Home » opleiding Sport Voeding

Opleiding: opleiding Sport Voeding

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Sport & Voeding


De opleiding Sport & Voeding bestaat uit 23 lessen. Iedere les start met een inleiding en wordt afgesloten met een samenvatting, oefenopgaven met antwoorden en eventueel huiswerkopgaven. De cursus bestaat uit drie hoofdonderwerpen, namelijk het menselijk lichaam, voeding en sport.Menselijk lichaam
Tijdens de eerste 4 lessen leer je hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. De lichaamsdelen die invloed hebben op de sportprestaties komen hierin aan bod. Zo worden bijvoorbeeld de verschillende spierweefsels en het aerobe systeem van het menselijk lichaam besproken.


Daarnaast wordt ook de energiebehoefte van het menselijk lichaam en de lichaamssamenstelling toegelicht. Je leert in deze lessen onder andere hoe je bio-impedantiemetingen en huidplooimetingen uitvoert.Voeding
Welke voedingsstoffen hebben een positieve of juist negatieve invloed op de sportprestaties? Tijdens de cursus wordt er onder andere ingegaan op de invloeden van eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en vocht op het menselijk lichaam als sport wordt beoefend.


De juiste voeding kan met betrekking tot (top)sport het verschil maken tussen winst en verlies. Maar wat valt er precies onder gezonde voeding in combinatie met sport? In de opleiding hanteren we ook de eetmeter. Hierin staan de voedingswaarden van veel producten vermeld.


Tevens gaat de cursus dieper in op de sportvoedingspiramide, sportvoeding in verschillende levensfasen, vegetarische voeding in combinatie met sport en de mogelijke gezondheidsproblemen.Sport
Ten slotte komen de verschillende soorten (top)sporten in combinatie met voeding uitgebreid aan bod. De sporten zijn onderverdeeld in duursport, krachtsport, teamsport, gewichtsklassensport en overige sporten.Gratis coachingsvideo’s
Bij de opleiding ontvang je van ons gratis 8 online coachingsvideo’s. Aan het einde van de opleiding ben jij in staat zelfstandig mensen te adviseren en begeleiden op het gebied van sport en voeding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Sport & Voeding duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Leer deskundig voedingsadvies geven,Begeleid (top)sporters,BGN erkend

Algemene informatie over de cursusWord erkend sportvoedingsadviseur met de opleiding Sport & Voeding


Wil jij leren hoe je (top)sporters kunt adviseren over hun voeding? Lijkt het je leuk om ze te ondersteunen bij het behalen van hun doelen? Als sport- & voedingsdeskundige ben jij in staat al hun vragen over voeding deskundig te beantwoorden. Schrijf je in voor de opleiding Sport & Voeding en word erkend sportvoedingsadviseur! 
 
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  opleiding geaccrediteerd door beroepsverenigingen BGN, NGS en BATC
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  behaal al in 6 maanden een diploma
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  studeer met hulp van een ervaren vakdocent

Ben jij er klaar voor om sporters te adviseren en ondersteunen bij het behalen van hun doelen? Dan is de opleiding Sport & Voeding iets voor jou! De vraag naar deskundig advies op het gebied van sport & voeding blijft stijgen. Of het nu gaat om topsporters of amateursporters, iedere sporter heeft behoefte aan deskundig voedingsadvies.


Met de Sport en Voeding opleiding ben jij op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van voeding in combinatie met (top)sport. De juiste voeding kan namelijk het verschil maken tussen winst en verlies! Leer adviseren in de Sport en Voeding opleiding
Van wandelen tot een marathon lopen, en van topniveau voetbal tot fitness in de sportschool. Iedereen weet het: sporten is goed voor het lichaam. Wat veel mensen daarentegen niet weten, is hoe ze voeding met sport moeten combineren om een optimaal resultaat te behalen. Jij als sport- & voedingsdeskundige weet als geen ander dat door de juiste voeding de sportprestaties aanzienlijk verbeteren.


Met behulp van jouw deskundig advies zijn sporters in staat hun doelen te behalen. Adviseren over de sportvoedingspiramide, het uitvoeren van een bio-impedantiemeting en het benoemen van de relatie tussen sport en vitamines zijn voor jou als sport- & voedingsdeskundige geen onbekende werkzaamheden.Pas de voedingsbehoefte aan aan het type sport
Een belangrijk onderdeel van het werk van een sport- & voedingsdeskundige is de voedingsbehoefte aanpassen aan het type sport. De cursus besteedt dan ook uitgebreid aandacht aan verschillende (top)sporten, welke zijn onderverdeeld in:

 • duursport;
 • krachtsport;
 • teamsport;
 • gewichtsklassensport;
 • overige sporten.
De opleiding Sport en Voeding is geschikt voor zowel geïnteresseerden zonder vooropleiding als voor gewichtsconsulenten. Na het volgen van deze cursus beschik jij over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om allerlei soorten sporters te begeleiden op het gebied van voeding.
 


Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Sport & Voeding bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.
De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
56C4F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren