Home » opleiding Leidinggeven

Opleiding: opleiding Leidinggeven

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Leidinggeven
De cursus Leidinggeven bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen, namelijk: managementvaardigheden, het managen van jezelf, het managen van medewerkers en teams en het managen van veranderingen en ontwikkelingen. De hoofdonderwerpen bestaan uit diverse lessen die jou alles leren over leidinggeven aan medewerkers en teams.Managementvaardigheden


Tijdens de eerste lessen van de cursus Leidinggeven wordt er dieper ingegaan op jouw rol als manager en jouw interpersoonlijke communicatie. De keuze voor de verschillende vaardigheden die in het studieboek besproken worden zijn gebaseerd op onderzoeken.
Daarbij komen onder andere de volgende vier algemene vaardigheden aan bod: conceptuele vaardigheden, interpersoonlijke vaardigheden, technische vaardigheden en politieke vaardigheden. Vervolgens maak je kennis met zes specifieke managementvaardigheden.Het managen van jezelf


Daarna komt jouw rol als zelfbewuste manager aan bod. Hierbij leer je om te gaan met stress en tijdsdruk. Tevens leer je onder andere wat integer leiderschap inhoudt.Het managen van medewerkers en teams


In het derde deel van de cursus Leidinggeven leer je hoe je medewerkers motiveert en hoe je jouw teams aanstuurt. Hierbij komen onder andere het plannen en stellen van doelen aan bod. Je maakt tevens kennis met diversiteit van managen en het effectief oplossen van problemen.Het managen van verandering en ontwikkeling


In het laatste onderdeel van de opleiding Leidinggeven leer je hoe je jouw medewerkers moet beoordelen. Ook komt de ontwikkeling van medewerkers aan bod.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De NHA opleiding Leidinggeven duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf369,00 euro

Bijzonderheden

Leer effectief leidinggeven,Word een zelfbewuste manager,Manage verandering en ontwikkeling

Algemene informatie over de cursusAmbieer jij een leidinggevende functie? Volg de opleiding Leidinggeven
Droom jij van een leidinggevende functie? Of ben jij leidinggevende en wil jij jouw kennis over leiderschap verbreden? Dan is de cursus Leidinggeven van NHA écht iets voor jou! Leer alle benodigde vaardigheden en theorie voor het succesvol managen van mens en organisatie met de cursus Leidinggeven.
Wil jij weten hoe je mensen op de werkvloer kunt motiveren, je conflicten op moet lossen en hoe je moet omgaan met stress? Dan is de opleiding Leidinggeven geschikt voor jou. Tijdens de cursus Leidinggeven leer jij alle onderdelen die van belang zijn voor effectief leiderschap.
 


Opleiding Leidinggeven: leer effectief leiding geven

Moet jij medewerkers aansturen of wellicht een projectteam leiden? Dan is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de uitvoering van het werk soepel verloopt en de gestelde doelen gehaald worden. Tijdens de opleiding Leidinggeven leer je dan ook de vaardigheden en competenties die nodig zijn om effectief leiding te kunnen geven.
Met behulp van de cursus leer je de benodigde vaardigheden om mensen en organisaties te managen en om in samenhang met deze vaardigheden theoretische kennis aan te kunnen bieden. Het gaat tenslotte om de integratie tussen deze kennis en vaardigheden.


 
Word een zelfbewuste manager


Met de cursus Leidinggeven leer jij je bewust te worden van hoe jij functioneert als leidinggevende. Om inzicht hierin te krijgen, leer jij hoe je bestaande vaardigheden verbetert, hoe je omgaat met stress en hoe jij jezelf als manager verder ontwikkelt.
Na afronding van de cursus Leidinggeven ben jij in staat om jouw managementloopbaan te sturen en jezelf continu te blijven ontwikkelen als leidinggevende.


 
Leidinggeven opleiding: manage medewerkers en teams
Het managen van medewerkers en teams is een complexe taak. Tijdens de cursus Leidinggeven leer jij alle onderdelen die voor jou als leidinggevende van belang zijn om jouw medewerkers of teams goed aan te sturen.


Als leidinggevende ben jij na afronding van de opleiding Leidinggeven in staat om jouw medewerkers te motiveren en teams effectief aan te sturen. Dit doe je onder andere door te plannen en door doelen te stellen. Ook het beoordelen van jouw medewerkers is een taak van jou als leidinggevende. Tijdens de opleiding Leidinggeven ontdek je hoe je ervoor zorgt dat jouw medewerkers zich positief ontwikkelen en hoe je deze ontwikkelingen beoordeelt.


 
Leer omgaan met veranderingOrganisaties en teams zijn continu onderhevig aan veranderingen. Als leidinggevende heb jij hier dan ook regelmatig mee te maken. Met de cursus Leidinggeven leer jij waarom veranderingen noodzakelijk zijn voor een organisatie en hoe je weerstanden tegen veranderingen overwint. 


Wil jij beter leren leidinggeven? Dan is de cursus Leidinggeven geschikt voor jou! Na afronding van de cursus Leidinggeven ben jij op de hoogte van alle vaardigheden en competenties die nodig zijn om medewerkers en teams effectief aan te sturen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8fB99 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren