Home » cursus Projectmanagement

Opleiding: cursus Projectmanagement

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Projectmanagement


Na de cursus Projectmanagement ben je niet alleen in staat om projectmanagement te begrijpen, maar je leert het ook toe te passen.


Je krijgt inzicht in de verschillende projectfasen en leert de samenhang tussen deze fasen kennen. Zo kun je ze uiteindelijk als een samenhangend geheel realiseren.


Kortom je leert dat elk project, hoe complex ook, steeds weer volgens een duidelijke logica is opgebouwd.
Inleiding projectmanagementWat is de betekenis van de term 'project' en hoe ziet het proces van 'managen' eruit? Wat zijn de 5 assen voor het beschrijven van een project?
Organisaties en projectmanagementIedere organisatie is anders. Het type organisatie bepaalt dan ook welke vorm van projectmanagement nodig is. Afhankelijk van de organisatiestructuur (bijvoorbeeld matrixstructuur of teamstructuur) worden de verschillende rollen en verantwoordelijkheden in een project bepaald.
Methoden en processenWelke projectmanagementmethoden bestaan er, wat zijn de voor- en nadelen en welke methode is het best toepasbaar voor welk project.
Het projectmanagementprocesBij ieder project hoort een planning, een budget en natuurlijk één of meerdere doelstellingen. Al deze aspecten moet een projectmanager in de gaten houden. Daar komen nog andere elementen bij als kwaliteit, tijd, kosten, organisatie en informatie. In dit onderdeel van de cursus worden de verschillende stappen geduid en leer je waar zich mogelijk valkuilen voordoen.
ProjectinitiatiefDe opstartfase van een project gaat vooraf aan het eigenlijke project. In de opstartfase worden de situatie en de behoeften van de stakeholders geanalyseerd en een projectvoorstel geschreven. Wij leren je hoe je een projectvoorstel uitwerkt en voorziet van de benodigde elementen.
ProjectplanningWe gaan uitgebreid in op de volgende zaken: WBS (work breakdown structure), taken en tijdsplanning, resources en werklastverdeling, budget, risico, kwaliteitsborging, communicatie, projectplan en baseline.
ProjectuitvoeringAls projectmanager ben je tijdens de uitvoering van jouw project verantwoordelijk voor het opvolgen, controleren en bijsturen van de elementen uit de projectplanning. We leren je hoe je jouw planning controleert en gestructureerd bijstuurt. Uiteindelijk kun je als volleerd projectmanager het project met goede resultaten afsluiten.

Iedere les sluit af met een samenvatting van de bestudeerde lesstof, gevolgd door oefenopgaven. Zo word je meteen getest op je kennis en zul je je bekwamen in alle vaardigheden die een projectmanager nodig heeft.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus Projectmanagement


Voor de cursus Projectmanagement staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf215.10euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMaak een vliegende start: volg de cursus ProjectmanagementPlannen, organiseren en afstemmen: volg de cursus Projectmanagement en leer alles over stakeholders, resources en WBS. Inderdaad, bij projectmanagement komt veel kijken om doelstellingen tijdig en adequaat te realiseren. De cursus Projectmanagement helpt je daarbij!


Bij met name de grotere en complexe projecten is het een uitdaging om het overzicht te bewaren. Deze cursus leert je alles wat je moet weten om projecten tot een goed einde te brengen.
Vermijd valkuilenHet overzicht verliezen is een van de valkuilen bij grote projecten. Een andere valkuil is dat het project blijft doordraaien. Voor je het goed en wel in de gaten hebt, is zo’n project tot de vaste bedrijfsonderdelen gaan horen. Maar dan onofficieel.


Lastig is ook dat tegenwoordig veel nieuwe initiatieven of uitwerkingen van een gaaf idee als ‘project’ bestempeld worden. Ja, wanneer spreek je eigenlijk van een project? Daar begint de cursus Projectmanagement mee.


Waar wil je jezelf voor behoeden? In de Projectmanagement cursus behandel je alle:

  • valkuilen
  • tips
  • tricks

ManagementtheorieënEr zijn een aantal verschillende managementtheorieën in omloop. Elke theorie heeft zijn eigen kenmerken en zal in bepaalde situaties beter toepasbaar zijn dan een andere theorie.


De cursus Projectmanagement draait vooral om de vraag: hoe zorg ik dat we binnen een bepaald tijdsbestek met een vastgesteld budget de doelen halen?
Een vliegende start makenOf je dat ene doel haalt binnen het aangegeven timeframe en de financiële middelen, hangt voor een groot deel af van de basis. Een goede voorbereiding is een solide ondergrond voor een projectmatige klus.


Hoe maak je als projectmanager een vliegende start? Wat zijn de bouwstenen voor een geslaagd project? Hoe krijg ik de boel op de rit? Hoe voorkom ik scope creep? Deze belangrijke vragen beantwoord je tijdens de cursus Projectmanagement.
DeadlinesWat doe je als het projectteam hard rent, maar niet op tijd de finish haalt? Hoe stuur je bij? Ook daarover krijg je tips.


Waar je straks succes aan kunt afmeten? Daar zijn verschillende manieren voor. De ins en outs van projectmanagement leer je al in 3 maanden. 
Behoed je voor valkuilenVermijd valkuilen en benut praktisch tips en tricks voor het managen van een complex project. Volg de cursus Projectmanagement en zet de eerste stap naar geslaagde projecten.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4aD6B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren