Home » cursus Dieren EHBO

Opleiding: cursus Dieren EHBO

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Dieren EHBO


Tijdens de Dieren EHBO opleiding leer je over onderwerpen zoals:


  • benaderen en onderzoeken van gewonde dieren;
  • afwijkende lichaamstemperatuur en besmettelijke ziekten bij dieren;
  • botbreuken;
  • aandoeningen van verschillende organen;
  • wondbehandeling en verbandleer.





Brede opzet


Van huisdieren (honden, katten, etc.) tot paarden en konijnen, de Dieren EHBO cursus is een brede opleiding waarin aandacht besteed wordt aan eerste hulp voor meerdere diersoorten. Zo is er ook aandacht voor knaagdieren en vogels. Elke diersoort heeft een eigen benadering en aanpak. Gaandeweg leer je wat het beste is voor welk dier.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


De opleiding Dieren EHBO duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Leer eerste hulp verlenen,Studeer in jouw eigen tempo,Van honden tot paarden

Algemene informatie over de cursus



Opleiding Dieren EHBO volgen? Leer hoe je dieren het beste helpt
Een aangereden vogel, een kat die van het dak is gevallen of een hond die tijdens het spelen op straat zijn poot heeft opengehaald aan iets scherps: een ongeluk schuilt in een klein hoekje. En als het gebeurt, dan ben je blij dat je de Dieren EHBO cursus hebt gevolgd.
Eerste hulp bij ongelukken voor mensen is nuttig, maar weet jij hoe je dieren het beste kunt helpen? Bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een dierenasiel of gewoon als iemand met een groot hart voor dieren? Volg de cursus Dieren EHBO en handel direct als het nodig is.
Tijdens deze uitgebreide Dieren EHBO cursus leer je alle facetten van eerste hulp verlenen aan dieren. Natuurlijk begin je met de basis: leer na een ongeluk de ernst inschatten van een verwonding en weet hoe je een dier benadert.
Van het behandelen van kleine verwondingen tot levensreddende handelingen, alle vormen van EHBO voor verschillende dieren komen stapsgewijs aan bod. 



Privé en professioneel


Ben je enthousiast over deze cursus? Dieren EHBO biedt je de mogelijkheid om dieren in nood te helpen, zowel privé als in een (semi)professionele omgeving. Een specifieke vooropleiding is niet nodig.
Wellicht goed om te vermelden: de Dieren EHBO cursus is niet een spoedcursus diergeneeskunde. Je leert hoe je eerste hulp verleent aan dieren. Het is de taak van de dierenarts om de verdere medische hulp aan het dier te geven indien nodig.
Wil je thuis in alle rust aan de slag en in je eigen tempo studeren? Dat kan. Alle lesstof van de cursus Dieren EHBO kun je stapsgewijs in hoofdstukken doornemen. Heb je de hele cursus gevolgd, dan kun je het officiële NHA-instituutsdiploma behalen.



Direct aanmelden


Heb je zelf dieren of wil je dieren helpen als er ongelukken gebeuren? Zet nu de stap en schrijf je in voor de Dieren EHBO cursus en al snel ben je goed voorbereid en weet je wat je moet doen als een dier eerste hulp nodig heeft.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Bb96F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren