Home » opleiding Vakdiploma Drogist

Opleiding: opleiding Vakdiploma Drogist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Vakdiploma Drogist


De opleiding Vakdiploma Drogist bestaat uit drie modules.




Adviseren 1



In de module adviseren 1 krijg je de vakkennis aangereikt die je nodig hebt om de klant een passend zelfzorgadvies te geven bij pijn- en koortsklachten en bij maag- en darmklachten.




Adviseren 2



In de module adviseren 2 krijg je de vakkennis aangereikt die je nodig hebt om de klant een passend zelfzorgadvies te geven bij verkoudheidsklachten, huidklachten, kinderziekten, psychische klachten, klachten bij witte vloed, stoppen met roken, overgangsklachten, veneuze insufficiëntie, mond- en gebitsklachten, de morning afterpil, homeopathie en fytotherapie.




Toezicht



De module toezicht behandelt het houden van toezicht op de terhandstelling van zelfzorggeneesmiddelen die uitsluitend door een apotheker of drogist mogen worden verkocht (UAD-geneesmiddelen). Dit is, buiten het adviseren over het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen, de belangrijkste taak van de drogist.




Vrijstelling



Heb je het diploma Assistent Drogist al behaald? Dan kun jij je telefonisch aanmelden voor de losse module "Toezicht". Wanneer je het examen van deze module succesvol afrondt, behaal je het erkende Vakdiploma Drogist.
 


Proefexamen



Ter voorbereiding op het examen kun je kosteloos deelnemen aan ons proefexamen.


Bij de opleiding Drogist werkt NHA samen met de Stichting Pharmacon. Stichting Pharmacon is het onafhankelijke non-profit exameninstituut, verantwoordelijk voor het organiseren en afnemen van examens voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Pharmacon is hiervoor aangewezen door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).


Het te behalen diploma is als enige erkend door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) voor het Keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg, en erkend in de cao. Door deze samenwerking sluit de lesstof perfect aan op het examen en wordt er uitsluitend lesstof behandeld die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk. Een mooie combinatie van theorie en duidelijk herkenbare praktijksituaties, met als einddoel het erkende diploma! Eén van de beste drogisterijcursussen van Nederland!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


De opleiding duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Dienstverlenend ingesteld en gezonde interesse in zorg? Word drogist


Ben je dienstverlenend ingesteld en wil je graag mensen op maat adviseren over schoonheid en gezondheid? De opleiding Vakdiploma Drogist biedt uitkomst. Na 9 maanden heb je het diploma op zak en kun je als zelfstandige starten in- of met een drogisterij.


Als drogist ben je van alle markten thuis rond (de verkoop van) producten voor persoonlijke verzorging, cosmetica en geneesmiddelen.




Passend zelfzorgadvies



In de module adviseren 1 krijg je alle vakkennis die je nodig hebt om klanten een passend zelfzorgadvies te geven.




Verkoudheid en huidklachten



In de module adviseren 2 leer je hoe je klanten adviseert over onder meer verkoudheidsklachten, huidklachten, kinderziekten en homeopathie.




Veilig gebruik



Naast klanten adviseren over het gebruik van de producten die je verkoopt, is een andere belangrijke taak het zo goed mogelijk beantwoorden van vragen.


Aan de hand van vragen controleer je of de klant een middel veilig kan gebruiken en of de klant het in combinatie met eventuele andere middelen kan innemen. Ook controleer je of de dosering de toegestane grens niet overschrijdt.




Samenwerking Stichting Pharmacon



Bij deze cursus werkt de NHA samen met de Stichting Pharmacon. Stichting Pharmacon is als onafhankelijk non-profit exameninstituut verantwoordelijk voor het organiseren en afnemen van examens voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen.


Na de opleiding Drogist heb je alle kennis in huis over de producten die in een drogisterij worden verkocht, het menselijk lichaam, regelgeving en kwaliteitszorg. Je kunt met het diploma direct aan de slag als drogist.


Zet nu de eerste stap en word drogist met het vakdiploma Drogist op zak.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
1c1a2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren