Home » opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Opleiding: opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)


Deze cursus leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer met de aantekening 'Code 95' op het rijbewijs en is opgebouwd uit 3 delen:
Verkeer en techniek (RVM1-D)Verkeer: Bijzondere verrichtingen, verkeersregels- en tekens, etc.
Techniek: Hoe is de motor opgebouwd? Waar moet is bij storingen op letten? Onderhoud van de bus.
Administratie personenvervoer (VM2-D)Wet personenvervoer, Arbeidstijdenwet, Vergunningen, Nationaal- en Internationaal vervoer, Voertuigdocumenten, Persoonlijke documenten, Controle apparaat, CAO en Arbowetgeving, Vervoersvoorwaarden en klachtenafhandeling.
Personenvervoer cases (VM3-D)Wet personenvervoer, Arbeidstijdenwet, Vergunningen, Nationaal- en Internationaal vervoer, Voertuigdocumenten, Persoonlijke documenten, Controle apparaat, CAO en Arbowetgeving, Vervoersvoorwaarden en klachtenafhandeling.

Deze NHA-cursus helpt jou goed op weg! 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van twee uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf279,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusBus of touringcar rijden? Volg de Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)


Als buschauffeur breng je mensen van de bushalte naar hun werk. Of het treinstation. En weer terug. Als touringcarchauffeur begeleid je mensen van het verzamelpunt naar hun vakantiebestemming.


Een touringcarchauffeur vervoert ook mensen die een dagje uit zijn. Of je brengt kinderen naar zwemles. Meestal tref je passagiers in een uitgelaten stemming.
Praatje makenOp de bus zie je regelmatig dezelfde gezichten terugkeren. Met de vaste passagiers maak je even een praatje. Over het weer, het begrotingstekort of de zin van het leven. Maakt niet uit. Elke dag en elk gesprek is anders.


Omdat je als chauffeur veel met mensen werkt, is het belangrijk dat je anderen goed aanvoelt. Ook verleen je EHBO als dat nodig is.
Mensen veilig vervoerenDeze opleiding leidt je op voor het theoriedeel. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je jouw passagiers veilig van A naar B brengt. Je opleiding tot buschauffeur draait dan ook voor een groot gedeelte om veiligheid en techniek.


In de opleiding krijg je antwoord op vragen als:

  • Hoe is de motor opgebouwd?
  • Wat doe ik bij een storing?
  • Welke reparaties verzorg ik zelf?

Rechten en plichtenOok ontdek je meer over CAO, de Wet personenvervoer en voertuigdocumenten.


Hoe je een klacht afhandelt? Ook dat komt aan bod in de Chauffeursopleiding Personenvervoer.
Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijsDeze opleiding leidt je op voor de theorie-examens voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer. Ben jij geslaagd voor de theorie- en praktijkexamens? Dan krijg je de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs.  


De Code Bekwaamheid haal je al binnen 6 maanden.
Werken op de busBereid jezelf goed voor op een baan als buschauffeur of touringcarchauffeur. Volg de chauffeursopleiding personenvervoer (CCV).


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F9505 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren