Home » cursus Kind Voeding

Opleiding: cursus Kind Voeding

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Kind & Voeding
De cursus Kind & Voeding bestaat uit 24 lessen. De cursus bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen, namelijk: het menselijk lichaam, voeding, beweging, behandeling en coaching.Menselijk Lichaam


Tijdens de eerste les van de cursus Kind & Voeding maak je kennis met het menselijk lichaam. Hierbij komen onder andere het orgaanstelsel, spijsvertering en smaakontwikkeling bij kinderen aan bod.Voeding


Wat zijn de gevolgen bij te veel of te weinig inname van een bepaalde vitamine? Deze en meer veel voorkomende vragen worden gedurende het onderdeel voeding uitgebreid behandeld. Tijdens de cursus wordt er onder andere ingegaan op de invloeden van energie, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en spoorelementen, voedingsnormen, gezonde voeding en voedingsmiddelen op het menselijk lichaam. 
In de opleiding hanteren we ook de eetmeter. Hier staan de voedingswaarden van veel producten vermeld.Beweging


Naast voeding is ook beweging van invloed op de levensstijl van een kind. Beweging is dan ook een belangrijk onderdeel in de begeleiding van kinderen met een ongezond gewicht. Tijdens de les over beweging leer je meer over onder andere de invloed van beweging en de beweegrichtlijnen voor kinderen.Behandeling


Tijdens de cursus Kind & Voeding leer je hoe je een intakegesprek voert met de ouders of verzorgers en het kind. Daarnaast wordt ook het opstellen van een succesvol behandelplan nader toegelicht en ben jij na afronding van de cursus in staat om zelf behandelplannen te kunnen opstellen. Tevens komt het onderwerp opvoeding aan bod tijdens de cursus, waarbij je leert over de mogelijke invloeden van de opvoeding op de ongezonde levensstijl van het kind.Coaching


Tenslotte volg je diverse lessen over het coachen van kinderen. Tijdens deze lessen leer je onder andere de do’s en don’ts en het spelend coachen van kinderen.Gratis coachingsvideo’s


Bij de opleiding ontvang je van ons gratis acht online coachingsvideo’s. Aan het einde van de opleiding ben jij in staat zelfstandig kinderen en ouders of verzorgers te begeleiden op het gebied van gezonde voeding en beweging.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Kind & Voeding duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Leer deskundig voedingsadvies geven,Leer kinderen te coachen en begeleiden,BGN erkend

Algemene informatie over de cursusKinderen voorzien van deskundig voedingsadvies? Volg de opleiding Kind & Voeding
Ben jij gewichtsconsulent of wil jij je verdiepen op het gebied van Kind & Voeding? Dan is de cursus Kind & Voeding van NHA echt iets voor jou! Stel een behandelplan op en leer deskundig voedingsadvies geven aan kinderen en hun ouders/ verzorgers.
Gezonde voeding is van groot belang voor de mens en vormt de basis voor een gezond lichaam. Deze basis wordt al voor de geboorte van het kind gelegd. Het is dan ook zeer belangrijk voor de groei van een kind om een goede start te maken en gezond te eten.
Het hebben van een gezonde levensstijl blijkt niet altijd even makkelijk of voor de hand liggend te zijn bij kinderen. Zo blijft onder andere overgewicht bij kinderen een groeiend probleem. Overgewicht bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan overgewicht te maken hebben met psychologische factoren of verkeerde eetgewoontes. Daarnaast komt ook ondergewicht regelmatig voor bij jonge kinderen.


 Een ongezond gewicht bij kinderen kan ernstige gevolgen hebben naarmate zij ouder worden. Na afronding van de cursus Kind & Voeding ben jij in staat om preventief advies te geven en kinderen met overgewicht of ondergewicht te adviseren en begeleiden naar een gezonde leefstijl.


 
Leer problemen constaterenLeer constateren wanneer er sprake is van een kind dat ongezond eet of een ongezond gewicht heeft met de opleiding Kind & Voeding. Om het probleem te kunnen constateren heb je kennis van de potentiële oorzaken nodig. Tijdens de opleiding leer je alle mogelijke oorzaken kennen en maak je onder andere kennis met de anatomie van het menselijk lichaam, pathologie en nog veel meer.


 
Coaching van kinderenTijdens de cursus Kind & Voeding leer jij hoe je kinderen effectief kunt coachen. De manier van coachen bij volwassenen kan namelijk niet een-op-een worden toegepast op jonge kinderen. Bij het coachen van kinderen zijn een aantal cruciale aspecten van belang die afwijken van het coachen van volwassenen. Op deze aspecten wordt uitgebreid ingegaan tijdens de opleiding Kind & Voeding, waardoor jij het door jou opgestelde behandelplan samen met het kind succesvol tot uitvoering kunt brengen.Iets voor jou?
De cursus Kind en Voeding is dé ideale opleiding voor gediplomeerde gewichtsconsulenten. Ben jij (nog) geen gewichtsconsulent? Ook dan is de opleiding Kind en Voeding zeer geschikt ter uitbreiding van jouw kennis en algemene ontwikkeling. De cursus Kind en Voeding begint namelijk bij de basis.


Na afronding van de cursus Kind en Voeding beschik jij over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om kinderen succesvol te begeleiden naar een gezonde levensstijl op het gebied van voeding en beweging.


 


BGN specialisatie en nascholingspuntenBGN is de beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten in Nederland. Sta je al geregistreerd als BGN-gewichtsconsulent, en behaal je het NHA diploma Kind & Voeding, dan word je door BGN ook erkend als kindervoedingsadviseur. Daarnaast is ieder lid van BGN verplicht om minimaal 60 nascholingspunten te behalen per periode van drie jaar. De cursus Kind & Voeding van NHA is door BGN geaccrediteerd voor 60 nascholingspunten.
 


Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Kind & Voeding bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.
De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F6792 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren