Home » opleiding Marketing PR

Opleiding: opleiding Marketing PR

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Marketing en PR


MarketingIn het marketing-gedeelte van de cursus maak je eerst kennis met grondbeginselen en begrippen. Daarna worden de verschillende soorten bedrijven en ondernemingsvormen behandeld. Je leert diverse markten en marktvormen kennen.


De nodige aandacht wordt geschonken aan de voor de marketing zo belangrijke P's. Tenslotte wordt ingegaan op het marktonderzoek en de verschillende vormen hiervan.
Public RelationsBij Public Relations (PR) wordt veel aandacht besteed aan de interne en externe communicatie van een organisatie. Je krijgt een inleiding in de (massa)communicatie. Daarna maakt je kennis met de media en de manier waarop een PR-medewerker de media benadert en ermee moet omgaan.


Verder wordt ingegaan op diverse vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie: je leert hoe je heldere en doeltreffende artikelen schrijft en hoe je interviews en presentaties geeft. Andere essentiële zaken voor de PR-medewerker, zoals audiovisuele middelen, drukwerk, huisstijl en klachtafhandeling zijn allemaal terug te vinden in deze praktijkgerichte cursus.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Marketing en PR duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf459,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusWeet hoe je een product vermarkt: volg de opleiding Marketing en PR


Hoe zet je een nieuwe printer in de markt? De printjes zijn voor een leek net zo goed als de printjes die een printer van de concurrent uitspuugt. Een goede marketing- en PR-strategie zijn dan onmisbaar. Je leert er alles over in deze cursus Marketing en PR!


Hoe zorg je ervoor dat iedereen weet welke accountantsdiensten je bedrijf aanbiedt? Accountants, dat zijn toch stoffige figuren die de hele dag met cijfers goochelen? Aan jou de taak om de accountants goed te positioneren.


Wat betekent marketing eigenlijk precies? Je leert het in de opleiding Marketing en PR.


Bij het onderdeel Basiskennis Marketing gaan we in deze cursus eerst terug naar de basis: hoe steekt een bedrijf in elkaar? Vervolgens leer je hoe je marktvormen van elkaar onderscheidt en hoe je de markt grondig onderzoekt.
Prijsstelling en features van je productHeb je toevallig al gehoord van de 6P’s? Product, prijs, plaats, personeel, promotie en presentatie.


Sommige ondernemers zijn van mening dat de bekende P’s ingehaald zijn door nieuwe inzichten. Maar is dat echt zo? Zijn de 6 P’s door de komst van nieuwe modellen ineens niet meer waar? Leer de P’s in het juiste perspectief te plaatsen en doe er je voordeel mee.


Hoe actueel de basisprincipes van marketing nog zijn, ontdek je in deze opleiding Marketing en PR.
In de markt zettenHoe je de beroemde 6 P’s inzet om bijvoorbeeld sieraden of boormachines te vermarkten, achterhaal je in de opleiding Marketing en PR.


Je krijgt ook antwoord op vragen als:

  • Hoe genereer ik gratis publiciteit?
  • Welke strategie hanteer ik?
  • Hoe lanceer ik een nieuwe lijn?

Ken de fundamentalsNa de cursus:

  • ken je de basisprincipes van haver tot gort;
  • weet je hoe je een nieuw product in de markt zet;
  • kun je nieuwe marketinginzichten en -adviezen beter in een context plaatsen.

PRLeer ook hoe je gratis publiciteit genereert en op de juiste manier in de pers komt. Public relations is een vakgebied waarbij je strategisch de juiste boodschappen op het juiste moment de wereld instuurt en ervoor zorgt dat je aandacht krijgt van journalisten. Denk aan persberichten en mailings geadresseerd aan belanghebbenden in de branche.
De toekomst is nuKom alles te weten over de basis van marketing en public relations, breng inzichten in de praktijk en haal optimaal rendement uit de opleiding Marketing en PR.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
D8414 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren