Home » opleiding Interieurstylist

Opleiding: opleiding Interieurstylist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


Deze Interieurstylist opleiding is ontzettend praktijkgericht opgezet. Je start dus niet alleen met de theoretische basis, maar gaat ook direct aan de slag met de praktische toepassing ervan. Zo worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • mindmaps en moodboards maken;
 • hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste kunt combineren (hoofd- en accentkleuren) en hoe je een colorkey maakt;
 • de praktische eigenschappen én effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen;
 • verlichting en het effect ervan op het interieur, hoe maak je een lichtplan?;
 • accessoires en wat ze toevoegen aan een ruimte;
 • het ontwikkelen van complete concepten, het inrichten van ruimtes en hoe je dit visueel maakt;
 • plattegronden maken en uitwerken in kleur;
 • een portfolio maken en vullen.


 


ProjectopdrachtenNadat je het gestructureerde lesprogramma hebt gevolgd, krijg je 2 projecten. Hierin ga je aan de slag met het maken van een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant.


 


Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUpTijdens de combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp ga je niet alleen aan de slag met bovengenoemde onderwerpen, maar ga je ook dieper in op de belangrijkste onderdelen van SketchUp. Je leert daarom meer over o.a. de volgende onderwerpen:

 • Tekenen van een eenvoudig en complexer huis
 • Tekenen van een flatgebouw
 • Tekenen van een tafel
 • Tekenen van een slaapkamer
 • Tekenen van een museumzaal
 • Tekenen van een tuin
 • Tekenen van een woning met interieur
 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Interieurstylist heeft een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 


Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUpVoor de combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp (3D tekenen) staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf389,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusCreëer droominterieurs in de opleiding Interieurstylist
Welke kleuren en materialen passen goed bij elkaar? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding Interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting laat komen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je sfeer creëert.
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles.  
 


Praktische opleiding Interieurstylist mét erkend diplomaDe Interieurstyling opleiding van NHA is erg praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om kennis op te doen. Maar je brengt de theorie ook al vanaf de eerste les in de praktijk met creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingsplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden.


Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist ontwikkel je in deze cursus. Ook leer je over specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.
Na afloop van de Interieurstylist opleiding heb je de mogelijkheid om een theoretisch en mondeling examen af te leggen. Je ontvangt dan een erkend EHCB-diploma.
 


Aan de slag na de Interieurstylist opleidingNa deze Interieurstyling opleiding kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Ga voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Of bedien zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling.


Ga je liever in loondienst? Na het afronden van deze Interieurstyling opleiding ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van meubels en accessoires.


Na de opleiding tot interieurstylist weet jij straks als geen ander hoe je specifieke wensen en behoeften van klanten vertaalt naar een uniek en passend interieur.


SketchUp (3D tekenen). Deze thuisstudies sluiten goed op elkaar aan en vormen een logische combinatie. Als je de combinatie van Interieurstylist en SketchUp aanschaft, studeer je bovendien extra voordelig
 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
BcE94 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren