Home » cursus Reiki

Opleiding: cursus Reiki

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Reiki
In de cursus komen Reiki I, II en III uitgebreid aan bod. Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • de geschiedenis van Reiki;
 • de werking van de chakra’s;
 • handposities, mantra’s en symbolen;
 • zelfbehandeling en behandeling van anderen;
 • het doorgeven van Reiki;
 • werking van de energiekanalen;
 • de energielichamen KI.
 


Combinatiecursus Reiki + Energetisch TherapeutNaast de bovengenoemde onderwerpen ga je tijdens de combinatiecursus Reiki + Energetisch Therapeut ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Levensenergie
 • Chakra’s
 • Chakradiagnostiek (werken met een pendel)
 • Aura en healing van de aura
 • Yin en Yang
 • Energieblokkades en schaduwwerk
 • Edelsteentherapie
 • Helen met engelen
 • Aan de slag als Energetisch Therapeut

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus ReikiDe Reiki cursus duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 


Combinatiecursus Reiki + Energetisch TherapeutVoor de Combinatiecursus Reiki + Energetisch Therapeut staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusReiki cursus: Zet je energie in voor anderen en voor jezelf
Je legt je hand op iemands hoofd en de hoofdpijn verdwijnt. Hoe kan dat? Dat leer je dus in de Reiki cursus van NHA. Misschien ben je al bekend met de basisbeginselen en uitgangspunten van Reiki en handoplegging. Of misschien ben je geïnteresseerd maar weet je er nog niets vanaf. In de Reiki cursus ga je in ieder geval zelf aan de slag met deze Japanse natuurgeneeswijze.
 


Wat is Reiki

Reiki betekent (vrij vertaald vanuit het Japans): universele levensenergie. Energie is overal. In mensen en in de natuur. Via handoplegging geef je de helende energie door en versnel je eventuele genezing. Bij de Reiki cursus leer je hoe je met de techniek van handopleggen universele energie doorgeeft en de natuurlijke balans in het fysieke lichaam en de spirituele lichamen herstelt.
 


Waarom een reiki cursus volgen?

Het uiteindelijke doel van deze cursus is dat je leert hoe je anderen kunt behandelen met uitgebreide kennis van Reiki. Je begint daarbij bij het absolute begin. Heb je al kennis van Reiki? Dan kun je die opfrissen. Zo niet, dan gaat er een nieuwe, fascinerende wereld voor je open.
 


Zelf behandelingen geven?

Tijdens de Reiki cursus leer je alles over alledrie de graden van Reiki. Natuurlijk kun je niet zomaar aan de slag als behandelaar. Om jezelf en anderen een Reiki behandeling te kunnen geven, is de eerste graad vereist: Reiki I. Om deze eerste graad te halen moet je ingewijd worden. Dat geldt ook voor de tweede en derde graad.
Na de cursus Reiki II en inwijding kun je ook behandelingen op afstand uitvoeren. Na de cursus Reiki III en inwijding mag je jezelf Reiki master noemen en anderen inwijden in de wereld van Reiki. Je kunt dan ook lesgeven. 
Voor het geven van Reiki behandelingen is dus een inwijding in Reiki I nodig. Dat klinkt misschien wat veeleisend, maar dat valt best mee. Om thuis te raken in de Reiki geneeswijze is het van groot belang dat je jouw universele energiekanaal opent en alle energie vrijuit laat stromen. Dat gebeurt op jouw eigen initiatief tijdens een inwijding, samen met een Reiki master. Bij NHA ontvang je korting wanneer je kiest voor een inwijding van een van onze Reikimaster partners!
 


Brede Reiki cursus: de werking van energieTerug naar de Reiki opleiding van NHA. Tijdens de twaalf lessen van de Reiki cursus ga je aan de slag met de wijze waarop chakra’s werken, de werking van energiekanalen en het belang van de energielichamen KI. Ook leer je alles over de geschiedenis van Reiki. Dat is echt een vereiste. In de Reiki-leer is het belangrijk dat je weet hoe energie werkt en wat je daarmee kunt bereiken.


Kennis en bewustzijn vormen bij Reiki de basis. Het is echt onmogelijk dat je aan het eind van de Reiki cursus nog de vraag stelt: wat is Reiki? Je weet dan niet alleen het antwoord, maar je omarmt ook het gedachtegoed van de Japanse Reiki geneeswijze en je maakt een ontwikkeling door op bewustzijnsniveau. Dat doe je alleen én met anderen, zie ook de eerder beschreven inwijdingen.
 


Alles over deze Japanse natuurgeneeswijze leren?

Start met de Reiki cursus van NHA. En nee, je hoeft tijdens de cursus niet alle graden van Reiki te behalen. Je kunt ook de cursus uit pure interesse volgen om meer thuis te raken in de wereld van Reiki. Begin met een kennismaking en bepaal gaandeweg wat je nog meer wilt bereiken met deze fascinerende Japanse natuurgeneeswijze.
 


Combinatiecursus Reiki + Energetisch TherapeutWil je niet alleen leren hoe je universele levensenergie doorgeeft, maar ook kunnen vaststellen waar de blokkades zitten en verschillende behandelmethodes kunnen toepassen? Kies dan voor de voordelige combinatiecursus Reiki + Energetisch Therapeut. Zo ontdek jij hoe je anderen van begin tot eind kunt helpen hun levensenergie weer vrij te laten stromen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
60274 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren