Home » cursus Lean Management

Opleiding: cursus Lean Management

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Lean Management
Tijdens de opleiding Lean Management leer je alles over onderwerpen zoals:

 • bedrijfsprocessen optimaliseren;
 • verspilling voorkomen op het gebied van transport, voorraad, overproductie, overbodige proceshandelingen en meer;
 • verbeteren van de flow en waarde toevoeging.
  Combinatie opleiding Lean Management + Functioneel Beheerder Naast bovenstaande onderwerpen ga je ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Wat doet een functioneel beheerder
 • Wat is je plaats in de organisatie
 • Wie zijn je belanghebbenden
 • Gebruiken, beheren en bewaken
 • Verzamelen, vertalen en bepalen
 • Realiseren, accepteren en implementeren
 • De toekomst van de functioneel beheerder
 • Klantbehoeften bepalen
 • Gestructureerd problemen oplossen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De cursus Lean Management duurt 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 


Combinatie opleiding Lean Management + Functioneel Beheerder De studieduur voor de combinatie opleiding Lean Management + Functioneel Beheerder is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf419,00 euro

Bijzonderheden

Leer bedrijfsprocessen optimaliseren,Laat organisaties efficiƫnter werken,Praktijkgerichte cursus

Algemene informatie over de cursusBetere bedrijfsresultaten behalen met Lean? Volg de cursus Lean Management
Lean succesvol implementeren en een betere ‘flow’ creëren door alle bedrijfsprocessen van organisaties in kaart te brengen en te optimaliseren? Dat leer je in de cursus Lean Management. Het doel? Werk vanuit een verbetercultuur waarbij alles en iedereen binnen een organisatie naadloos op elkaar aansluiten.
Uitgangspunt van de cursus Lean Management is dat je de capaciteiten en kwaliteiten van mensen binnen een organisatie op een slimme(re) manier inzet en dat je bedrijfsprocessen volledig stroomlijnt. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt best mee.Leer de efficiëntie van projecten verhogen


De Lean manier van werken is ooit ontstaan in de productielijn van autofabrikant Toyota. Hoofdgedachte is dat de mensen op de werkvloer heel goed weten hoe je efficiënter kunt werken én hoe je verspilling op meerdere niveaus voorkomt. Het is alleen een kwestie van goed observeren en weten hoe je systematisch de efficiëntie van processen verhoogt.
Volgens de Lean filosofie moet iedereen binnen een organisatie weten wat nodig is om veranderingen tot stand te brengen. Alleen zo kan een succesvolle verandercultuur ontstaan die effectief functioneert als verbetercultuur.Maak kennis met de Lean principes
Lean werken is een manier van werken die voortkomt uit 2 uitgangspunten:

 • (meer)waarde creëren voor de klant (en andere belanghebbenden);
 • elimineren van activiteiten die nauwelijks of geen waarde toevoegen voor de klant (en andere belanghebbenden).


Je kunt de principes van Lean toepassen op vrijwel alle bedrijfsprocessen op alle niveaus binnen organisaties. Het succesvol toepassen van de Lean principes heet dan ook Lean Management. Het resultaat van Lean Management is meer efficiëntie en meerwaarde creëren voor zowel de organisatie als klanten en andere stakeholders. Eenvoud boven alles. Waarom een cursus Lean Management?


Als Lean zo eenvoudig is, waarom zou je dan een opleiding Lean Management volgen en niet gewoon een van de vele managementboeken lezen en daarmee aan de slag gaan? Goed punt. Het een sluit het ander niet uit, alleen leer je tijdens de opleiding hoe je Lean Management in de praktijk brengt.
Tijdens de opleiding leer je hoe je de (eenvoudige) inzichten van Lean Management succesvol vertaalt naar complexe werkomgevingen waarbij verschillende processen op basis van verschillende variabelen van elkaar afhankelijk zijn. Klinkt best ingewikkeld. Daarom biedt de opleiding uitgebreid inzicht in het vertalen en toepassen van Lean inzichten. Zo ontwijk je valkuilen en vergroot je het uiteindelijke rendement als je met Lean Management aan de slag gaat.
Heel concreet leer je in de cursus Lean Management hoe je de wirwar van bedrijfsprocessen ontrafelt en met geoptimaliseerde processen de kwaliteit van de producten of dienstverlening verbetert. Dat begint met goed kijken en luisteren. Dan volgt goed communiceren. Het is cruciaal dat alle mensen binnen een organisatie (management én medewerkers) begrijpen wat nodig is. Alleen zo kan een gezonde verandercultuur ontstaan. Daarmee is Lean zowel een business strategie als een management filosofie.
 


Behaal snel resultaatAl tijdens de cursus Lean management merk je dat je anders gaat denken. Of je nu werkt voor een organisatie die gebaat is bij Lean Management of als je aan de slag wilt met Lean Management als freelance consultant: in een relatief korte periode leer je wat nodig is om een organisatie 'leniger' te maken.


Schrijf je nu in voor de cursus Lean Management. De investering in tijd en energie betaalt zich snel terug.


 


Combinatie opleiding Lean Management + Functioneel Beheerder Met de opleiding Lean Management leer jij hoe je waarde toevoegt door bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maar wil jij je verder specialiseren en ontdekken hoe je ook het proces rondom de informatievoorziening beter laat aansluiten en inzet? Kies dan voor de voordelige combinatieopleiding Lean Management + Functioneel beheerder.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5d1bB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren