Home » cursus Programmeren in C#

Opleiding: cursus Programmeren in C#

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Programmeren in C#


De cursus programmeren in C# (C Sharp)  bestaat uit de volgende onderdelen:De programmeeromgeving (IDE) of Geïntegreerde Programmeer Omgeving
In deze eerste les komt o.a. het volgende aan bod: Wat is een IDE, spelregels naamgeving, je eerste programma.[/li]
Controls
In deze volgende les leer je wat onder controls wordt verstaan en hoe je deze kunt toepassen.[/li]
Variabelen
Hier leer je een programma maken dat je vaker kunt gebruiken voor hetzelfde probleem.[/li]
Foutafhandeling
Hoe ga je om met foutmeldingen en hoe los je deze op.[/li]
Selectie
Hier leer je hoe je het programma een beslissing laat nemen en hoe je een selectie maakt.[/li]
Herhaling
De kracht en het gebruiksgemak om beter één regel te programmeren en deze te herhalen, dan deze 1000 keer opnieuw te ontwerpen, leer je in deze les.[/li]
Events
Wat is je event (gebeurtenis) en hoe kun jij een event, vaak van buitenaf, beïnvloeden. Jij bepaalt immers wanneer en hoe de computer hierop reageert.[/li]
Methoden
Een methode is een stukje code met een naam dat je meerdere keren kunt gebruiken. Je leert hoe je deze functionaliteit kunt toepassen en nieuwe methodes met Programmeren in C# (C Sharp) kunt maken.[/li]
Arrays
Een Array bestaat uit één of meerdere kolommen met variabelen van hetzelfde type. Hoe je een array maakt en bewerkt ga in deze les leren.[/li]
Tekenen
Hierin leer je hoe je met C# de computer kunt laten tekenen.[/li]
Klasse (Class)
Een klasse (class) is een verzameling code die samen een geheel vormt. In deze laatste les leer je wat het doel van een klasse is en hoe je deze functionaliteit moet hanteren.[/li] Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + C#Kies jij voor de combinatie Programmeren voor Beginners + C#? Dan leer je naast het bovengenoemde programma ook meer over de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur Programmeren in C#


De cursus Programmeren in C# duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 


Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + C#Voor de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + C# staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf449.10euro

Bijzonderheden

Populaire programmeertaal,Met persoonlijke begeleiding,Start vanuit de basis

Algemene informatie over de cursusLeren programmeren in C#? Volg de C# cursus
We zetten de boel maar direct op scherp, je hoeft echt geen codekunstenaar te zijn om te kunnen programmeren in C# (C Sharp). Wil je C# leren? Dan is deze cursus Programmeren in C# een perfecte start. Je begint bij de absolute basics (niet: Basic, dat is een andere programmeertaal). Na afloop van deze C# opleiding ben je in staat om zelfstandig te programmeren in C#.
Programmeurs zijn nog steeds zeer gewild op de arbeidsmarkt. Heb je ervaring met programmeren? Dat is een voordeel, maar er zijn tal van werkgevers die ook volop investeren in nieuw programmeertalent.
Wees gerust, iedereen die nu succesvol programmeert in C#, heeft ooit moeten beginnen met het begin. En dat is precies wat de C# cursus van NHA doet: jou klaarstomen om zelfstandig succesvol te programmeren in C Sharp. Klinkt ingewikkeld, valt best mee.Wat is C#?


Dat is een goede vraag! C# (in het Engels spreek je dit uit als C Sharp) is een programmeertaal die is ontwikkeld door Microsoft en maakt deel uit van het .NET-initiatief.
Kort door de bocht is C# het antwoord van Microsoft op die andere populaire programmeertaal: Java. C# is gelijktijdig geïntroduceerd met het .NET framework en is de belangrijkste programmeertaal voor dit platform van Microsoft.C# programmeren kun je leren, echt!


Duik in het diepe en ontdek dat je gewoon direct op eigen benen kunt staan. Je begint tijdens de Programmeren in C# cursus met de beginselen van de programmeertaal en programmeren in algemene zin.
Zo is programmeren niets meer dan een hele reeks opdrachten aan een computer geven om iets voor elkaar te krijgen. Het is nergens voor nodig om ingewikkeld te doen over programmeren. Iedereen kan het. Je maakt gebruik van de gratis software Visual Studio Community voor Windows.
De echte uitdaging van programmeren in C# komt later in de cursus C# aan bod als je meerdere opdrachten combineert en je met meerdere variabelen aan de slag gaat. Ook hiervoor geldt: geen zorgen. Je raakt stapsgewijs thuis in de programmeertechnieken en jij bepaalt hoe complex je het maakt. Een fijne gedachte.Toegankelijk voor startende C# programmeurs


Je begint de C# cursus in een afgebakende programmeeromgeving. Daarin zijn een aantal eenvoudige spelregels van kracht. In deze omgeving ga je aan de slag met je eerste programma.
Daarna verdiep je jezelf in controls, variables, foutendetectie en -oplossing, selectie en herhaling. Dat laatste is met name handig op het gebied van efficiëntie. Je kunt beter een hele goede regel programmeren en herhalen dan honderd keer een nieuwe regel toepassen om iets voor elkaar te krijgen.
Begin eenvoudig en leer in je eigen tempo, dat is het uitgangspunt van de cursus Programmeren in C#. Programmeren is voor een groot deel logisch denken. Vooruit denken ook. Dat leer je tijdens de C# cursus. Je bepaalt bijvoorbeeld hoe de computer moet reageren op events die plaatsvinden. Meest klassieke voorbeeld in de programmeerwereld is een ‘als dit gebeurt, dan moet er dat gebeuren'-regel. En het mooie is: je kunt programmeren in C# net zo uitdagend maken als je wilt. C Sharp leren?


Ga aan de slag met de Programmeren in C# cursus en programmeer de asterisken (sterren) van de hemel. Ontdek dat C# programmeren een vaardigheid is waar je jouw marktwaarde mee verhoogt.
Wil je niet professioneel programmeren in C#? Geen probleem, er zijn ook mensen die een Programmeren in C# opleiding volgen en daarna hobbymatig programmeren. De keuze is aan jou.
 


Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + C#Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + C#. Zo leer jij de basis van het programmeren en leg je de grondbeginselen voor een mooie toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
21C8A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren