Home » Gimp Fotobewerking

Opleiding: Gimp Fotobewerking

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Gimp


De kennismakingDe cursus Gimp leert je de technieken van het retoucheren van foto's, het componeren van afbeeldingen en het construeren van afbeeldingen. De gratis verkrijgbaarheid vanaf meerdere bronnen voor uiteenlopende besturingssystemen zoals Microsoft Windows of Apple's Mac OS X maakt werken met Gimp uniek. Zowel beginners als gevorderden kunnen ermee uit de voeten.
BitmapsWerken met een bitmapgeoriënteerd programma zoals Gimp vereist kennis van de opbouw van bitmapafbeeldingen. Deze bestaan namelijk uit pixels (beeldpuntjes) die elk informatie bevatten over kleur en transparantie van de afbeelding. Alle pixels bij elkaar vormen een afbeelding, waarbij geldt; hoe meer pixels hoe hoger de resolutie.
Aan de slagmet de cursus Gimp leer je een keur aan technieken die handig zijn, maar vooral ook van belang om de kwaliteit van afbeeldingen te optimaliseren:

 • maskers en selecties; delen van afbeeldingen bewerken, zonder de gehele afbeelding te veranderen;
 • kleuren, palet en kleurdiepte;
 • lagen;
 • foto's monteren;
 • tekenen: het zelf toevoegen van elementen met behulp van kwasten, potloden en sprays.

Creatieve inlevingJe leert de volledige techniek van het bijwerken of aanpassen van afbeeldingen. Maar ook de creatieve inleving bij de beoordeling van foto's komt aan bod. Naast het technisch bekijken van een foto leer je beelden te beoordelen en gevoel te krijgen voor kleuren en compositie. Het beheersen van het Gimp-pakket staat los van je eigen creativiteit. Daarom wordt aan de hand van creatieve voorbeelden de techniek uitgelegd. Elke les van de cursus Gimp sluit af met een opdracht waarin je de behandelde techniek gebruikt en je eigen creativiteit oefent.
Wat kun je aan het einde van deze cursus?Wat we heel belangrijk vinden, is dat we je een gedegen basiskennis leren van de techniek beeldbewerking. Zo kun je jezelf zelfstandig verder ontwikkelen op het gebied van beeldbewerking. Laat je op een gedegen wijze door dit gratis pakket met eindeloos veel mogelijkheden begeleiden. De cursus Gimp is een aanrader, zowel voor privégebruik als beroepsmatig (DTP).

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Gimp Fotobewerking uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Gimp Fotobewerking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. Studieduur


4 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 249.00 euro

Algemene informatie over de cursusFoto’s professioneel bewerken? Volg de cursus Gimp Fotobewerking


Heb je net een foto gemaakt, is de kwaliteit net niet goed genoeg en wil je de achtergrond bewerken. Herkenbaar? Met het gratis bewerkingsprogramma Gimp bewerk je het beeld (‘photoshoppen’) en maak je foto’s nóg beter.

Liever met Photoshop aan de slag? Klik hier voor de [url= www.nha.nl/beroepsopleidingen/computer/photoshop]cursus Photoshop waarin je leert werken met dit bekende Adobe programma.
 
Met een beeld- of fotobewerkingsprogramma kun je foto’s bewerken. De kwaliteit verbeteren, kleuren ophelderen, elementen toevoegen of verwijderen, beelden samenvoegen en gezichten retoucheren: beeldbewerken, ook wel ‘photoshoppen’ genoemd, heb je snel onder de knie.
Opstap voor PhotoshopGimp is een gratis programma en is zeer interessant wanneer je met beeldbewerking wilt beginnen. Wanneer je dat wenst, stap je daarna gemakkelijk over op het uitgebreidere, maar ook duurdere programma Adobe Photoshop.

Met een beetje vaardigheid kun je zo een willekeurig gezicht op het lijf van een ander ‘fotosoepen’. Het is echt geen rocket science. Je hebt alleen wat handigheidjes nodig.
Techniek en creativiteitIn de cursus Gimp krijg je alle technieken en mogelijkheden van het programma vlot onder de knie.

Je leert afbeeldingen retoucheren, componeren en construeren. Je vergaart kennis over de opbouw en resolutie van bitmapafbeeldingen en je ontdekt hoe je de kwaliteit van beeldmateriaal kunt verhogen.

Ook interessant: in de cursus is er volop aandacht voor creativiteit. Je beoordeelt foto’s op technische aspecten, kleur en compositie. Waarom vinden we de ene foto mooier dan de ander? Welk gevoel roept een foto op? Hoe maak je een goede ‘fotosoep’ (grappige bewerking van een foto).
Praktische opdrachten in de cursus GimpDe cursus Gimp is zeer praktisch. Je sluit elk hoofdstuk af met een opdracht waarin je de behandelde techniek in de praktijk brengt en waarin je jouw creativiteit goed kwijt kunt.
AmateurfotograafNa de cursus heb je gedegen basiskennis over de techniek van beeldbewerking. Je beschikt over voldoende vaardigheden om beroepsmatig beeld te bewerken. Ook als amateurfotograaf is de cursus Gimp een goede keuze. Met goede foto(na)bewerking haal je met deze cursus nog meer voldoening uit je hobby.

Volg de cursus Gimp en haal meer uit beeld.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
721d3 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren