Home » opleiding Ondernemer Goederenvervoer

Opleiding: opleiding Ondernemer Goederenvervoer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Ondernemer Goederenvervoer (CCV)


De opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) is opgebouwd uit 6 onderdelen:
Wegvervoer Goederen deel 1Als ondernemer Goederenvervoer in Nederland, maar ook internationaal, ben je gebonden aan wet- en regelgeving in het vervoer. Je leert over de organisaties binnen het goederenvervoer, welke vervoersvormen er bestaan en wat de inrichtingseisen daarvoor zijn. Ook weginfrastructuur, verkeersregels en ritplanning komen aan bod.
Wegvervoer Goederen deel 2Je leert over de wet- en regelgeving aangaande internationale transporten, buitenlandse machtigingen, tolgelden, internationale (verkeers)regelingen en toelatingsdocumenten voor internationale wegen.Bedrijfsmanagement
Voor een startend ondernemer is het van belang te weten welke soorten ondernemingsvormen bestaan. We leren jou de juiste ondernemingsvorm te kiezen en helpen je op weg met het managen van een eigen onderneming.


Je leert welke verzekeringen nodig zijn en we bereiden je voor op de taken die komen kijken bij het managen van jouw eigen bedrijf. Denk aan de beveiliging van jouw onderneming en het schrijven van een marketingplan.
PersoneelsmanagementAls hardwerkende ondernemer in het wegvervoer kan er een moment aanbreken waarop je personeel in dienst neemt. Vandaar dat we in deze cursus jouw kennis en competenties ontwikkelen op het gebied van organisatiekunde, sociale wetgeving (arbeidstijdenwet en arbeidstijdenbesluit), personeel en leidinggeven.
Financieel managementEen ondernemer is verplicht een eigen administratie te voeren. We leren je alles over de wettelijke verplichtingen, de voorschriften, ontheffingen en vrijstellingen waar jij als ondernemer mee te maken krijgt.


In deze cursus Ondernemer Goederenvervoer leer je hoe je een jaarrekening opstelt, hoe een schaduwboekhouding te voeren en hoe je jouw boekhouding kunt automatiseren. Maar ook financieringsmogelijkheden komen aan bod.
CalculatieDagelijks vinden binnen jouw onderneming transacties plaats. Het is van groot belang dat je daarbij beslissingen neemt op basis van juiste cijfers en rapportages. In deze module leer je welke kostenbegrippen van belang zijn en uit welke kostprijscomponenten deze bestaan. Je leert vervolgens relevante kostprijzen te berekenen.Aan het einde van deze NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer kun je jouw eigen onderneming in het beroepsgoederenvervoer starten. Neem jouw toekomst in eigen hand!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf649,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusZzp-vrachtwagenchauffeur? Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV)


Kun je als vrachtwagenchauffeur ook voor jezelf werken? Ja, dat kan zeker! Je kunt je loopbaan op de weg voortzetten als zelfstandig transportondernemer. Kies voor vrijheid en word eigen baas. Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer bij NHA en vraag jouw NIWO vergunning aan!


Je kunt niet zomaar als zelfstandige op een vrachtauto gaan rijden. Ten eerste moet je over de benodigde papieren beschikken om dit beroep zelfstandig uit te mogen voeren.


Daarnaast moet je verschillende vaardigheden onder de knie hebben en heb je kennis nodig van bijvoorbeeld boekhouding en ondernemerschap. De opleiding Ondernemer Goederenvervoer bereidt je optimaal voor op een carrière als zelfstandig transportondernemer. 
Binnen 1 jaar je vergunning met de NIWO opleiding Ondernemer GoederenvervoerWil je een eigen bedrijf starten in beroepsgoederenvervoer? Dan heb je een ondernemersvergunning nodig. Om die vergunning te krijgen, moet je aan de eisen van vakbekwaamheid voldoen.


Vakbekwaamheid kun je aantonen met het officiële getuigschrift Vakbekwaamheid Ondernemers Beroepsgoederenvervoer. Met de NIWO opleiding Ondernemer Goederenvervoer van NHA kun je binnen een jaar je diploma behalen. Met dit erkende diploma kun jij je NIWO vergunning (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie) aanvragen.
 


Aan de slag als zzp-vrachtwagenchauffeurMet de opleiding Ondernemer Goederenvervoer ben je uitstekend voorbereid op het examen en staat niets je in de weg om het diploma te bemachtigen. Heb je de NIWO vergunning eenmaal op zak? Dan mag je als zelfstandig vrachtwagenchauffeur aan de slag. 
 


Breid je kennis uit in de opleiding Ondernemer Goederenvervoer
Het werk mag dan wel hetzelfde zijn als dat van een chauffeur in loondienst, maar bij het werk als zelfstandig chauffeur komen meer aspecten kijken. De opleiding Ondernemer Goederenvervoer bereidt je voor op de praktijk als zelfstandig transportondernemer.


Zo leer je in de opleiding onder andere met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt, hoe je je administratie bijhoudt en of je een boekhouder moet inschakelen. Ook het berekenen van kostprijzen komt in de opleiding Ondernemer Goederenvervoer aan bod en je ontdekt hoe je jezelf kunt verhuren als chauffeur. 
Leer zelf je ritten inplannenIn de opleiding Ondernemer Goederenvervoer verdiep je je ook in weginfrastructuur, rittenplanning en voertuigmanagement. Deze kennis is onmisbaar als je aan de slag wilt als zelfstandig transportondernemer. 


Reiken je ambities verder? Wil je in de toekomst ook personeel in dienst nemen? Ook over personeelsmanagement krijg je praktische informatie in deze NIWO opleiding. 
Laat je inhuren als ondernemer goederenvervoerNa de opleiding Ondernemer Goederenvervoer kun je je door grote partijen laten inhuren als vrachtwagenchauffeur. Deze opleiding bereidt je goed voor op het zelfstandig ondernemerschap en helpt je het benodigde getuigschrift te behalen.


Volg de opleiding Ondernemer Goederenvervoer (CCV) en vraag binnen 12 maanden jouw NIWO vergunning aan!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
04Ba6 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren