Home » opleiding Basisopleiding Kraamzorg

Opleiding: opleiding Basisopleiding Kraamzorg

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Basisopleiding Kraamzorg
De Basiscursus Kraamzorg van NHA volg je in het studietempo dat het beste bij je past.
In de Basisopleiding Kraamzorg komen de volgende onderdelen aan bod:

  • zorgverlening, ondersteuning en beroep;
  • anatomie en fysiologie
  • communicatie in de zorg;
  • kraamzorg.
     


Alle lessen van de NHA thuisstudie kraamzorg hebben globaal dezelfde opbouw. Je ontvangt het studiemateriaal thuis. Dit gebeurt in twee delen. Na een korte inleiding ga je telkens aan de slag met de lesstof. De volgorde is duidelijk en je weet precies wat je te doen staat.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur Basisopleiding Kraamzorg


Voor de basisopleiding Kraamverzorger staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 

Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf849,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Een goed begin is het halve werk: volg de Basisopleiding Kraamzorg
Het is misschien wel een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven: een kind krijgen. Soms is er sprake van een emotionele achtbaan en kan de komst van een pasgeborene behoorlijk ingrijpend zijn. Wil je hier een sleutelrol in spelen en mensen begeleiden?
De Basisopleiding Kraamzorg is een goede stap om thuis te raken in de wereld van de kraamzorg. Ook als je al werkt in de kraamzorg, dan is de opleiding ideaal om jouw kennis op te frissen.



Cursus Kraamzorg: geef jonge ouders de juiste begeleiding


Je leert tijdens deze compacte en praktijkgerichte Basiscursus Kraamverzorger wat er allemaal komt kijken bij psychosociale begeleiding en voorlichting van gezinnen. Jonge ouders zijn soms wat onzeker en maken zich vaak zorgen over de pasgeborene en twijfelen aan hun capaciteit om goed voor een kind te kunnen zorgen. Het is dan de taak van de kraamverzorgende om de ouders te begeleiden. Hiervoor is vertrouwen nodig.
In tegenstelling tot wat mensen soms denken is een kraamverzorgende niet iemand die hoofdzakelijk adviseert. Nee, de kraamverzorgende werkt vooral vanuit de vraag van de ouders.
In de Basisopleiding Kraamzorg leer je inschatten wat er nodig is en hoe je jouw begeleiding optimaal inzet. De kraamvrouw is daarbij de opdrachtgever en het gezin is het centrale uitgangspunt voor de begeleiding.



Situaties overzien


Houd je van baby’s en ben je tegelijkertijd in staat om in alle rust situaties te overzien? Dan is de Basisopleiding Kraamzorg jou op het lijf geschreven. Je maakt kennis met alle facetten van de kraamzorg en raakt thuis in de wereld van begeleiding. Uiteraard leer je in het tempo dat bij je past.
Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding Verzorgende-IG  met specialisatie kraamzorg en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!
Schrijf je in voor de Basisopleiding Kraamzorg en laat jouw dromen uitkomen. Begeleid in de toekomst ouders die jouw hulp nodig hebben en speel een belangrijke rol bij een goede start van de pasgeborenen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
C4149 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren