Home » opleiding Public Relations (PR)

Opleiding: opleiding Public Relations (PR)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Public Relations (PR)
In de cursus Public Relations (PR) komen diverse onderwerpen aan bod. Je start met het volgen van enkele basislessen, waarin je vooral kennis opdoet over het onderwerp ‘communicatie’. Daarna maak je kennis met het vakgebied PR en wordt er ingezoomd op taken die een PR-medewerker zou kunnen uitvoeren:Beleidsadvies geven


Een PR-medewerker adviseert het management over communicatie. Je leert hoe je dit advies kunt verpakken in een communicatieplan.Mediarelaties onderhouden


Een PR-medewerker communiceert met publieksgroepen via de media, onder andere via de pers. Om effectief en efficiënt te kunnen communiceren via de pers, is een goede relatie met de pers van groot belang. Je leert hoe je het best met de pers kunt omgaan.Redactionele activiteiten


Een groot deel van de werkzaamheden van een PR-medewerker bestaat uit schrijven. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten voor brochures, folders en websites, maar ook aan persberichten, personeelsbladen of socialmediaberichten. Je krijgt niet alleen algemene schrijftips, maar we zoomen ook in op enkele specifieke tekstsoorten. Tot slot besteden we aandacht aan het drukproces, social media, audiovisuele producten en schrijven voor het web.Voorlichting geven


Soms gaat een PR-medewerker een stap verder dan alleen informatie geven: de PR-medewerker geeft voorlichting. Ook dit komt aan bod in de cursus.Presentatie en representatie


Bij PR draait het niet alleen om zien, maar ook om gezien worden. Dat doet de PR-medewerker onder andere door aanwezig te zijn op beurzen en andere evenementen, maar ook door sponsoring.

Kortom, een boeiende, afwisselende cursus waarmee de gespecialiseerde NHA al duizenden mensen heeft laten kennismaken met het boeiende vakgebied van de public relations.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Public Relations (PR) staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf271.15euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Succesvolle PR? Volg de Public Relations opleiding van NHA
Hoe neemt de buitenwereld je bedrijf of stichting waar? Hoe zorg je voor een positief imago? Hoe straal je uit wat je uit wilt stralen? Van persbericht tot voorlichtingscampagne: met de Public Relations (PR) opleiding leer je hoe je een organisatie goed op de kaart zet.

Journalisten zijn kritisch. Altijd. En zo hoort het ook. Toch kun je daar je voordeel mee doen. Het doel van een PR-medewerker is altijd dat de buitenwereld of de doelgroep het juiste en positieve beeld krijgt van een organisatie.
Beeld creëren

Bij public relations draait veel om beeldvorming. Anticiperen is het sleutelwoord. Als PR-medewerker denk je altijd een paar stappen vooruit. De afdeling PR regelt de contacten met de ‘buitenwereld’ en is zich altijd bewust van het krachtenveld. De krachten kunnen voor of tegen je werken. Maar wat komt er allemaal kijken bij PR? Dat leer je in de opleiding Public Relations van NHA. 
Antenne verfijnen en praktische info

In de PR-cursus verfijn je de PR-antenne en krijg je veel informatie over allerlei praktische zaken: van het drukken van brochures tot het afnemen en begeleiden van interviews. En van het verzorgen van een bedrijfsfilm tot het omgaan met de pers.

In de opleiding Public Relations (PR) krijg je ook antwoord op vragen als:

  • Hoe word ik een goede woordvoerder?
  • Hoe werkt fondsenwerving?
  • Hoe motiveer ik sponsors een steentje bij te dragen?

Theorie toepassenIn deze cursus zul je niet alleen theoretische kennis opdoen, maar kun je meteen aan de slag. Na het lezen van de lesstof, die is voorzien van praktijkvoorbeelden, pas je de opgedane kennis toe op casussen. Al snel schrijf je een beknopt communicatieplan, een Facebook teaser, een uitnodiging of persberichten. Ook het voorbereiden van een beursbezoek zal een fluitje van een cent zijn.Met de opleiding ben je optimaal voorbereid op werk als PR-medewerker bij een profit- of non-profitorganisatie.


 


Dé beste opleiding voor Public Relations (PR)Maak kennis met het werkveld PR. Verken de basisprincipes en krijg een goed beeld van wat PR bijdraagt aan een organisatie. Volg de Public Relations opleiding.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
96EfC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren