Home » cursus HACCP

Opleiding: cursus HACCP

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma HACCP
De HACCP cursus volg je in jouw eigen tempo. De opleiding is onderverdeeld in verschillende onderwerpen:

  • goederenontvangst & opslag;
  • registratie;
  • kruisbesmetting;
  • reinigen & desinfecteren;
  • bereiden & presenteren;
  • allergenen;
  • voedselallergie en voedselintolerantie;
  • opzet.De hoofdthema’s bevatten diverse onderwerpen, die jou op de hoogte stellen van de Hygiënecode en HACCP regels. De HACCP cursus is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus te starten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding duurt 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. 
  

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf269,00 euro

Bijzonderheden

Leer de regels van de horeca HygiŽnecode,Leer over voedselovergevoeligheid,Voldoe aan de wettelijke verplichting

Algemene informatie over de cursusWerk jij met eet- en drinkwaren? Met de HACCP cursus leer jij alle regels omtrent de Hygiënecode voor de horeca
Ben jij als ondernemer, medewerker of vrijwilliger werkzaam in de horeca? Dan is de HACCP cursus onmisbaar voor jou. De wet verplicht namelijk dat alle mensen die werkzaam zijn binnen de horecabranche, volgens de regels van de hygiënecode en HACCP moeten werken. Met deze HACCP cursus zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van alle regels omtrent de HACCP en Hygiënecode. 
In bedrijven waar gewerkt wordt met voedingsmiddelen kunnen er dingen fout gaan. Dit kan de veiligheid van het eten in gevaar brengen. Hierdoor zijn horeca ondernemers er verantwoordelijk voor dat alle werknemers volgens de HACCP regels van de Hygiënecode werken.
Tijdens de cursus HACCP van NHA leer je alles over de Hygiënecode en HACCP regels. De Hygiënecode horeca is speciaal opgesteld voor de horeca en goedgekeurd volgens de NVWA. Tijdens de HACCP cursus komt niet alleen de inhoud van de Hygiënecode aan bod, je leert ook hoe je de HACCP regels binnen jouw bedrijf toepast.Leer de voedselveiligheid waarborgen


Tijdens de HACCP cursus wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat het productie- en bereidingsproces van voedsel bestaat uit een aantal fases. Aan iedere fase in het proces zitten mogelijke risico’s verbonden die de veiligheid van de etenswaren in gevaar kunnen brengen. Op basis hiervan zijn de regels van de Hygiënecode en HACCP opgesteld.
Ook worden tijdens de HACCP cursus de verschillende fases van het productie- en bereidingsproces van voedsel in kaart gebracht. Per fase in het verwerkingsproces dienen de mogelijke risico’s voor de voedselveiligheid te worden vastgesteld.
Vervolgens moet er beschreven worden hoe deze benoemde risico’s kunnen worden beheerst. Een HACCP plan wordt vanuit de organisatie geschreven en beoordeeld door de NVWA. Met behulp van de HACCP cursus ben jij zelf in staat om een HACCP plan op te stellen.Houd rekening met voedselovergevoeligheden


Als je in de horeca werkt is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke voedselovergevoeligheden van jouw gasten. Dit kan bijvoorbeeld een allergie voor fruit of koemelk zijn. Tijdens de cursus HACCP wordt er dan ook uitgebreid aandacht besteed aan de onderwerpen: allergenen, voedselintolerantie en voedselallergie. Hierdoor kun jij rekening houden met de potentiële voedselovergevoeligheid van jouw gasten.Waarom de cursus HACCP?


Wil jij kennis opdoen of opfrissen over de Hygiënecode en HACCP regels? Dan is de HACCP cursus dé cursus voor jou! Na het volgen van de opleiding HACCP hoef jij je geen zorgen te maken als de NVWA bij jouw bedrijf komt controleren. Na het volgen van de HACCP cursus kun jij namelijk aantonen dat jij op de hoogte bent van de regels omtrent de Hygiënecode.
Daarnaast waarderen ook jouw gasten een goede hygiëne. Hoe jouw gasten de algehele hygiëne ervaren heeft tenslotte invloed op de gehele ervaring en waardering die zij geven aan de horecazaak waar jij werkt.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
557b2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren