Home » Interieurstylist

Opleiding: Interieurstylist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Interieurstylist


Deze interieur opleiding is ontzettend praktijkgericht opgezet. Dit betekent dat je niet alleen met de theoretische basis aan de slag gaat, maar ook meteen de praktische toepassing ervan. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod.

 • Je leert een mindmap maken en leert een woonstijl visueel maken middels een moodboard.
 • Je leert hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste kunt combineren (hoofdkleuren en accentkleuren), en hoe je een colorkey maakt;
 • Je leert de praktische eigenschappen én effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen;
 • Je leert alles over verlichting, wat voor effect het heeft op het interieur, en hoe je een lichtplan maakt;
 • Je leert over accessoires en wat ze toevoegen aan een ruimte;
 • Je ontwikkelt complete concepten, leert ruimtes inrichten en hoe je dit allemaal visueel kunt maken;
 • Je gaat aan de slag met het maken van plattegronden, en gaat deze vervolgens uitwerken in kleur;
 • Je begint met het maken en vullen van een portfolio.


 


ProjectopdrachtenNadat je het gestructureerde lesprogramma hebt gevolgd, krijg je twee projecten. Je gaat dan aan de slag met het maken van een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant.

Diploma Interieurstylist
Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een diploma van het examenbureau EHCB of met een NHA-getuigschrift. EHCB is een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend examenbureau dat examens afneemt en diploma’s uitreikt op het gebied van de creatieve beroepen.Diploma EHCBHet examen van examenbureau EHCB bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel.Het mondelinge deel

De eindopdracht omvat het uitwerken van twee stylingplannen. In het mondelinge deel presenteer je deze stylingplannen.Het schriftelijke deel


Het schriftelijke deel bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
EHCB
Postbus 422
7000 AK Doetinchem
Telefoon: [klik hier voor het telefoonnummer]
E-mail: [stuur een e-mail]
Internet: www.ehcb.nl
 

Een NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
VooropleidingVoor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. [klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijsHet ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 

Meer kwaliteitsgaranties
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Interieurstylist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Interieurstylist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. Studieduur


6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 299,00 euro

Algemene informatie over de cursusOpleiding interieurstylist: Creëer droominterieurs
Welke kleuren en materialen passen goed bij elkaar? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting laat komen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je sfeer creëert.


 Praktijkgericht mét erkend diplomaDe interieurstyling opleiding van NHA is erg praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om kennis op te doen, maar deze ga je al vanaf de eerste les in de praktijk brengen middels creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden. Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist, ontwikkel je in deze cursus. Ook leer je over specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.


Kies na afloop van de interieurstylist opleiding een theoretisch en mondeling examen. Je ontvangt dan een erkend EHCB diploma.
Carrièremogelijkheden na de interieur opleidingNa deze interieurstyling opleiding kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Ga voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Of bedien zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling. Liever in loondienst? Nadat je deze interieur opleiding hebt afgerond, ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van hun meubels en accessoires.


Na de opleiding tot interieurstylist weet straks als geen ander hoe je de specifieke wensen en behoeften van klanten kunt vertalen naar een uniek en passend interieur.


SketchUp (3D tekenen). Deze thuisstudies passen goed bij elkaar en vormen een logische, extra voordelige combinatie.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
62C0F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren