Home » cursus Algemene Natuurwetenschappen

Opleiding: cursus Algemene Natuurwetenschappen

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Algemene Natuurwetenschappen
De opleiding Algemene Natuurwetenschappen (ANW) behandelt diverse onderwerpen, die we hieronder kort toelichten.
Geschiedenis

In deze lessen leer je over de ontwikkeling van de natuurwetenschappen op verschillende plaatsen op aarde.
Filosofie, ethiek en natuurwetenschappen

In dit hoofdstuk leer je over de invloed van filosofie en ethiek op de ontwikkeling van de natuurwetenschappen.
Leven

Een aantal lessen behandelen het leven in al zijn verschijningsvormen: hoe is leven ontstaan en hoe kunnen we kennis erover verzamelen?
Biosfeer

De biosfeer is het gedeelte van de aarde waar leven mogelijk is. We behandelen dit leefmilieu, alle bedreigingen die er op af komen en wat er tegen kan worden gedaan.
Materie

Materie is de bouwsteen waaruit het (waarneembaar) universum is opgebouwd. We gaan in op materie en materialen, hoe ze kunnen worden ingedeeld, waaruit ze bestaan en hoe wij ze kunnen gebruiken.
Zonnestelsel en heelal

Deze lessen gaan over de wereld buiten de aarde, de middelen en methoden om kennis van die ’buitenwereld’ te verzamelen.
Case studies

Tot slot laten we je zien hoe je kennis van natuurwetenschappen in de praktijk kunt toepassen, door twee gevallen te bespreken. Beide casestudies zijn te zien als de typische situatie waarin een brede (natuur-)wetenschappelijke kennis noodzakelijk is om een oplossing te vinden.

Voor de cursus heb je een BINAS tabellenboekje nodig.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf305.15euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVeelzijdige opleiding over wetenschap
Hoewel het ons meestal niet of nauwelijks opvalt, hebben zelfs de meest eenvoudige dingen om ons heen te maken met wetenschap. Veel van die wetenschap passen we gedachteloos toe, zonder ons erover te bekommeren en zonder iets te willen weten van de achtergronden. Toch zijn er momenten dat het nuttig is om aandacht te schenken aan deze wetenschap. Wil je meer weten over algemene natuurwetenschappen (of anw), dan gaat er met deze opleiding een wereld voor je open.

Dat natuurwetenschappen zich bezighouden met de natuur, zal niemand verbazen, de naam zegt het immers al. Gaan we meer naar de details kijken, dan valt er bijzonder veel onder dit werkingsgebied. Denk maar eens aan: levende wezens (zowel planten als dieren), de verschijningsvorm van de wereld om ons heen, het weer, de wereld buiten onze aarde (het heelal), alle materialen en stoffen die wij maken en gebruiken, systemen die wij inzetten voor onze eigen veiligheid en voor plezier en vermaak.

Binnen het kader van de cursus Algemene Natuurwetenschappen komen diverse onderwerpen aan de orde: de ontwikkeling van de natuurwetenschappen door de eeuwen heen, het beschouwen van de stand van zaken van de natuurwetenschappen op verschillende terreinen, en de wisselwerking tussen de natuurwetenschappen enerzijds en diverse andere terreinen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
BaAfC Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren