Home » cursus VOL-VCA

Opleiding: cursus VOL-VCA

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma VOL-VCA


De VCA VOL cursus bestaat uit 11 lessen die zijn verdeeld over 4 aandachtsgebieden:

 • Voorbereiden, bespreken en inspecteren van de werkzaamheden
  In les 1 tot en met 3 maak je kennis met regelgeving en veiligheidsregels, veilig werken, overleg, inspectie en preventie.
 • Uitvoeren van werkzaamheden
  Les 4 tot en met 7 gaan dieper in op het uitvoeren van werkzaamheden. Je kijkt naar de werkplek, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), arbeidsmiddelen, en specifieke werkzaamheden en omstandigheden.
 • Beheersen van specifieke gevaren
  In les 8 tot en met 10 leer je alles over gevaarlijke stoffen, elektriciteit, straling, brand en explosiegevaar.

Incidenten en noodsituaties beheersen
Soms kun je iets niet voorkomen en gaat het fout. In les 11 besteed je uitgebreid aandacht aan hoe je kunt handelen bij ongevallen en noodsituaties.[/li]Alle lessen van de VCA VOL cursus hebben dezelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je telkens aan de slag met de lesstof. De volgorde is duidelijk en je weet precies wat je te doen staat. Eindeloos zoeken in het cursusmateriaal of voortdurend door boeken bladeren is dus niet nodig.


Tussentijds maak je huiswerkopgaven en kun je vragen stellen aan onze docent. Gaandeweg raak je volledig thuis in de materie en kun je de VCA VOL cursus afsluiten met een examen voor het officieel erkend diploma.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur voor de cursus VOL-VCA is 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVeiligheid boven alles: volg de cursus VOL-VCA


Het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL-VCA) is verplicht wanneer je als onderaannemer (zzp) werkt of als je operationeel leiding geeft bij een aannemer. In de vca vol cursus komen alle verplichte onderdelen aan bod op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Je leert alles over de regelgeving en hoe je die effectief toepast. Met het diploma op zak herken je onveilige situaties en weet je wat er van je verwacht wordt op veiligheidsgebied.


Op het gebied van veiligheid is het van (levens)belang dat je de regels goed naleeft. In de cursus vca vol leer je waar je op de werkvloer op moet letten en - nog belangrijker - hoe je onveilige situaties kunt voorkomen. De wet- en regelgeving kennen is slechts het begin, het gaat erom hoe je de regels toepast.
 


Cursus VOL-VCA: garandeer veiligheid op de werkvloerGevaar ligt altijd op de loer en daarom is het belangrijk dat je volledig thuis raakt in de materie. Je leert in deze vca vol cursus stapsgewijs hoe je veiligheid garandeert voor de mensen om je heen. Je bent als operationeel leidinggevende een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers. Je vergroot de veiligheid voor de mensen waar je mee werkt en denkt daarbij ook aan je eigen veiligheid.


De afkorting VCA VOL staat voluit voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Het diploma dat je krijgt na het succesvol afronden van de vca vol cursus is verplicht voor leidinggevenden die werken in werkvelden zoals werktuigbouwkunde, civiele techniek, bouwkunde, technische dienstverlening en elektrotechniek.


Als je het VCA VOL diploma behaalt aan het eind van de cursus vca vol, dan:

 • ben je volledig thuis in de de VCA wet- en regelgeving;
 • kun je onveilige situaties op de werkvloer herkennen en handelen;
 • voorkom je arbeidsongevallen voordat deze plaats kunnen vinden;
 • organiseer je toolboxmeetings voor de mensen waar je mee werkt.
   
De basis van veilig werkenVeiligheid op de werkvloer heeft de allerhoogste prioriteit. Dat is ook de reden waarom het verplicht is om over de juiste papieren te beschikken. Heb je het diploma vca vol nodig? Dan is deze vca cursus van NHA de juiste keuze. In 11 overzichtelijke lessen komen tijdens de cursus vca vol alle afgebakende onderdelen aan bod.


Kenmerkend voor de cursus is dat de lesstof zeer laagdrempelig is. Al doende leer je. Binnen de kortste keren heb je de cursus vca vol afgerond en haal je het officieel erkende diploma. Overigens, het diploma VCA VOL behalen betekent niet alleen dat je beschikt over voldoende feitenkennis, het bevestigt ook dat je in staat bent om het geleerde daadkrachtig in te zetten in de dagelijkse praktijk.
 


Verantwoordelijk zijn voor veiligheidMet de cursus vca vol vergroot je jouw inzetbaarheid en kun je aan de slag als zzp onderaannemer of operationeel leidinggevende. Naast het naleven van de regels ben je ook in staat om veilig werken te stimuleren, besteed je aandacht aan zaken als ergonomie, persoonlijke bescherming en weet je hoe je om moet gaan met gevaarlijke stoffen.


Veruit het belangrijkste aspect in de vca vol cursus is dat je niet alleen klakkeloos alle regels over veiligheid uit je hoofd leert. Nee, je weet hoe je de vertaalslag maakt naar de praktijk. Inclusief gezond verstand en vanuit de juiste motivatie. Verantwoordelijk zijn voor veiligheid betekent dat je altijd alert moet zijn en het zekere voor het onzekere neemt.
 


Schrijf je in voor de cursus VOL-VCA
Schrijf je nu in voor de cursus vca vol. Vergroot de veiligheid voor medewerkers waar je leiding aan geeft en voorkom ongelukken. Met het vca vol diploma ben je goud waard voor de opdrachtgevers waar je voor werkt!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
93542 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren