Home » Make-up Artist

Opleiding: Make-up Artist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Make-up Artist
De cursus Make-up Artist bestaat uit vier modules, die samen 42 lessen bevatten, een kapselboek, Make-upstudio materialen, een make-upkoffer, een nail art basismaterialenpakket en praktijkdagen. De hoofdonderwerpen van de vier modules zijn: visagie, nail art, hairstyling en eigen bedrijf starten.Visagie


Bij de cursus Make-up Artist ontvang je een basismaterialenpakket bestaande uit professionele Make-up Studio materialen en een make-upkoffer. In de eerste les leer je met welke materialen je aan de slag kunt gaan. Gedurende de module visagie leer je alles over de verzorging van de huid. Een verzorgde huid draagt immers bij aan een mooie make-uplook. Je leert op een andere wijze te kijken naar een gezicht, je leert verhoudingen in het gezicht te zien en verschillende gezichtsvormen herkennen. De analyses die je doet noteer je in een handig schema, welke je vervolgens keer op keer kunt gebruiken, zodat je uiteindelijk de mooie kenmerken in het gezicht kunt accentueren. Stap voor stap kom je dichterbij het praktijkgedeelte: make-up aanbrengen!

In de volgende lessen leer je meer over de basis, de wenkbrauwen, ogen en lippen. Je leert steeds meer nieuwe technieken, welke correcties aangebracht moeten worden en het toepassen van kleurmogelijkheden.

In het tweede deel van de opleiding wordt er dieper ingegaan op de materie. Daarnaast leer je de styling compleet maken met kleding en accessoires. Tijdens deze lessen leer je van make-up voor brildragend en tot make-up voor tv en fotografie. Met de cursus Make-up Artist leer jij alle vaardigheden om de best mogelijke (allround) visagist te worden. Het is aan jou welke richting je uiteindelijk kiest. Gedurende de Make-up Artist cursus kun je deelnemen aan vijf praktijkdagen waar je de opgedane kennis in praktijk brengt. Je kunt deze module afronden met examens voor het officieel erkende Branchediploma Visagie van KWC-uv (Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging)Nail Art


Met de cursus Make-up Artist leer je tijdens de module Nail Art, op de juiste manier om te gaan met de Nail Art-materialen en er zo veel mogelijk technieken mee uit te voeren. Bij de cursus Make-up Artist ontvang je een gratis Nail Art basismaterialenpakket om meteen mee aan de slag te gaan. Je leert tijdens de lessen hoe je creatief met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken om kan gaan. Je bent vervolgens in staat om met de aangeboden technieken oneindig veel designs te maken. Tijdens de Nail Art module komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • basismanicure- en nagellaktechnieken;
 • productgebruik en kleurenleer;
 • stamping;
 • animal prints;
 • fantasy en abstract;
 • one-stroke painting;
 • holiday designs;
 • prijsstelling en verkooptechnieken.

Hairstyling


Deze module bestaat uit een prachtig boek. Met dit boek leer je met behulp van duidelijke stappenplannen uiteenlopende kapsels te creëren.Eigen bedrijf starten


In tien lessen leer je het starten en runnen van een eigen bedrijf. Tijdens de lessen leer je meer over tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

Ook als je geen eigen bedrijf wil starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot ondernemen vergroten.

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Diploma Make-up Artist
De opleiding kun je afsluiten met het officiële NHA-instituutsdiploma Make-up Artist. Je moet hiervoor de verschillende examens met goed gevolg afleggen. Het betreft de examens voor

 • Branchediploma Visagie
 • NHA-diploma Nail Art
 


Examen: elke dag en dicht bij huis

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer jeStudeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Make-up Artist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Make-up Artist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. Studieduur


12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 998.00 euro

Algemene informatie over de cursusWil jij Make-up Artist worden? Maak jouw droom nu waar met de opleiding Make-up Artist
Heb jij een passie voor beauty? Of wil jij jezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van Make-up, Nail Art en Hairstyling? Dan is de cursus Make-up Artist echt iets voor jou! Tijdens de Make-up Artist cursus leer jij alle ins en outs op het gebied van beauty.

Met de cursus Make-up Artist word jij opgeleid tot allround visagist. Na afronding van de cursus Make-up Artist voorzie jij mensen niet alleen van prachtige make-up, je creëert ook mooie kapsels en nagelversieringen.Make-up Artist


Met de cursus Make-up Artist leer je zowel de basis- als gespecialiseerde make-uptechnieken. Tijdens de visagielessen leer je alles op het gebied van huidreiniging en -verzorging, camouflage- en foundationtechnieken, wenkbrauwvormen, dag- en avondmake-up en bruidsmake-up en feestmake-up.

Make-up is meer dan alleen lipstick of oogschaduw. Als Make-up Artist weet jij na afronding van de cursus als geen ander dat je met make-up de natuurlijke schoonheid van het gezicht kunt benadrukken. Dit doe je als make-up artist bijvoorbeeld door het accentueren van het gezicht en het minder laten opvallen van kleine oneffenheden, met behulp van subtiele handelingen of correcties. Met de opleiding Make-up Artist leer jij hoe je met de juiste make-up iemands zelfvertrouwen een boost kan geven en iemand kan doen stralen.

Tijdens de cursus Make-up Artist kun je deelnemen aan vijf praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen breng je in het bijzijn van de praktijkdocent de geleerde theorie in praktijk, waarmee je jouw technieken nog beter kunt ontwikkelen. Tevens ontvang je bij de cursus een gratis basismaterialenpakket bestaande uit professionele Make-up Studio materialen, zodat je meteen aan de slag kan.Nail Art


Hou jij van mooie verzorgde en kleurrijke nagels? En vind jij het leuk om lekker creatief bezig te zijn? Tijdens de cursus Make-up Artist leer jij hoe je jouw eigen nagels en die van anderen kunt voorzien van prachtige nagelversieringen. Je leert tijdens de opleiding Make-up Artist omgaan met Nail Art-materialen en alle technieken die hierbij komen kijken. Verzin en creëer oneindig veel designs met kleuren, achtergronden, accenten en afwerkingstechnieken met behulp van het gratis Nail Art basismaterialenpakket dat je ontvangt bij de cursus Make-up Artist.Hairstyling


Bij een mooie make-up look en fantastische nagels hoort natuurlijk ook een prachtig kapsel. Tijdens de cursus Make-up Artist leer je dan ook mooie kapsels creëren met behulp van een prachtig boek.

Na afronding van de opleiding Make-up Artist kun je meteen aan de slag! Binnenkort een feestje of bijzondere gelegenheid? Jij bent in staat om als Make-up Artist jouw vrienden, familie of klanten te voorzien van mooie make-up looks, opvallende nagels en prachtige kapsels.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
53C9E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren