Home » cursus Hondentrimmen

Opleiding: cursus Hondentrimmen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Hondentrimmen


Deze opleiding Hondentrimmer leert je op een praktische manier de technieken en de vakkennis van het hondentrimmen. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • anatomie van de hond en rassenkennis;
  • kenmerken en verzorging van huid en vacht;
  • herkennen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen;
  • eerste hulp verlenen in een trimsalon;
  • toepassen van trimtechnieken en -materialen;
  • kammen en borstelen;
  • netjes en hygiënisch werken in een trimsalon;
  • herkennen van en adequaat omgaan met lichaamstaal en gedrag van honden;
  • andere dieren in de trimsalon.
Aan het einde van de opleiding Hondentrimmer weet je hoe een hond goed verzorgt en fit de trimsalon laat verlaten. Van een ervaren hondentrimster leer je de kennis en vaardigheden om een uitstekende hondentrimbehandeling uit te voeren.


Je leert de technieken en mogelijkheden om honden te modelleren, een goede verzorging te bieden en te ontdoen van onhebbelijkheden. Om deze technieken onder de knie te krijgen is het van belang dat jij de nodige materialen aanschaft om mee te kunnen oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hondentondeuse, hondenborstel en -kam,  nageltang en hondenshampoo. Welke materialen je nodig hebt, lees je in de cursus.


 
Start je eigen hondentrimsalon
Wanneer je niet alleen het vak Hondentrimmen wilt leren, maar ook zelfstandig je eigen trimsalon wilt beginnen, dan adviseren we je te kiezen voor de
cursus Eigen Hondentrimsalon Starten. Je leert naast de inhoudelijke kennis van het hondentrimmen, ook de vaardigheden om succesvol een eigen onderneming te starten. 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Hondentrimmen staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf559,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusHonden tot in de puntjes verzorgen?
Volg de opleiding HondentrimmerBen je op zoek naar een baan die echt bij jou past? Een beroep waar je jouw passie voor dieren in kunt uiten? Dan is de opleiding Hondentrimmer iets voor jou! Met een baan als hondentrimmer geef jij die trouwe viervoeters de aandacht die ze verdienen!


 


Wat ga je leren tijdens de opleiding Hondentrimmer?


Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 
De eerste stap naar leren hondentrimmen heb jij al gezet!


 


Tijdens de opleiding Hondentrimmer leer je meer dan alleen haren knippen. De nadruk ligt op trimmen en het behandelen van de vacht, maar je leert ook hoe je de gezondheid van honden controleert. Je leert alles over modelleertechnieken voor honden. En je krijgt de kennis en volop vaardigheden om de dieren een verzorgende behandeling te geven tijdens de opleiding Hondertrimmer.Verdiep je in verzorging
Van de anatomie van de hond tot praktische kennis van de rassen, huid- en vachtkenmerken, hygiëne en de lichaamstaal van honden: in de opleiding Hondentrimmer komen alle nodige aspecten aan bod rondom de verzorging van honden.


Tijdens opleiding Hondentrimmer leer je een knip- en verzorgingsbehandeling voor honden te combineren met een grondige checkup van de gezondheid van deze prachtige dieren. Je leert trimtechnieken toe te passen en trimmaterialen gebruiken.


Daarnaast ontdek je hoe je een hondenvacht klitvrij maakt zodat huidirritatie en daarmee bewegingsproblemen worden voorkomen. Maar ook nagels knippen, oren reinigen, schoonmaken van de ogen, verwijderen van teken en vlooien en het controleren van de tanden worden besproken in de opleiding Hondentrimmer.

Met de opleiding Hondentrimmer komt verantwoordelijkheid
De opleiding Hondentrimmer is meer dan alleen knippen. Het is de ideale cursus voor liefhebbers die de beste verzorging voor honden nastreven. Tijdens de opleiding Hondentrimmer leer je daarom ook op welke aspecten je moet letten om indien nodig, de hond en zijn baasje tijdig door te verwijzen naar een dierenarts.


Loop jouw droombaan niet langer mis. Start vandaag nog met de opleiding Hondentrimmer en geef honden de aandacht die zij verdienen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F40d5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren