Home » opleiding Assistent Drogist

Opleiding: opleiding Assistent Drogist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Assistent Drogist


De opleiding Assistent Drogist bestaat uit twee modules.




Adviseren 1



In de module adviseren 1 krijg je de vakkennis aangereikt die je nodig hebt om de klant een passend zelfzorgadvies te geven bij pijn- en koortsklachten en bij maag- en darmklachten.




Adviseren 2



In de module adviseren 2 krijg je de vakkennis aangereikt die je nodig hebt om de klant een passend zelfzorgadvies te geven bij verkoudheidsklachten, huidklachten, kinderziekten, psychische klachten, klachten bij witte vloed, stoppen met roken, overgangsklachten, veneuze insufficiëntie, mond- en gebitsklachten, de morning-afterpil, homeopathie en fytotherapie. 




Doorstromen



Ben je geslaagd voor deze opleiding Assistent Drogist en wil je daarna het vakdiploma Drogist behalen? Meld je dan telefonisch aan voor de losse module “Toezicht”. Slaag je ook voor dit examen? Dan behaal je het erkende Vakdiploma Drogist!
 


Proefexamen



Ter voorbereiding op het examen kun je kosteloos deelnemen aan ons proefexamen.


Bij deze cursus werkt NHA samen met de Stichting Pharmacon. Stichting Pharmacon is het onafhankelijke non-profit exameninstituut, verantwoordelijk voor het organiseren en afnemen van examens voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Pharmacon is hiervoor aangewezen door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).


Het te behalen diploma is als enige erkend door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) voor het Keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg, en erkend in de cao. 


Door deze samenwerking sluit de lesstof perfect aan op het examen en wordt er uitsluitend lesstof behandeld die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk. Een mooie combinatie van theorie en duidelijk herkenbare praktijksituaties, met als einddoel het erkende diploma! Eén van de beste drogisterijcursussen van Nederland!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


Voor de Assistent Drogist opleiding staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf579,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Vind een leuke baan bij een drogisterij met de opleiding Assistent Drogist


Nee, een drogist heeft anno nu vrijwel niets meer te maken met drogeren… Wel ben je een vraagbaak op het gebied van gezondheid. Vind je het leuk om in een winkel te werken, ga je graag met mensen om en heb je belangstelling voor gezondheid? Dan is een baan als assistent drogist je op het lijf geschreven.  


Een assistent drogist werkt in een drogisterij en geeft klanten advies over allerhande gezondheidsvragen en zelfzorggeneesmiddelen. Je bent een specialist in je vakgebied en mensen vertrouwen op de informatie die je geeft. Het is een afwisselende en dankbare baan met veel verantwoordelijkheid.




Passende adviezen



Om goed advies te kunnen geven, maak je in de opleiding Assistent Drogist kennis met de vele soorten zelfzorggeneesmiddelen die er zijn. Je leert passende adviezen geven bij bijvoorbeeld pijn- en koortsklachten, maag- en darmproblemen, verkoudheid en kinderziekten.


Ook help je klanten met psychische klachten of mensen die willen stoppen met roken. Je adviezen zijn zeer waardevol. Je hebt veel kennis van reguliere zelfzorgmiddelen, maar ook van homeopathie.


De gevarieerde en zorgvuldige samengestelde lesstof staat garant voor een meeslepende, praktijkgerichte opleiding. De cursus is een aantrekkelijke mix van theorie en praktijk.




Erkend diploma



De opleiding Assistent Drogist is ontwikkeld in overleg met de Stichting Pharmacon, een onafhankelijk non-profit exameninstituut, verantwoordelijk voor het organiseren en afnemen van examens voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Het te behalen diploma is als enige erkend door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) voor het Keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg en erkend in de cao.




Juiste papieren



Na het behalen van het erkende diploma Assistent Drogist heb je de juiste papieren om in deze boeiende branche aan de slag te gaan. Je komt goed voor de dag en je bent een gewaardeerde collega in iedere drogisterij.


Assistent worden in een drogisterij en mensen helpen? Volg de opleiding Assistent Drogist.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
49407 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren