Home » cursus Praktische Psychologie

Opleiding: cursus Praktische Psychologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Praktische Psychologie


Elke dag nemen we beslissingen, we leggen en onderhouden contacten, zijn aan stemmingen onderhevig, oordelen over anderen, passen ons aan of doen dat juist niet, enzovoort. Allemaal zaken waarmee de psychologie zich bezighoudt.


De theoretische inzichten zijn in deze cursus praktijkgericht beschreven. De cursus heet dus niet voor niets “Praktische” Psychologie. Je gaat mensen beter begrijpen en wordt daardoor zelf ook zekerder. 
Algemeen deelIn de eerste lessen maak je kennis met de psychologie en wordt een stevige basis gelegd voor het vervolg van deze inspirerende cursus Praktische Psychologie. Wat betekent psychologie eigenlijk en wat kun je ermee doen?


Algemene theoretische inzichten die nodig zijn om de praktijkgerichte lessen te begrijpen worden op heldere wijze besproken. Je maakt kennis met de lichamelijke, geestelijke én sociale ontwikkeling van de mens. Je krijgt inzicht in zaken als emoties, waarnemen, motivatie, persoonlijkheid, mentale gezondheid en de ontwikkeling van sociaal gedrag.
Praktisch deelIn de volgende lessen doe je veel praktische kennis op die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Aan de orde komen vragen als:

 • Hoe beoordelen we anderen?
 • Wat zijn de effecten van stress en frustratie?
 • Hoe werkt het geheugen?
 • Welke foutenbronnen zijn er bij het beoordelen van het gedrag van anderen?
 • Wat zijn de spelregels bij communicatie?
 • Hoe beïnvloeden mensen elkaar?

Verder leer je over:


 • humor, intelligentie en creativiteit;
 • praten zonder woorden;
 • hypnose, slapen en dromen, enzovoort.

In deze cursus vind je antwoorden op vragen die je jezelf wel eens stelt. Je krijgt inzicht in het gedrag van de ander en in je eigen gedrag. Van deze kennis heb je jouw hele leven profijt.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Praktische Psychologie duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke studiebegeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusLeer mensen beter begrijpen met praktische psychologie


Hoe gaan mensen met elkaar om? Waarom gaat het mis? Hoe werkt beïnvloeding? Leer mensen doorgronden met de cursus Praktische Psychologie.
 


Meer inzicht in andere mensenWe nemen dagelijks beslissingen, leggen- en onderhouden contacten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? We ervaren emoties, hebben oordelen en intuïtie. Maar hoe werkt dat?


De cursus Praktische Psychologie geeft antwoorden en leert je hoe psychologie werkt.


Vergroot je inzicht in het gedrag van anderen en in de manier waarop mensen met elkaar communiceren.
Psychologie en invloedMensen beïnvloeden elkaar. Is dat toeval? Is het een kunst als iemand invloed uitoefent op anderen? Of is het met wetenschap te begrijpen?


Begrijp hoe mensen elkaar beïnvloeden: leer over vormen van ongewenste beïnvloeding en over positieve manieren waarop mensen invloed uitoefenen.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Jouw docentMijn naam is Marly; ik ben één van de docenten van deze cursus. Ik heb mijn master in de Klinische Psychologie aan de universiteit van Tilburg behaald en heb daaropvolgend enkele jaren bij een vrijgevestigde psychologenpraktijk gewerkt als psycholoog en praktijkmanager. 1,5 Jaar geleden ben voor mezelf begonnen. De afgelopen jaren heb ik verschillende bijscholingen binnen de psychologie gevolgd. Ik vind het erg leuk om mijn kennis en ervaring toe te kunnen passen binnen de studies van NHA en om jou verder te helpen.  
 
Emoties, waarneming en motivatie
Aan het begin van de cursus maak je kennis met de lichamelijke, geestelijke én sociale ontwikkeling van de mens.


De volgende zaken komen aan bod:

 • emoties en waarneming;
 • motivatie en persoonlijkheid;
 • mentale gezondheid en sociaal gedrag.
Van de effecten van frustratie en stress tot de spelregels bij communicatie: de cursus Praktische Psychologie leert je kijken naar mensen.


De cursus Praktische Psychologie vertaalt wetenschappelijke inzichten naar praktische toepassingen:

 • Hoe communiceer je effectief?
 • Hoe vergroot je invloed?
 • Hoe ga je om met stress?
 • Wanneer is stress nuttig?
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A9B4B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren