Home » opleiding Casemanagement

Opleiding: opleiding Casemanagement

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Casemanagement
De cursus Casemanagement bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen, namelijk:

  • de uitgangspunten van casemanagement;
  • jouw rol als casemanager;
  • vormen van casemanagement;
  • jouw visie op hulpverlening;
  • assessment en het werken met sociale netwerken;
  • het opstellen van een hulpverleningsplan;
  • verbindingen leggen tussen hulpvragers, hun omgeving en andere professionals;
  • teamsamenwerking;
  • het bewaken van het hulpverleningsproces;
  • het evalueren van het proces en het resultaat.De hoofdonderwerpen komen aan bod in verschillende lessen die jou alles leren over het vak casemanagement en welke vaardigheden nodig zijn om effectief te kunnen bemiddelen tussen hulpvragers, sociale netwerken en professionals.Casemanagement


Tijdens de eerste lessen van de cursus Casemanagement maak je kennis met de basis van casemanagement en de rol van de casemanager. Ook de verschillende vormen van casemanagement worden nader toegelicht en besproken. Vervolgens komt het assessment en werken met sociale netwerken aan bod.
Nadat je de basis beheerst, ga je aan de slag met het opstellen van een hulpverleningsplan. Je leert hoe je zo’n hulpverleningsplan opstelt en hoe je verbindingen legt tussen hulpvragers, hun omgeving en professionals.
Vervolgens leer je meer over effectieve teamsamenwerking. Ten slotte komt ook het bewaken van het hulpverleningsproces en het evalueren van het proces en resultaat uitgebreid aan bod tijdens de cursus Casemanagement.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Casemanagement duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf499,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusSuccesvol aan de slag als Casemanager? Volg de opleiding Casemanagement
Wil jij kennis opdoen over het vak casemanagement of aan de slag als casemanager en bemiddelen tussen hulpvragers, hun sociale netwerk en professionals? Dan is de cursus Casemanagement écht iets voor jou! Deze praktijkgerichte cursus Casemanagement biedt jou alle kennis en handvaten die je nodig hebt om als sociaal professional effectief aan de slag te gaan binnen het werkveld.Een carrière als casemanager


Als casemanager realiseer en organiseer je samen met hulpvragers de dienst- en hulpverlening bij ingewikkelde en langdurige problemen. Dit sluit naadloos aan op de ontwikkelingen die zich momenteel voordoen in het sociale domein en de stijgende vraag naar casemanagers.
Casemanagement is een methodiek voor integrale en interdisciplinaire hulpverlening, waarin de samenwerking tussen verschillende beroepsgroepen centraal staat. Deze methodiek kan bijdragen aan jouw empowerment als (aankomend) sociaal werker, zodat je ook beter uitgerust bent om hulpvragers en burgers te empoweren.Praktijkgerichte aanpak


De cursus Casemanagement biedt jou kaders, inzichten en hulpmiddelen om zowel met de hulpvragers, hun omgeving en andere professionals integraal samen te werken. Je ontwikkelt tijdens de cursus Casemanagement alle vaardigheden die nodig zijn om als casemanager aan de slag te gaan.
Deze vaardigheden zijn onder andere: onderhandelen, aansluiten bij de persoon-in-context, onderzoek doen naar de hulpvraag, een hulpverleningsplan maken, de teamcohesie bevorderen, samenwerken met andere disciplines, monitoren en evalueren. De theorie die je opdoet tijdens de cursus Casemanagement kun je dan ook meteen toepassen in de praktijk.
Tijdens de cursus Casemanagement leer je methodisch handelen op basis van kennis, kunde en visie. Deze visie is jouw visie op hulpverlening en hoe jij je als hulpverlener verhoudt tot hulpvragers en instellingen en organisaties. Als casemanager begeleid en ondersteun je hulpvragers om zelf de greep op hun leven terug te krijgen en ga je uit van de behoeften die zij zelf aangeven.


 
Voor wie?De cursus Casemanagement is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het vak casemanagement of aan de slag wil als casemanager. Iedereen die in het sociale domein werkt met hulpvragers, zoals in een sociaal team, kan namelijk casemanager zijn. Daarvoor is niet een bepaalde opleiding of functie te noemen. Het gaat erom dat diegene optreedt als casemanager, die het beste met de hulpvrager kan samenwerken.


Na afronding van de cursus Casemanagement bezit jij de kennis die nodig is om als professional effectief te bemiddelen tussen hulpvragers, sociale netwerken, instellingen en organisaties. Met de cursus Casemanagement van NHA geef jij jouw carrière als sociaal professional een extra verdieping.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B3615 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren