goed en verzorgd uitziet, dan voel je je lekkerder in je vel. Met de opleiding Schoonheidsverzorging weet jij als geen ander hoe je dit zelfvertrouwen bij jezelf en anderen naar boven kunt halen. Want jij kent alle geheimen van een gezonde huid, prachtig aangebrachte make-up en het optimaal verzorgen van het haar. Het complete plaatje dus!


Omdat jij je gaat verdiepen in alle aspecten van schoonheidsverzorging, ben jij na het afronden van deze opleiding van alle markten thuis. Je kapster staat versteld van je glanzende haren en iedereen is jaloers op je perfect aangebrachte make-up. Als jij een ruimte binnenkomt, dan kun je de jaloerse blikken niet missen. Maar uiteraard ben je niet te beroerd om anderen van advies te voorzien.


Want jij weet als geen ander hoe je de schoonheid naar boven kunt halen. Klinkt je dit goed in de oren? Dan is de opleiding Schoonheidsverzorging echt iets voor jou! Heerlijk bezig zijn met nagels, huid, haren en make-up. Wat is er nu leuker dan dat!?


 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
824c1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren