Home » cursus Mindfulness

Opleiding: cursus Mindfulness

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Mindfulness


De cursus Mindfulness biedt vele praktische oefeningen, zoals jouw ademteugen tellen en daarbij jouw gedachten analyseren. Je kunt deze oefeningen ook na de cursus weer opnieuw oppakken als je daar behoefte aan hebt.


Deze cursus Mindfulness vindt haar basis in het bestuderen van en oefenen met de vier 'sleutels' tot bewustwording:
De GeestessleutelDe Geestessleutel gaat over het denken. De manier van denken is bepalend voor onze stemmingen en handelen. Je gaat bij jezelf ontdekken wat je helpt in jouw functioneren en wat je juist stress geeft.
De LichaamssleutelDe Lichaamssleutel gaat over ons lichaam als hulp om onszelf goed te leren kennen. Heb je na een lange kantoordag bijvoorbeeld pijn aan je nek en rug, dan kan dit duiden op spanning. In de Mindfulness cursus leer je hoe je met deze spanning moet omgaan.
De ZielssleutelDe  Zielssleutel gaat over wie we persoonlijk zijn, waar we van houden, waar onze kwaliteiten liggen en wat voor ons belangrijk is in het leven.
De RelatiesleutelDe Relatiesleutel gaat over de kwaliteit die we met mindfulness in onze relaties kunnen brengen. Je wordt zich bijvoorbeeld meer bewust van kleine gebaren of woorden waarmee je de verstandhouding met anderen kunt versterken.

Aan het einde van de Mindfulness cursus kun je de vier sleutels tot bewustwording toepassen om zo beter jouw gevoelens en gedachten te ordenen. Daarmee vind je de noodzakelijke rust en straal je deze ook uit naar anderen!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De cursus Mindfulness duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusOntspan en vind de rust in jezelf: volg de cursus Mindfulness


Heb je het razend druk met werk en/of je gezin? Wil je minder stress ervaren, maar vind je het lastig om tot rust te komen? De cursus Mindfulness helpt je in balans te komen. Schrijf je nu in en leer hoe je op een goede manier omgaat met stress. 


Lange werkdagen, sociale verplichtingen, een druk gezin en misschien wel zorgen over je gezondheid, relatie of financiën. Je lichaam en geest staan voortdurend onder spanning en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel van stress en slapeloosheid. Dan is het moeilijk om tot rust te komen. De Mindfulness cursus kan jou hierbij helpen.
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   KTNO erkende vakopleiding
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Studeer met hulp van een ervaren vakdocent
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Korte opleiding met snel resultaat


Benieuwd of de cursus Mindfulness iets voor jou is?
[url= www.nha.nl/beroepsopleidingen/psychologie/mindfulness?proef…]Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles


 


Negatief gedrag vermijdenMindfulness is een bewezen methode om de rust in jezelf te vinden en stress te verminderen. Het is een persoonlijk ontwikkelingsproces waarin je leert om je niet te sterk te hechten aan gedachten en gevoelens, maar met open ogen het leven te omarmen zoals het nu is.


In de Mindfulness cursus krijg je een beter bewustzijn van jezelf en je omgeving. Je leert negatief gedrag vermijden en minder impulsief zijn. Hierdoor verbeteren je relaties met familie, vrienden en collega’s.
AdemhalingsoefeningenIn de cursus is ruim aandacht voor stress verminderen. Je ontdekt hoe je met behulp van oefeningen, bijvoorbeeld je ademteugen tellen en daarbij je gedachten analyseren, voor rust in je hoofd zorgt. Praktische oefeningen waar je veel aan hebt en die je ook na de cursus nog vaak zult uitvoeren.


De basis van de cursus Mindfulness ligt in het bestuderen van de vier ‘sleutels’ tot bewustwording:

  • de Geestessleutel;
  • de Lichaamssleutel;
  • de Zielssleutel;
  • de Relatiesleutel.
Je krijgt een zinvolle inkijk in deze sleutels en ontvangt praktische handvaten om daar bewust mee om te gaan.
Sterk in je schoenen met een Mindfulness CursusNa de cursus Mindfulness sta je sterker in je schoenen. Je kunt tegenslagen en stress beter hanteren en je gevoelens en gedachten goed ordenen. Je vindt meer rust en je straalt dat uit naar anderen. Dit is onmisbaar voor een gezond leven met meer balans. Ook op de werkvloer ervaar je hier veel voordelen van! 


Kies voor de cursus Mindfulness en ervaar zelf de vele voordelen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4568B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren