Home » opleiding Budgetcoach

Opleiding: opleiding Budgetcoach

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Budgetcoach


De opleiding Budgetcoach bestaat uit 3 delen:
Persoonlijke financiënAls budgetcoach kijk je 'kritisch' naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënt. Goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en het vermogen tot het opstellen van financiële (beheer)plannen mogen niet ontbreken.


Daarnaast geef je advies over de te nemen financiële keuzes; sparen, wegwerken van tekorten en budgetteren. We behandelen daarom de volgende onderwerpen:

inkomsten;
rekenen met geld;
uitgaven;
geldboek;
geld tekort;
sparen;
financiële risico's;
grote gebeurtenissen.
PraktijkvoeringAls zelfstandig budgetcoach dien je ook de financiële gezondheid van je eigen bedrijf te waarborgen. Je leert daarom een ondernemingsplan op te stellen, je eigen financiële administratie te organiseren en marketing te voeren voor je eigen bedrijf.


Maar ook de eisen die de belastingdienst aan een zelfstandige stelt en de verzekeringen die daarbij horen komen aan bod in dit onderdeel.
CoachingBudgetteren is een vak, maar dat geldt even zo voor het coachen van mensen. Denk aan het brengen van een slechte boodschap, het teweegbrengen van een gedragsverandering of de voorbereiding van je cliënt op het zelfstandig runnen van zijn financiële huishouding. De onderwerpen in dit onderdeel zijn:

leren grenzen stellen;
budgetbegeleiding en budgetbeheer;
alles over schuldhulpverlening;
gedrag en gewoonten;
gedragsverandering;
beroepshouding;
communicatie;
sociale vaardigheden.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf. Met de cursus Budgetcoach leer je hoe je als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet.


Als volleerd budgetcoach leer jij je cliënten een goede thuis-administratie op te zetten. Je zult merken dat jouw agenda snel uitpuilt met afspraken met mensen die hunkeren naar jouw professionele advies!


 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding BudgetcoachIn 9 maanden kun jij al Budgetcoach worden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 


Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf549,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Incl. gratis ondernemerscoach,KTNO- en BATC-erkend

Algemene informatie over de cursusVolg de opleiding Budgetcoach en begin voor jezelfBen je accuraat en hou je ervan om mensen te helpen? Word budgetcoach en help anderen bij hun financiële huishouding. Zorg ervoor dat het spreekwoordelijke dubbeltje op zijn kant de juiste kant op valt en help mensen als zij financiële en budgettaire hulp het hardst nodig hebben.


Wil jij graag mensen helpen met financiële problemen? Wil jij hen optimaal begeleiden in deze moeilijke tijd? Kies voor de opleiding Budgetcoach.


Na deze opleiding kijk je als budgetcoach met een scherp oog naar de inkomsten en uitgaven van jouw cliënten en help je hen waar mogelijk. Je beschikt over goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en je stelt snel en doeltreffend financiële (beheer)plannen op.
 


Leer je cliënten slimmer omgaan met geldNa de cursus kunnen cliënten bij jou terecht voor advies over financiële keuzes op het gebied van sparen, slim omgaan met geld en het wegwerken van eventuele schulden.
 


Opleiding Budgetcoach: breng de financiële huishouding in kaartVan inkomsten en uitgaven tot kostenposten, risico’s en spaarvraagstukken. In de opleiding Budgetcoach leer je hoe je de financiële huishouding van cliënten volledig in kaart brengt.
 


Help mensen naar een financieel gezonde situatieBudgetteren is een vak, maar dat geldt ook voor het coachen van mensen die in geldnood verkeren. Soms moet je een slechte boodschap overbrengen, cliënten overtuigen en mensen begeleiden bij het zelfstandig runnen van een financiële huishouding.


Je bezoekt cliënten aan huis en maakt samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie. Met de cursus Budgetcoach help jij mensen weer naar een financieel gezonde situatie!
 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
11C77 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren